Koncerty do obejrzenia LIVE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- ThePaCZino
- -#Invader

Re: Koncerty do obejrzenia LIVE
Wiadomo coś na temat ile ludzi było w tym roku na RiR ?
w 2001 było chyba coś ok 250tyś?
Bodajże 110 tysięcy było w tym roku.
Ostatni dzień 110,000, a było średnio po 85,000 - na stronce A7X na FB jest. Od wuja ludu...
-
Deleted User 2259
A na Mecie też na pewno było tyle,bo pisało,że sold out.
Coś koło tego, na ostatni dzień zawsze organizator tam sporo "overholdsów" wpuszcza - jak na Wacken!
Cieżko powiedzieć co by sie sprawdziło na nowe DVD lepiej - Donington czy RiR? Po tym pro-shocie trzech piosenek z Donington - byłem bardzo podjarany - marzyłem by to sie ukazało live chociaż wiem że idealny koncert pod katem muzycznym to nie był - chociażby Aces High. W tej chwili RiR jest chyba lepszym pomysłem - tylko ciekawe czy bedą chcieli przypadkowo nie odebrać magii RiR z 2001 roku kolejnym DVD z tego samego miejsca - Donington 1992 do takiego rozmiaru aż nie urosło wg mnie.
Co by nie było - ta trasa jest warta wydania koncertu na nośniku.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ciężko zaprzeczyć!remi pisze:
Pewnie wydadzą i będziemy mieli 2 wersje Maiden England, jedną z Infinite, drugą bez :E
Pytanie czy gdyby mieli nagrywać RiR, to by puścioi to w youtube'a ? Fakt było na żywo (zaspałem) ale widzę że już zaczęły się pojawiać kopie tego w postaci pojedynczych filmików na razie jest Trooper, do wieczora pewnie będzie całość
Pytanie czy gdyby mieli nagrywać RiR, to by puścioi to w youtube'a ? Fakt było na żywo (zaspałem) ale widzę że już zaczęły się pojawiać kopie tego w postaci pojedynczych filmików na razie jest Trooper, do wieczora pewnie będzie całość
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W 2001 te 250 tys. było "lekkim" przekłamaniem marketingowym - na dzień "metalowy" z Maiden ze względów bezpieczeństwa wypuszczono 150.000 biletów. W tym roku te 110.000 to też raczej zawyżona liczba - wcześniej oficjalne press releasy mówiły o 70.000 wejściówek więc nawet z dorzuconymi kolejnymi partiami nie sądzę, żeby zgromadziło się tego więcej niż 85.000.ThePaCZino pisze:Wiadomo coś na temat ile ludzi było w tym roku na RiR ?w 2001 było chyba coś ok 250tyś?
A co do koncertu w HD to nie bójcie się - był transmitowany na żywo w tamtejszej TV więc lada moment można spodziewać się nagrań full HD.
Te kolejne partie były już wcześniej jakoś sprzedane, na 7 dni około 140,000. Był absolutny full!
Filmy z TV w standardowej jakości już są:
The Trooper
http://www.youtube.com/watch?v=8mdc-8CxR64
Fear of the Dark
http://www.youtube.com/watch?v=kESBX7f_DCU
The Trooper
http://www.youtube.com/watch?v=8mdc-8CxR64
Fear of the Dark
http://www.youtube.com/watch?v=kESBX7f_DCU
Ja tam poczekam aż będzie całość, jak to puścili w tv to Imo raczej na DVD nie będzie
Będzie jak z Ullevi- koncert only Tv ( bo chyba jaak coś jest profesjonalnie nagrane to bootlegiem już tego nie nazwiemy) który każdy widziiał na yt
Poleciałbym na RIR jak i w ogóle do Brazylii, tylko bilet chyba troszkę przydrogi
Będzie jak z Ullevi- koncert only Tv ( bo chyba jaak coś jest profesjonalnie nagrane to bootlegiem już tego nie nazwiemy) który każdy widziiał na yt
Poleciałbym na RIR jak i w ogóle do Brazylii, tylko bilet chyba troszkę przydrogi
Rock In Rio 2001 mimo wczesniejszej transmisji TV zostalo wydane na DVD.jacob1 pisze:Ja tam poczekam aż będzie całość, jak to puścili w tv to Imo raczej na DVD nie będzie
Jasne, że w TH a ile razy F666 był w TV, co?
Co do RiR to nawet nie wiedziiałem. Tak czy inaczej w 2001 roku można było sobie na to pozwolić, wtedy dostęp do dobrejj jakości lewej kopii nie. byłby tak łatwy, teraz każdy ma internety, zresztą już dziś na yt się pojawiają pojedyncze kawałki. Oczywiście wiele ludzi, ja te, kupi tak czy inaczej DVD na półkę, ale wydanie płyty to też przedsięwzięcie komercyjne, więc jak ludzie zobaczą materiał na YT, to już nie będą mieć takiego ciśnienia na zakup wersjji DVD/BR
Pamiętaj, że to będzie zapis Rir + Sao Paulo - czyli taki miks. Mogliby podwójny wydać: na jednym dysku Brazylia a na drugim Donington + Bonusy
To by było extra, ale zobaczymy. Już jak taki mix to pewnie byłaby wersja exklusive z Maiden England '88
N o i to by miało sens!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Ja tam bym wolał jednak żeby był to jeden koncert w całości. Od a do z a z którego miejsca? Niech wybiorą lepsze!
Fantastyczny koncert. Bardzo dobra jakość audio/video, miałem wrażenie oglądanie oficjalnego wydawnictwa, z audio przed ostatecznym miksem. Ku mojemu zdziwieniu, obyło się bez jakiegokolwiek przycinania mimo 6 mb na sekundę, a nieczystości audio były prawie nie wyczuwalne. Pracy kamer nie mogę kompletnie nic zarzucić. Pełna synchronizacja bez zbędnych ujęć.
Wstałem 4:40, i do końca nie wierzyłem w sens tak wczesnego picia kawy, aby zaraz z powrotem wrócić do łóżka, ale jednak wszystko się odbyło zgodnie z oczekiwaniami. i od a do z obejrzałem to wydarzenie
Kamera na wprost sceny znowu eksploatowana przez Bronka, gag z krótkofalówką przy okazji The Clairvoyant, duży haust Troopa na Running Free, a przede wszystkim słyszalne sola to rzeczy, które najbardziej utkwiły mi w pamięci
Wstałem 4:40, i do końca nie wierzyłem w sens tak wczesnego picia kawy, aby zaraz z powrotem wrócić do łóżka, ale jednak wszystko się odbyło zgodnie z oczekiwaniami. i od a do z obejrzałem to wydarzenie
Kamera na wprost sceny znowu eksploatowana przez Bronka, gag z krótkofalówką przy okazji The Clairvoyant, duży haust Troopa na Running Free, a przede wszystkim słyszalne sola to rzeczy, które najbardziej utkwiły mi w pamięci