Flight 666 - niewyjaśnione zjawisko?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
The Black Boss
- -#Prowler

Flight 666 - niewyjaśnione zjawisko?
Witam fani Iron Maiden! To mój pierwszy post tutaj... dziwne, w sumie to mój ulubiony zespół od roku, a nie zaglądałem na to forum. No ale dobra, to nie temat by się przedstawiać, przejdźmy do sedna sprawy....
Jakieś pół roku temu oglądałem zapis koncertu Flight 666 z YouTube'a, koncert oczywiście świetny - Bruce dalej skacze jak 20-latek, pięknie śpiewa, panowie grają perfekcyjne, czuć bardzo dobrą atmosferę, ale... przyciągnął mnie jeden kawałek, mianowicie "The Rime Of The Ancient Mariner", gdzie zauważyłem coś dziwnego - koszulka Smitha w pewnym momencie tak jakby się zmienia.
Oto koncert:
http://www.youtube.com/watch?v=UUGB7bYBlq8
Warto oglądać od około 47:15, gdzie pan Smith zaczyna swoją solówkę. Skoncentrujcie swoją uwagę nie na tym jak gra, a na jego podkoszulku - dostrzegacie coś dziwnego? Nie wiem jakim cudem, ale widać, że ta gwiazda pojawiła się na jego podkoszulku.
Nie wiem jak to opisać. Dziwne po prostu. Nie ma, jest i ponownie nie ma. Trochę dziwne zjawisko, czyż nie? =)
Jakieś pół roku temu oglądałem zapis koncertu Flight 666 z YouTube'a, koncert oczywiście świetny - Bruce dalej skacze jak 20-latek, pięknie śpiewa, panowie grają perfekcyjne, czuć bardzo dobrą atmosferę, ale... przyciągnął mnie jeden kawałek, mianowicie "The Rime Of The Ancient Mariner", gdzie zauważyłem coś dziwnego - koszulka Smitha w pewnym momencie tak jakby się zmienia.
Oto koncert:
http://www.youtube.com/watch?v=UUGB7bYBlq8
Warto oglądać od około 47:15, gdzie pan Smith zaczyna swoją solówkę. Skoncentrujcie swoją uwagę nie na tym jak gra, a na jego podkoszulku - dostrzegacie coś dziwnego? Nie wiem jakim cudem, ale widać, że ta gwiazda pojawiła się na jego podkoszulku.
Nie wiem jak to opisać. Dziwne po prostu. Nie ma, jest i ponownie nie ma. Trochę dziwne zjawisko, czyż nie? =)
Re: Flight 666 - niewyjaśnione zjawisko?
Tak, poprostu wmontowali klatkę z innego koncertu - tyle!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Fakt - widać to na 47:58 - pewnie jakiś bubel montażowy. W końcu Smith to gwiazda 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Sprawdzę jutro na oficjalnym DVD.
Ja obstawiam, że owo niewyjaśnione zjawisko to magia lub złudzenie optyczne, ewentualnie jakaś sztuczka kudłatego.
Nic dziwnego. W końcu każdy koncert Iron Maiden jest magiczny...
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Na oficjalnym widać to jeszcze ładniej
Natomiast oglądając ponownie F666 zastanawiają mnie dwie rzeczy. Ilu klubowiczów i czy jakikolwiek załapał się na oficjalne DVD, oraz czy Nicko rzuca frotki ze stóp...?
Natomiast oglądając ponownie F666 zastanawiają mnie dwie rzeczy. Ilu klubowiczów i czy jakikolwiek załapał się na oficjalne DVD, oraz czy Nicko rzuca frotki ze stóp...?
-
Deleted User 2259
Chyba identyczny.Nic dziwnego. W końcu każdy koncert Iron Maiden jest magiczny...
Z Polski na pewno jednego widać, został gwiazdą.hipcio_stg pisze:Na oficjalnym widać to jeszcze ładniej![]()
Nicko nie rzuca frotek ze stóp.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Nie znam jeszcze na tyle ludzi z forum, żeby ich wyłapywać, ale wydaje mi się, że na F666 kilkurotnnie widać HAMMERS`a
Akurat Hammersa tam nie ma. 
kto jest i w ktorym momencie/na ktorej piosence?Madril pisze:Akurat Hammersa tam nie ma.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Pewnie ktoś z Polską flagą chyba na Wasted Years?
The Black Boss, podziwiam Cię za spostrzegawczość
Tyle razy to oglądałem że już sam nie wiem ile i nie zauważyłem tego 
A ja za bardzo nie widzę o co chodzi. Chyba jakiś drobny szczegółDARTH pisze:The Black Boss, podziwiam Cię za spostrzegawczośćTyle razy to oglądałem że już sam nie wiem ile i nie zauważyłem tego
47:56-48:00 H ma rozpiętą kamizelkę pod którą ma koszulkę z wymalowaną gwiazdką, czego ani wcześniej ani później już zobaczyć nie można, bo kamuzelka jest zapięta.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Dość wyraźnie to widać, bo gwiazda dość sporawych rozmiarów.
Tak zgadza się. W ogóle chyba stoji w innym miejscu na scenie.
Wyglada jak kilkusekundowa wstawka z innego koncertu
Wyglada jak kilkusekundowa wstawka z innego koncertu
Mariner na Wasted Years.wydra77 pisze:kto jest i w ktorym momencie/na ktorej piosence?
A kto to jest Mariner? Chyba nie znamMadril pisze:Mariner na Wasted Years.wydra77 pisze:kto jest i w ktorym momencie/na ktorej piosence?