Życzenia wydawnicze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Życzenia wydawnicze
Nie wiem czy na box można liczyć z powodów czysto ekonomicznych - byłoby to ekskluzywne wydawnictwo skierowane tylko do hardcore fanów, coś a'la Eddie's Archive. Myślę, że wytwórnia będzie raczej naciskać na DVD/BD/CD/LP z 2013 roku, które jednocześnie byłoby promowane tegorocznymi koncertami w Europie. Natomiast ze względu na odejście Andy'ego istnieje obawa czy zdążył on obrobić całość materiału - jeśli nie to pewnie istnieje zagrożenie terminowego wydania projektu (przed trasą).
Wiesz, nie ma ludzi niezastąpionych (z całym szacunkiem dla pamięci Matthews'a). Opublikowali już pojedyncze klipy z Donington - pewnie montaż jest zrobiony od dawna, wszak 7 miesięcy minęło i teraz wystarczy tylko podciagnąć i wyedytować wersję ostateczną (czołówki, strony startowe, menu) - ale to sa proste sprawy.
Owszem box byłby drogi - niemniej większość fanów IM to "die hardsi", ha, ha...
A na ten moment to absencja w temacie dat kolejnych koncertów staje mi ością w gardle...
Owszem box byłby drogi - niemniej większość fanów IM to "die hardsi", ha, ha...
A na ten moment to absencja w temacie dat kolejnych koncertów staje mi ością w gardle...
Jeśli coś takiego mają, to zdecydowanie byłoby to tym, czego najbardziej chcę.Slaug pisze:unrealased
A z takich bardziej realnych - koncert z zeszłorocznej trasy Maiden England i jakiś koncert (byle nie Donnington) z trasy promującej A Matter of Life and Death. Te kawałki z AMOLAD zyskują na żywo tak wiele, że żal nie wypuścić jakiejś oficjalnej koncertówki z nimi.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Nie tylko fragmenty, ale całe koncerty. Bo taki np. koncert w Sheffield był filmowany na potrzeby zrealizowania teledysku do "Stranger In A Strange Land". Z resztą na bootlegu audio jak i video Bruce dwa czy trzy razy wspomina między utworami o znajdujących się na sali kamerach.IgorW pisze:Ja bym chciał profesjonalnie nakręcone koncerty z Somewhere On Tour 1986/87. Fragmenty ponoć są w archiwach.
Poza tym koncerty z Paryża i Filadelfii były nagrywane przez TV, po czym emitowane przez lokalne stacje telewizyjne. Fajnie mieli
Mi szczerze mówiąc już od dawien dawna marzy się coś takiego - oficjalne dvd z trasy 86/87, z wywiadami, z materiałem zza kulis, zdjęciami itd.
Oprócz tego, tak jak już ktoś wcześniej napisał, dobrze wydane dvd z Blazem, najlepiej z trasy "The X Factour 95/96". Choć w zasadzie z tym mogłoby być różnie, głównie chodzi o sprzedaż w obu Amerykach i Europie w sumie też. Wiadomo jak wtedy odbierano Blaze'a
Konkretne dvd z Paul'em Di'anno. Może koncert z Bremen '81 albo pełny występ z Mediolanu '81, bo "Live At The Rainbow '81" jakoś mnie w ogóle nie przekonuje.
Ładnie wydane na cd single zespołu z "Maiden Japan" i "Live+One!!" na czele.
Ostatnio zmieniony ndz sty 26, 2014 3:33 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Chciałbym DVD z wszystkimi klipami wzbogaconymi (oprócz "Run To The Hills" - ten jest super) o sekwencje animowane, np. w technice CGI, ew. z oryginalnymi zastąpionymi przez nowe, porządnie zrobione. 
Wznowienia na CD wszystkich płyt z piękna szatą i gratisowymi dyskami z archiwalnym materiałem. Te wydania z 1998 już się zdewaluowały!
Więcej materiałów na blu-ray. Nie rozumiem dlaczego nie ktore koncerty są wydane tylko na dvd. A z bieżących życzeń, to mam nadzieję, że po zakończeniu trasy book of soul pojawi się jakiś blu-ray. Chyba to rejestrują kamerami, ktoś wie?
-
Deleted User 5800
Zobaczyłbym DVD z trasy AMOLAD, ale coś z halówek w 2006 r. Choć skoro nie wydali tego od razu to już pewnie nie wydadzą (nawet jeśli coś nagrywali). Od biedy mogliby wydać Download 2007.
Poza tym CD/DVD z Maiden England 2013/14 bo choć mamy bootlegi video o znakomitej jakości obrazu (Rock in Rio '13 oraz Rock am Ring '14) to jednak pozostawiają wiele do życzenia pod względem dźwięku.
Przechodząc zaś w sferę niemającej większych szans na zrealizowanie fantazji, wymieniłbym box zawierający materiał z każdej trasy od 1999 r. Koncertowe IM od reunion cenię sobie bardziej niż te z lat 80' (tak wiem herezja, ale cóż... tak mam i już
)
A schodząc z powrotem na ziemię to spodziewam się raczej prostego 2CD/2LP/2DVD/BluRay z trasy promującej Book of Souls. I przydałoby się Rock in Rio oraz DOTR wznowić z jakimś dobrym stereo.
Poza tym CD/DVD z Maiden England 2013/14 bo choć mamy bootlegi video o znakomitej jakości obrazu (Rock in Rio '13 oraz Rock am Ring '14) to jednak pozostawiają wiele do życzenia pod względem dźwięku.
Przechodząc zaś w sferę niemającej większych szans na zrealizowanie fantazji, wymieniłbym box zawierający materiał z każdej trasy od 1999 r. Koncertowe IM od reunion cenię sobie bardziej niż te z lat 80' (tak wiem herezja, ale cóż... tak mam i już
A schodząc z powrotem na ziemię to spodziewam się raczej prostego 2CD/2LP/2DVD/BluRay z trasy promującej Book of Souls. I przydałoby się Rock in Rio oraz DOTR wznowić z jakimś dobrym stereo.
A czy w którejś książce (chyba Run to the Hills, ale nie pamiętam na 100%) nie było napisane, że chcą wydawać DVD z każdej trasy?
Ja odnosząc się do tych słów mam nadzieję na niektóre zaległe DVD
Ja odnosząc się do tych słów mam nadzieję na niektóre zaległe DVD
ale to chyba niemożliwe, bo gdzieś czytałem, że nic z Somewhere on Tour nie zostało zarejestrowane
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Był temat bootlegów i wtedy ktoś z Iron Maiden stwierdził, że będą wydawać oryginalne wydawnictwa, bo po co ludzie mają szukać botlegów, jak mogą mieć dobre wersje z każdej trasy koncertowej.
Coś takiego było na pewno.
Co do trasy SiT to nagrania się zepsuły lub przepadły, był nagrywany jakiś tam materiał, niestety na całe dvd z tego okresu liczyć nie możemy.
Zobaczymy, czekamy na kolejną część The history of Iron Maiden!
Coś takiego było na pewno.
Co do trasy SiT to nagrania się zepsuły lub przepadły, był nagrywany jakiś tam materiał, niestety na całe dvd z tego okresu liczyć nie możemy.
Zobaczymy, czekamy na kolejną część The history of Iron Maiden!
-
Deleted User 5800
Tyle, że na żadną trasę ani chociaż samo DVD z "the history of Iron Maiden" z czasów Somewhere in Time się nie zanosi... Najpierw przy trasie 2008/09 zagrali kawałki z SIT, zrobili nawet Eddiego z okładki tego albumu (ładne nawiązania do World Slavery Tour... jak to IM tylko potrafią), a teraz dali już Maiden England z dokumentem, który opowiada trochę również o SIT. Tak więc to chyba tyle i na nic innego liczyć nie możemy...
No tak, już było mówione, że z SIT wydawnictwa nie ujrzymy, chyba, że jakieś tam urywki.
Nie pamiętam dokładnie, w którym okresie czasu było mówione to o oficjalnych DVD z każdej trasy, ale to było chyba już po reunion, niech ktoś kto pamięta się wypowie. Kompletnie nie wiem, w której książce tego szukać i na których stronach
Jeśli po reunion, to by się mogło zgadzać - Rock in Rio, Death on the Road, AMOLAD - nagrane, ale (mam nadzieję, JESZCZE) nie wydane + w internecie Download 2007 krąży, En Vivo i czekamy na DVD z The Book of Souls World Tour.
Po drodze było Flight 666, a na internecie mamy pełne zapiski 2013/2014 oraz z 2005 i 2002, więc wychodzi na to, że faktycznie mamy zapis z każdej trasy po reunion.
Nie pamiętam dokładnie, w którym okresie czasu było mówione to o oficjalnych DVD z każdej trasy, ale to było chyba już po reunion, niech ktoś kto pamięta się wypowie. Kompletnie nie wiem, w której książce tego szukać i na których stronach
Jeśli po reunion, to by się mogło zgadzać - Rock in Rio, Death on the Road, AMOLAD - nagrane, ale (mam nadzieję, JESZCZE) nie wydane + w internecie Download 2007 krąży, En Vivo i czekamy na DVD z The Book of Souls World Tour.
Po drodze było Flight 666, a na internecie mamy pełne zapiski 2013/2014 oraz z 2005 i 2002, więc wychodzi na to, że faktycznie mamy zapis z każdej trasy po reunion.
Ostatnio zmieniony pn lip 03, 2017 4:17 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokojnie, poczekajcie z 10 lat, jak panowie nie będą już trzepali kasy na koncertach
Dostaniecie DVD z każdej możliwej trasy.
Sam chciałbym kompilację nagrań koncertowych z Blejzem, żeby wybrali najlepsze. I miło by było mieć na półeczce coś z lat '80-'86, wyłączając World Slavery Tour.
Sam chciałbym kompilację nagrań koncertowych z Blejzem, żeby wybrali najlepsze. I miło by było mieć na półeczce coś z lat '80-'86, wyłączając World Slavery Tour.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Tak jak pisałem już wcześniej koncerty był nagrywane i to kilka. Mam bootlegi na dvd z Philadelphii, Chicago i Paryża, które są nagraniami pochodzącymi z TV. Całe te koncerty był nagrywane kilkoma kamerami i emitowane w lokalnych stacjach telewizyjnych. Na 100% był też nagrany cały występ z Sheffied, który również posiadam, zarówno na audio jak i na dvd. Podczas koncertu w Sheffield Bruce wspomina kilkakrotnie, że na sali są kamery i występ jest rejestrowany. Kręcili to na potrzeby teledysku do "Stranger In A Strange Land". Świetnej jakości jest też kilka utworów z Tokyo '87. Z tym, że nie mam pewności czy występ z Japonii był w całości filmowany. Sam mam tylko 5 utworów. Ale skoro to nagrywali kilkoma profesjonalnymi kamerami to może cały koncert jest zarejestrowany? Także na dvd byłoby spokojnie co wybierać.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
To może jest nadzieja w dalekiej przyszłości...
Teraz myślę, że tematem numer 1 będzie dvd z TBOS World Tour. Nie wyobrażam sobie żeby nie wydali koncertówki z tej genialnej trasy!
Może to jedna z "niespodzianek", o których mówił Dave.
Teraz myślę, że tematem numer 1 będzie dvd z TBOS World Tour. Nie wyobrażam sobie żeby nie wydali koncertówki z tej genialnej trasy!
Może to jedna z "niespodzianek", o których mówił Dave.
a to jednak miałem fałszywe info, dobrze by było jakby wyszło coś z Somewhere on Tour. Marzę o Walking on Glass w dobrej jakości <3
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Od zakończenia Maiden England minęły 3 lata, a ja nadal czekam na CD/DVD z tej trasy :/ Niby jest Rock Am Ring, ale wolałbym coś oficjalnego.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5800
Mam tak samo... choć nie jestem pewien czy słusznie. Zauważcie, że IM w kwestii jakości wydawnictw DVD zalicza pewne wtopy co do jakości itp. Np.
- RiR = tylko i wyłącznie dźwięk 5.1
- DOTR ( już poza tymi błędami i wycofaniem nakładu ) = 3 DVD dla materiału na 2 DVD, płyta stereo i tak brzmi kiepsko
- Flight 666 = ponownie kwestia jakości obrazu, tym razem dotyczy to jednak BluRay
- En Vivo! = cięcia ekranu (dyskusyjne czy to minus, ale dla mnie tak), wersja CD zaś jest najbardziej zmasakrowana jeśli chodzi o wycinanie przemówień Bronka itp.
- Co do starszych nagrań nie jestem pewien bo brakuje mi porównania, ale chyba zgrali je prosto z taśm na cyfrę, bez jakiegoś remasteringu, który mógłby nam podnieść wydatnie jakość obrazu. (????)
Tymczasem taki Rock am Ring 2014 czy Rock in Rio 2013 to materiał nagrany z prostymi, odpowiedniej długości ujęciami i z jakością obrazu lepszą od oficjalnego DVD. Jedyne co IM mogliby poprawić to dźwięk, ale coś czuje, że nie powstrzymają się przed dodatkowymi kombinacjami (choć rozumiem, że w przypadku oficjalnego wydania mówimy raczej o koncercie z Download 2013 - choć w ramach spie*** mogliby dać coś z 2014 bo setlista była zdecydowanie gorsza
BTW. Trochę przykre, że również bootlegi (wersja DVD9) z Ullevi oraz Rock am Ring 2005 są lepszej jakości niż RiR i DOTR...
Powrót do sklepu Live at Donington i A Real Live Dead One!