Trybuna III - J1.Dejavu pisze:FaithNoMore - który sektor wybrałeś?
24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Ja też mam taki plan, kupić na spokojnie w czerwcu, a konkretnie po 10-tym czerwca. Chyba, że dostanę jakiś superwysoki zwrot z podatku to wtedy chyba się skuszę, tymbardziej jeśli będą przecieki, że bilety dobrze schodzą.Emilio pisze:Na pewno nie będzie tak dobrze jak na Gwardii gdzie było ponad 25 tys. Na Bemowie podobno było troszkę ponad 20 tys, teraz obstawiam podobną liczbę. Stadion pomieści 35 tys więc będą luzy, czyli pewnie da rade bilet kupić w czerwcu, co mam zamiar zrobić
Znowu 2 koncerty...cholera, w latach 2003-2009 widziałem Ironów 4 razy, w latach 2010-2014 wyjdzie na to, że 7, ale 2015 to na 100% rok przerwy więc można
Trapią mnie jakieś złe przeczucia co do tego koncertu, najpierw niech się odbędzie. Może być tak, jak z Metal All Stars - na miesiąc przed imprezą odwołają... To jest możliwe w kontekście ogromu atrakcyjnych koncertów na przełomie czerwca i lipca. Oczywiście ja życzę jak najlepiej ale... 
EDIT: Na EVENTIMIE zdjęli Maiden a promują TIMBERLAKE'a w niedalekiej przyszłości zacznie się promocja U2 (koncert prawdopodobnie w sierpniu). Powtórka sytuacji z 2005 kiedy Mystic niewiele zrobił żeby wypromować wielki koncert, jakiś GO - AHEAD zrobi jeszcze mniej. Czyli prawdopodobieństwo odwołania koncertu spore...
EDIT: Na EVENTIMIE zdjęli Maiden a promują TIMBERLAKE'a w niedalekiej przyszłości zacznie się promocja U2 (koncert prawdopodobnie w sierpniu). Powtórka sytuacji z 2005 kiedy Mystic niewiele zrobił żeby wypromować wielki koncert, jakiś GO - AHEAD zrobi jeszcze mniej. Czyli prawdopodobieństwo odwołania koncertu spore...
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

Ralf ja Cię bardzo proszę, idź na piwo
, a jak wrócisz nie pisz już o możliwości odwołania koncertu dwa dni po rozpoczęciu sprzedaży biletów
, co
No jeśli dojdzie do tego że będzie trzeba odwołać taką gwiazdę przez brak chętnych to się pod ziemię ze wstydu jako polski fan zapadnę
Za szybko, w złym terminie i nie mam dobrych skojarzeń z GO-AHEAD, zero doświadczenia w organizowaniu takich sztuk. Ale, poczekamy - zobaczymy(...)
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

Widzisz już troszkę zmieniasz ton - piątek jest, weekend, optymizmu więcejRALF pisze:Ale, poczekamy - zobaczymy(...)
Tak sobie policzyłem że jak nawet 500 biletów sprzedało by się dziennie to wychodzi, razy w przybliżeniu 120 dni wynik 60000

Rod Smallwood kupi resztę!
- Mercenary155
- -#Invader

RALF, dołączam się do prośby kolegi.
Weź już nie pij

Weź już nie pij
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

Kiedy ja właśnie napisałem żeby się napił 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie bądź takim pesymistą... Bilety na sektory schodzą w całkiem dobrym tempie biorąc pod uwagę, że jest ich 16.000... Zakładam, że bilety na płytę sprzedają się jeszcze szybciej więc jak na początek sprzedaży to ciężko mówić o dramacie.RALF pisze:Za szybko, w złym terminie i nie mam dobrych skojarzeń z GO-AHEAD, zero doświadczenia w organizowaniu takich sztuk. Ale, poczekamy - zobaczymy(...)
Oczywiście ekonomia jest brutalna, ale prawdopodobieństwo odwołania takiego koncertu porównałbym do wygranej w totka. W Polsce jest zbyt dużo fanów Maiden i nawet gdyby zespół grał co pół roku, to koncerty by się zapełniały. Poza tym to jest trasa, na której grają swoje największe hity, dzięki którym są na szczycie. I właśnie dlatego ludzie przychodzą na ich występy, bo chcą tego słuchać. Na tym się wychowali. Pewnie zaraz wywołam gorącą dyskusję
ale nie oszukujmy się. Najlepsze płyty zespołu to właśnie lata 80-te. A oświadczenie Smallwooda jest dość jednoznaczne...
RALF pisze:gdyby nie spodziewali sie frekwencji na poziomie 20k to by zrobili koncert w Spodku i po sprawie
RALF pisze:Na TICKETALERT jest SLIPKNOT, jakby dodali byłoby fajnie - jeśli zrobią "oddzielny koncert" np. na Torwarze w okresie czerwiec/lipiec - to ja już widzę "tłumy" na IM
RALF pisze:Zobaczycie, że będzie ok!
RALF pisze:Oby nie było tak, że odwołaja ten koncert, to też jest możliwe przy bardzo słabej sprzedaży biletów. Nawet teraz nie ma jakiegoż 'halo' o tym występie
RALF pisze:Taaa, dokładnie około 20K będzie. To i tak bardzo dobrze, dopiero u nas grali
RALF pisze:Trapią mnie jakieś złe przeczucia co do tego koncertu, najpierw niech się odbędzie. Może być tak, jak z Metal All Stars - na miesiąc przed imprezą odwołają... To jest możliwe w kontekście ogromu atrakcyjnych koncertów na przełomie czerwca i lipca.
Mieszkam w duzym mieście. Jestem mega fanem. 300 zł to niedużo, powiadasz. Hmmm... Policzmy - rodzina 3-osobowa:Odyseusz pisze: Pewnie się koncert sprzeda dobrze, pamiętajcie, że teraz o wiele łatwiej zgromadzić publikę niż kiedyś, w dużych miastach sporo osób zarabia tyle, że 300 zł to nie jest wielki wydatek, poza tym jest świetnie rozbudowana baza wypadowa na koncerty, autokarem, busem można się dostać z każdego większego miasta.
- Sabbath = ok. 1200 zł (z dojazdem),
- Metallica = o. 1200 zł (z dojazdem),
- Orange?
- Opener (Pearl Jam)?
Teraz ogłaszają Maiden. Zaglądam do portfela... Syn pyta czy to ta sama trasa, co poprzednio w Łodzi... No i już wiem, że chociaż do stadionu mam tylko 4 km, to tym razem odpuszczę...
I nie narzekam nawet specjalnie na ceny, bardziej chcę zwrócić uwagę na to, że dobiliśmy sytuacji, w której po prostu mamy nasycony rynek i nie wystarczy już rzucić hasło "Maiden", żeby wszyscy polecieli jak po złoto.
Co Ty Ralf za glupoty wypisujeszRALF pisze:Trapią mnie jakieś złe przeczucia co do tego koncertu, najpierw niech się odbędzie. Może być tak, jak z Metal All Stars - na miesiąc przed imprezą odwołają... To jest możliwe w kontekście ogromu atrakcyjnych koncertów na przełomie czerwca i lipca. Oczywiście ja życzę jak najlepiej ale...
Ludzie ale wy czarno myślicie
nie ma siły żeby koncert Maiden odwołali z powodu zbyt małej sprzedaży biletów. Owszem jest w tym czasie kilka innych ciekawych gigów, ale ceny nie są aż tak odstraszające, poza tym wielu fanów Maiden słucha tylko Maiden, i nie obchodzą ich koncerty jakiejś Metalliki, która zagra najnudniejszy set w historii, a już tym bardziej jakieś Openery i Orange festiwale na które tylko hipsterzy chodzą. Jak już jakiś koncert mają odwołać to najprędzej Manowar w Katowicach bo jak na gwiazdę tego formatu to ceny dowalili tam jak na Maiden.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wiesz, nikt nie każe brać najdroższych biletów do Golden Circle... Kupując 3 bilety na Maiden na dalsze sektory bądź płytę zapłacisz 500 zł - czyli tyle co za jeden najlepszy bilet na Sonisphere z Metą grającą balladki i największe hity... Dla mnie wybór byłby oczywisty.Miszka pisze:Mieszkam w duzym mieście. Jestem mega fanem. 300 zł to niedużo, powiadasz. Hmmm... Policzmy - rodzina 3-osobowa:
- Sabbath = ok. 1200 zł (z dojazdem),
- Metallica = o. 1200 zł (z dojazdem),
- Orange?
- Opener (Pearl Jam)?
Teraz ogłaszają Maiden. Zaglądam do portfela... Syn pyta czy to ta sama trasa, co poprzednio w Łodzi... No i już wiem, że chociaż do stadionu mam tylko 4 km, to tym razem odpuszczę...
I nie narzekam nawet specjalnie na ceny, bardziej chcę zwrócić uwagę na to, że dobiliśmy sytuacji, w której po prostu mamy nasycony rynek i nie wystarczy już rzucić hasło "Maiden", żeby wszyscy polecieli jak po złoto.
A tak z ciekawości - bilety do Belgradu kosztują ok. 107-160 zł (te najdroższe do odpowiednika naszego Golden Circle!), a więc jednak nie opłaca się należeć do UE...
Btw, Maiden są na Eventimie #2 pod względem sprzedaży biletów za Linkin Park. Nie jest źle zwłaszcza, że bilety weszły do sprzedaży nieco później niż na LP więc dane obejmują sprzedaż z 2-3 dni.
@RALF
Będzie dobrze, bilety się sprzedają
W zeszłym roku było sporo ludzi którzy się nie załapali na bilety, więc w tym roku pewnie kupią, a poza tym duża część publiczności Atlas/Ergo się powtórzy... Czego my jesteśmy przykładem 
Fakt że Timberlake już jest praktycznie wyprzedany, ale to trochę inna kategoria publiczności...

Będzie dobrze, bilety się sprzedają
Fakt że Timberlake już jest praktycznie wyprzedany, ale to trochę inna kategoria publiczności...

No niestety, jeśli jadę z ośmiolatkiem, to muszę mieć GC - inaczej mały nic nie zobaczy. Jeśli chodzi o trybuny to tutaj jestem zdecydowanym przeciwnikiem - albo pod sceną, albo na dvdWICKER MAN pisze:
Wiesz, nikt nie każe brać najdroższych biletów do Golden Circle... Kupując 3 bilety na Maiden na dalsze sektory bądź płytę zapłacisz 500 zł - czyli tyle co za jeden najlepszy bilet na Sonisphere z Metą grającą balladki i największe hity... Dla mnie wybór byłby oczywisty.Bilety na płytę na koncerty organizowane przez Live Nation kosztują w granicy 200-250 zł więc kalkulowanie kosztów wypadu na Black Sabbath czy Metę na poziomie 1200 zł wydają się jednak nieco zawyżone... .
Tak jak pisałem, tu nie tyle chodzi o narzekanie na ceny, co na pokazanie faktu, że wybór jest naprawdę spory i kasy po prostu nie starcza (Manowar też chętnie bym obejrzał).
Tak na marginesie - Sabbath w GC to 330 zł, ale wahań nie było. Jeśli teraz mały nie zobaczy Ozzyego, to nie zobaczy już nigdy
A wstawki o hipsterach darujcie sobie, naprawdę. Nie ten adres.