no w końcu im sie udalo nagrać ta plytę.
Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Rattlehead
- -#Invader

Re: Judas Priest
No nareszcie! Już mają cały materiał. Mam nadzieje, że to nie będzie Nostradamus nr 2, a coś naprawdę porządnego i kopiącego tyłek. Rob powiedział, że będzie ciężki
Bez K.K. ale nie przeszkadza mi to specjalnie. Richie Faulkner ładnie zgrywa się z resztą zespołu.
Swoją drogą wiadomość jest z 22 grudnia zeszłego roku na oficjalnej stronie Priest
Coś więcej wiadomo, bo nie śledzę tematu w ogóle? Też się teraz dowiedziałem.
Bez K.K. ale nie przeszkadza mi to specjalnie. Richie Faulkner ładnie zgrywa się z resztą zespołu.
Swoją drogą wiadomość jest z 22 grudnia zeszłego roku na oficjalnej stronie Priest
Coś więcej wiadomo, bo nie śledzę tematu w ogóle? Też się teraz dowiedziałem.
Dla mnie najciekawsze jest to, jak na albumie poradzi sobie Richie. Przypuszczam, że bardzo dobrze, z tego co widzę świetnie zgrywa się z zespołem, a poza tym jest po prostu dobry. Mam nadzieję, że będzie miał trochę miejsca żeby pokazać umiejętności.
W ciemno stawiam, że to będzie płyta roku
Jeszcze jak dorzucą to tego jakiś koncert w Polsce lub Czechach to będzie miodzio!
Jeszcze jak dorzucą to tego jakiś koncert w Polsce lub Czechach to będzie miodzio!
Wreszcie. Myślę, że jest szansa by u nas zagrali w ramach ''trasy promocyjnej'' po Europie. Skończyli z trasami na dużą skale, ale potwierdzili, że wciąż będą dawać występy.
Ja z kolei jestem sceptyczny, raz forma Halforda, który ma już 63 lata i jeśli ma być "podrasowywany" w studio to może to wyjść niespecjalnie fajnie, dwa zgranie Glenna z gościem co by nie mówić o ponad 30 lat młodszym. W Judas Priest większość partii gitarowych to typowe unisona i boję się, że to może nie wyjść.
Trzecia i najważniejsza sprawa, to kompozycje, ostatnie stricte heavy-metalowe kawałki oni grali 9 lat temu a to jednak kawał czasu temu.
Wreszcie czwarta sprawa, czy tym razem premiera płyty nie będzie przekładana w nieskończoność?
Trzecia i najważniejsza sprawa, to kompozycje, ostatnie stricte heavy-metalowe kawałki oni grali 9 lat temu a to jednak kawał czasu temu.
Wreszcie czwarta sprawa, czy tym razem premiera płyty nie będzie przekładana w nieskończoność?
Akurat na koncertach Riczi daje radę, więc chyba w studio nie będzie z tym problemu. Poza tym nie wzięli pierwszego lepszego jelenia - Glenn by na to nie pozwolił, w końcu to on z nim dzieli gitary w tej kapeli.
- Rattlehead
- -#Invader

Jeżeli nie będzie starał się wchodzić na wyższe rejestry to uważam, że będzie w porządku. On w dalszym ciągu świetnie radzi sobie w 'normalnym' śpiewaniu. Jak próbuje wchodzić wyżej to już słychać, że sobie chłop nie radzi i niesamowicie charczy. Nie oszukujmy się. Rob doskonale wie, że to już nie czasy Ressurection.Odyseusz pisze:Ja z kolei jestem sceptyczny, raz forma Halforda, który ma już 63 lata
Prawda! Ryczy bardzo ładnie współgra z resztą grupy. Bardziej jestem ciekawy formy Halfiego.widman pisze:Akurat na koncertach Riczi daje radę, więc chyba w studio nie będzie z tym problemu. Poza tym nie wzięli pierwszego lepszego jelenia - Glenn by na to nie pozwolił, w końcu to on z nim dzieli gitary w tej kapeli.
Właśnie, jaki może być teraz falset Halforda. Ale ja również liczę na dobry album, niech to będzie apetyczna przystawka do LP-a Iron Maiden
Po trochę tego co najlepsze na 'Defenders ...', 'Screaming for vengeance', 'British steel', 'Painkiller' a nawet 'Angel...' i powinno być ok 
"Still my heart calculate and pray"
Halford raczej w przypadku wokali dupy nie da
w końcu Metalowy Bóg. Na ostatniej trasie jak się wkręcił to potrafił wyciągać rejestry jak za czasów Painkillera więc liczę że i na płycie kilka razy popisze się swoim screamem.
ja się obawiam, że albumy Ironów i Judasów będą przystawką dla nowego LP AcceptHospes pisze:Właśnie, jaki może być teraz falset Halforda. Ale ja również liczę na dobry album, niech to będzie apetyczna przystawka do LP-a Iron MaidenPo trochę tego co najlepsze na 'Defenders ...', 'Screaming for vengeance', 'British steel', 'Painkiller' a nawet 'Angel...' i powinno być ok
-
Deleted User 5147
Mam nadzieje, ze jeśli to nie jest LP w stylu Priest lat 80, tylko bardziej hmm..wspolczesny, to nagrali cos co bardziej przypomina AoR niż Nostradamusa. Rob to Bóg, wiec z wokalami da sobie rade, mam nadzieje 
-
The Burczax
- -#Moonchild

Z grona (IM, Meta, JP) największe nadzieje wiążę z nowym krążkiem Judasów właśnie. Liczę, że dzięki Ritchiemu będzie to mocny strzał w ryj. Skoro Halford mówi, że będzie fucking heavy, to taki będzie.
Pożyjemy, zobaczymy. Jeśli będą przynajmiej trzy, może cztery utwory na poziomie Worth Fighting For czy Deal with the Devil to będzie nieźle. Zwłaszcza tego pierwszego..oczekiwałbym właśnie takiego oszczędnego heavy-metalu w klimatach Killing Machine czy Point of Entry. Jak będą chcieli silić się na klimaty Defenders of the Faith czy Painkiller może wyjść auto-parodia. Oczekiwałbym średnich temp, wokali Roba w średnich rejestrach i sporo mocnych riffów oraz klimatycznych solówek, zwolnień.
A ja sądzę, że będzie lepsza od Nostradamusa
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Rattlehead
- -#Invader

No drugi raz to się już chyba na koncept nie porwą. Tym bardziej, że każda ich płyta jest inna więc pokładam dużo nadziei.krusejder pisze:A ja sądzę, że będzie lepsza od Nostradamusa
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Z wywiadu z Martinem Walkerem, który zapodał RALF:
“Judas Priest, with whom I have worked for almost 15 years have a new album out later this year and will start a world tour in the autumn to promote it.
Read more: http://www.scunthorpetelegraph.co.uk/Kn ... z2z9JTJmkE
Myślałem, ze dadzą jakąś zajawkę 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
To jednak to nie była trasa pożegnalna....?! Trochę żałosne te "trasy pożegnalne"