Zespoły bez słabej płyty w dyskografii
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Rattlehead
- -#Invader

Re: Zespoły bez słabej płyty w dyskografii
Sex Pistols 
Iron Maiden, Symphony X, Shawn Lane, Dream Theater, Pink Floyd, Satriani, Herbie Hancock, Annihilator, Jimi Hendrix to pierwsze co przychodzi mi do głowy. Zdarzały się im słabsze albumy, ale takiego naprawdę słabego moim zdaniem brak.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Korpal pisze:Anal Cunt
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
-
Francois I
- -#Prisoner

Oceń proszę w skali od 1-10 wszystki albumy Herbiego Hancocka, jestem ciekaw Twojej opinii dotyczącej kilkunastu jego płyt.Dejavu pisze:Iron Maiden, Symphony X, Shawn Lane, Dream Theater, Pink Floyd, Satriani, Herbie Hancock, Annihilator, Jimi Hendrix to pierwsze co przychodzi mi do głowy. Zdarzały się im słabsze albumy, ale takiego naprawdę słabego moim zdaniem brak.
Naprawdę myślisz, że chce mi się oceniać ponad czterdzieści albumów
?
Pewnie chodzi ci o te jego "dziwniejsze" płyty jak Future Shock albo Perfect Machine. Wolę te bardziej jazzowe niż electro-funkowe czy jakkolwiek to nazwać, ale nie uważam, żeby były słabe, absolutnie nie.
Pewnie chodzi ci o te jego "dziwniejsze" płyty jak Future Shock albo Perfect Machine. Wolę te bardziej jazzowe niż electro-funkowe czy jakkolwiek to nazwać, ale nie uważam, żeby były słabe, absolutnie nie.
A powinieneś.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Trochę przewrotnie tutaj to umieszczam, jednak myślę, że ma to sens, bo 1) odkopuję temat, 2) wg mnie ich pierwsza płyta była świetna (przy czym na żywo też dobrze żre - na pewno większą część słyszałem w Proximie w marcu br.), a druga też się na taką szykuje, skoro jest na niej ta oto pioseneczka:
www.youtube.com/watch?v=4waVZXKE0GU
www.youtube.com/watch?v=4waVZXKE0GU
King Diamond i Mercyful Fate. Te dwa na pewno.
Diamond pewnie faktycznie, natomiast Dead Again nie powinno było powstać.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Uwielbiam ten album. Bez utworu tytułowego, który uważam za niepotrzebne przegięcie. Ale jest tam The Lady Who Cries. Małe arcydzieło.
To jest naprawdę dobry numer, ale niestety brak Dennera odbił się się na poziomie całego krążka. 9 to też już nie to samo, chociaż lepsze od poprzednika.
Mercyful Fate w latach 80 ustawiło sobie poprzeczkę, której już nigdy potem nie potrafiło przeskoczyć. To nic dziwnego, mało która kapela potrafiła.
Mercyful Fate w latach 80 ustawiło sobie poprzeczkę, której już nigdy potem nie potrafiło przeskoczyć. To nic dziwnego, mało która kapela potrafiła.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
9 ma produkcję w starym stylu, dynamika jak na Don't Break the Oath co jest fenomenalne biorąc pod uwagę datę powstania krążka.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

MANILLA ROAD
Atlantean Kodex (poki co tylko dwa, ale kolejne numery jeszxzw niewydane trzymaja poziom)
Atlantean Kodex (poki co tylko dwa, ale kolejne numery jeszxzw niewydane trzymaja poziom)
-
paulek
- -#Lord of the flies

Hatfield And The North
National Health
UK
z wielopłytowych Magma
National Health
UK
z wielopłytowych Magma
Death
Tankard
Motörhead
Down
Tankard
Motörhead
Down
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Gojira nie ma słabej płyty na koncie, jeszcze mi się przypomniało.
Gdyby nie ostatnia, zupełnie niepotrzebna płyta Death, rzeczywiście byli zespołem bez słabej płyty. Tankard może i słabej płyty nie mają, ale po The Tankard z 1995 te płyty są po prostu średnie i nie dorównują klasyce żadnym, nawet pojedynczym utworem. Chociaż przyznaję, że taki numer jak Hot Dog Inferno może być blisko.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Po "The Tankard" nagrali dobre "Disco Destroyer", "Kings Of Beer" i bardzo dobre "B-Day" i "Beast Of Bourbon". Te płyty to na prawde mocne rzeczy i nie pisze tylko ze względu na mocne brzmienie à la Sodom. A takie "The Beauty And The Beer", "Thirst", "A Girl Called Cerveza" to rzeczy, za które Tankard nie ma na pewno się czego wstydzić. Dobre, równe płyty w typowym Tankardowym stylu.Vorgel pisze: ↑ndz gru 02, 2018 11:18 amGdyby nie ostatnia, zupełnie niepotrzebna płyta Death, rzeczywiście byli zespołem bez słabej płyty. Tankard może i słabej płyty nie mają, ale po The Tankard z 1995 te płyty są po prostu średnie i nie dorównują klasyce żadnym, nawet pojedynczym utworem. Chociaż przyznaję, że taki numer jak Hot Dog Inferno może być blisko.
Death "The Sound Of Perseverance" to bardzo dobra płyta. Dużo lepsza niż taki "Symbolic". I nie wiem czy nie lepsza niż "Individual Thought Patterns".
Manilla Road i owszem, gdyby nie liczyć "The Circus Maximus", który właśnie w rzeczywistości miał być solowym projektem Marka Sheltona, a nie płyta Manilli. No, ale dzięki Black Dragon Records i ich naciskom wiadomo jak wyszło....
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dlatego nie traktuję jej jako płyty Manilli
Co do Death, to Sound jest totalnie przezajebisty.
Co do Tankard, ja bym powiedział, że to zespół bez bardzo dobrej płyty w dyskografii, 3 półki niżej niż Kreator i Destruction.
Co do Death, to Sound jest totalnie przezajebisty.
Co do Tankard, ja bym powiedział, że to zespół bez bardzo dobrej płyty w dyskografii, 3 półki niżej niż Kreator i Destruction.