Miecz Wikinga

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kitas
-#Prisoner
-#Prisoner

Miecz Wikinga

Post autor: Kitas »

Zespół Miecz Wikinga powstał w lutym 2000 roku w Sępólnie Krajeńskim.Pierwotny skład zespołu tworzyli: Darek Łucyszyn (git.,voc.), Marcin Łucyszyn (drums), Maciej Łucyszyn (bass) oraz Rafał Nowak (git.), który został zastąpiony w maju 2001 przez Roberta Skazę. Ta obsada zachowała się do chwili obecnej. Początkowo muzyka zespołu głęboko zakorzeniona była w klasycznym heavy metalu. W 2004r. została zarejestrowana pierwsza płyta nosząca tytuł „Grona Gniewu”. Na krążku wydanym własnym sumptem znajduje się dziewięć kompozycji oraz pierwszy niskobudżetowy wideoklip.

Zespół mało popularny ale za to ma swój klimat.

http://www.youtube.com/watch?v=zLxIMSgXOBI
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Miecz Wikinga

Post autor: vyrus »

W naszym województwie jest akurat bardzo popularny :) Często kręcą się na miejscowych imprezach jak i Chainsaw.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

poważnie ?? Parę miesięcy temu była reaktywacja po ładnych kilku latach niegrania lub bycia Harpią. Ciekawe jaki Miecz Wikinga widziałeś tak często ?!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Widziałem dwa razy na żywo:

2006 r. - na słynnym (;)) Hall of Metal Festival w Hali Ludowej (Wrocław)
2012 r. - XV Urodziny Chainsaw w Bydgoszczy
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

a ja tylko raz, gdzieś ok. 2004-5
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

krusejder pisze:a ja tylko raz, gdzieś ok. 2004-5
jeśli byłeś w Wawie ,to był w Progresji (31.10.04) -Heavy Metal Halloween - Miecz Wikinga grał razem z Hellfire , Dragon's Eye i Chainsaw.Chyba jeszcze stara Progresja to była..
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

23 III Miecze zagrają w Toruniu

na metal cover night
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Organizując koncert 2 kapel ze Skandynawii (Poznań, czerwiec 2008 r.) wziąłem ich na support, z którego to zadania wywiązali się doskonale. :)
Zibi Zibulani
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Zibi Zibulani »

Swojego czasu miałem okazję bywać dosyć często na koncertach Mieczy. Najlepsze momenty koncertu miałem kiedy zespół zapraszał mnie na scenę i to ja śpiewałem kawałek "Jesteś Krainą Sposobności". Wrażenia - bezcenne.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Polecam reedycję kultowej demówki Mieczy, którą można kupić u Mateusza z Hellhaim/ Divine Weep / Subterfuge
https://ossuaryrecords.com/pl/strona-gl ... lor-czarny
w wersji 1 lub 2 płytowej

Nabywszy też koszulkę :) Jestem kontent, dobrze dobrałem rozmiar. L jest mniej więcej jak XL gdzie indziej.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Też polecam i to bardzo - brzmi to dobrze, jest w końcu na normalnym tłoczonym CD, koszulka zacna, dodatkowe numery na drugim CD ciekawe.
ODPOWIEDZ