Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Budziol »

Tak czy siak jak ktoś dorwie skany tego wywiadu ze Stefkiem niech tu wrzuci :-)
Atmosfera musi się nakręcać ;-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

brezdi pisze:Masz jakieś złe doświadczenia jeżeli chodzi o ostatnie zapowiedzi nowego materiału gumbyy? Byłeś rozczarowany The Final Frontier czy po prostu nie liczysz na nic wbijającego w ziemię, a mocno przyzwoitego?
Po prostu przez wiele lat słuchania muzyki (grubo ponad 20) nauczyłem się, że to co gadają muzycy przed premierą jest tak naprawdę nieistotne. Będzie premiera płyty, to jej posłucham i wtedy dopiero będę widział co i jak. Ja nawet nie czytam co tam oni zapowiadają, bo i po co? ;)

A "TFF" mnie nie rozczarował, bo zawsze biorę pod uwagę to, że płyta może być słaba. Ja nie mam czegoś takiego, że oczekuję od np. Iron Maiden aby płyta idealnie trafiła w moje gusta. Jak zespół (jakikolwiek) nagra słaby album to go po prostu nie słucham i tyle. Mam mnóstwo muzyki do przesłuchania (i tak nie jestem w stanie wszystkiego przerobić ;)), więc jak np. IM nagra słaby album, to go nie słucham z korzyścią dla innych płyt :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

gumbyy pisze:
brezdi pisze:Masz jakieś złe doświadczenia jeżeli chodzi o ostatnie zapowiedzi nowego materiału gumbyy? Byłeś rozczarowany The Final Frontier czy po prostu nie liczysz na nic wbijającego w ziemię, a mocno przyzwoitego?
Po prostu przez wiele lat słuchania muzyki (grubo ponad 20) nauczyłem się, że to co gadają muzycy przed premierą jest tak naprawdę nieistotne. Będzie premiera płyty, to jej posłucham i wtedy dopiero będę widział co i jak. Ja nawet nie czytam co tam oni zapowiadają, bo i po co? ;)

A "TFF" mnie nie rozczarował, bo zawsze biorę pod uwagę to, że płyta może być słaba. Ja nie mam czegoś takiego, że oczekuję od np. Iron Maiden aby płyta idealnie trafiła w moje gusta. Jak zespół (jakikolwiek) nagra słaby album to go po prostu nie słucham i tyle. Mam mnóstwo muzyki do przesłuchania (i tak nie jestem w stanie wszystkiego przerobić ;)), więc jak np. IM nagra słaby album, to go nie słucham z korzyścią dla innych płyt :)
Ja lubię poczytać i się ponakręcać :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

brezdi pisze:Ja lubię poczytać i się ponakręcać :)
No a później rozczarowanie gwarantowane ;)

A swoją drogą to ile razy była taka akcja: zespół zapowiada płytę i w wywiadach przed premierą "achy i ochy" jaki to niby super jest materiał. Po premierze oczywiście dalej swoje, że płyta wspaniała, fantastyczna itp. A płyta po prostu słaba. Za dwa lata premiera kolejnej płyty i "kopiuj/wklej". Płyta okazuje się bardzo dobra, no i oczywiście w wywiadach pytania o poprzednią. No i teraz muzycy mówią, że były wtedy problemy, że nagrali najlepiej jak wtedy mogli, że dzisiaj jakby nagrywali tamten materiał, to wyglądałoby to trochę inaczej itp. itd.

Tyle zasadniczo warte są zapowiedzi muzyków przed premierą. No ale co kto lubi ;) mnie po prostu takie gadanie w żaden sposób nie nakręca :) Tak samo jak to co mówią na koncertach. Bo mówią zawsze to samo ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Są już skany z Kerrang!

Album na imgur: http://imgur.com/a/j0b6D#0

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rich from Iron Maiden Official Fanclub pisze:Tytuł albumu nawiązuje do cywilizacji Majów, którzy wierzyli, że dusza wiedzie życie po śmierci. Tak więc Eddie to Maj, nie Afrykanin.
Nie jest to koncept album, lecz termin ''dusza'' pojawia się kilka razy.
Choroba Bruce'a nie miała wpływu na nagrywanie, gdyż skończył wszystkie partie wokalne przed diagnozą.
Steve twierdzi, że śpiewa lepiej niż nigdy przedtem.
Steve mówi, że album jest ''Brucowy'' i ''Empire'' jest odejściem [od tego do czego przyzwyczaiło nas Maiden? :P - dop. Papa ]
W czasie nagrywania Steve powiedział Brucowi, że ten go ''przebił''.
Potwierdzone jest, że ten kawałek [Empire of the Clouds -dop. Papa] został napisany w studiu na fortepianie i Steve nazywa go ''arcydziełem''.
Mówi, że album jest bardzo długi, dużo się na nim dzieje i dużo jest do przyjęcia.
Czuje, że ludzie będą musieli go kilka razy przesłuchać.
I tyle, nie licząc standardowego ''jesteśmy dumni z niego [albumu - dop. Papa], mamy nadzieje, że fani go polubią i nie możemy doczekać się jego trasy.
ed: powinno już się ładować
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2015 4:29 pm przez Papa, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

nie ładują się :/
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Dzieki, już się ładują :-)
Powstal na pianinie, ciekawe czy nagrany też został od początku do końca akustycznie "Empire..."?
Fajnie, że Stefek dopuścił Brucea do głosu ;-)
Gdyby chciało się komuś przetłumaczyć od dechy do dechy byłoby super :-)
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Pomyśle o tym, o ile nikt mnie uprzedzi ;). Tylko czcionka mała i ch*a widać, trzeba nos wkleić w monitor. Na razie moje kotlety stygną!

Swoją drogą, Empire już od początku zapowiadał się (najbardziej)interesująco, a teraz to info z fortepianem wyszło. Ciągle podgrzewają ten numer. Swoją drogą w Łodzi na Priest spotkałem gościa co mi kit wciskał, że Maiden wypuściło singla i był nim właśnie ''Empire'' :lol:. Aż się nie mogłem doczekać powrotu do domu. A tu taki zawód...
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Budziol pisze:Dzieki, już się ładują :-)
Powstal na pianinie, ciekawe czy nagrany też został od początku do końca akustycznie "Empire..."?
Emocje zaczynają rosnąć! :) Sam fakt, że bardzo mocno odcisnął w komponowaniu swoje dłonie Dickinson napawa mnie ogromnym optymizmem i entuzjazmem. Myślę, że w sierpniowym Teraz Rocku (kupiłem dzisiaj lipcowy i o Maiden nie ma ani słowa) może być cały artykuł na temat albumu. Zobaczymy, oby do tego czasu ktoś znalazł chwilę wolnego czasu i przetłumaczył Kerrang! to byłoby miodzio :dance:
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

Ma to może ktoś z was w większej rozdzielczości?
W ogóle nie widać co tam jest napisane. :(
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Fajne porównanie zostało tam użyte - 3 najdłuższe utwory razem wzięte są dłuższe od całego TNOTB :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

brezdi pisze:
Budziol pisze:Dzieki, już się ładują :-)
Emocje zaczynają rosnąć! :) Sam fakt, że bardzo mocno odcisnął w komponowaniu swoje dłonie Dickinson napawa mnie ogromnym optymizmem i entuzjazmem. Myślę, że w sierpniowym Teraz Rocku (kupiłem dzisiaj lipcowy i o Maiden nie ma ani słowa) może być cały artykuł na temat albumu. Zobaczymy, oby do tego czasu ktoś znalazł chwilę wolnego czasu i przetłumaczył Kerrang! to byłoby miodzio :dance:
Sądzę że w sierpniu lub wrześniu będzie w TR/MH i na świecie w większości magazynów spory art.
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Oby tylko nie od początku do końca akustycznie.... To byłoby niemożliwe.... To musi być solidna porcja ciężkiego grania, choćby tylko we fragmencie. W długim fragmencie. :-)
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Przetłumaczyłem już połowę wywiadu. Postaram się jutro (w zasadzie dziś) wrzucić gdzieś po południu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Extra! Dzieki z góry :-)
Choć chyba już nic nas nie zaskoczy nowego póki co;-)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... eciom.html
'
Na dole tekstu TR niby potwierdza Speed Of Light jako singiel , ciekawe bo oficjalka milczy.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Ciekawe skąd TR ma tego newsa? ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wyciekło ponoć z Warnera.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

sekcjazwlok pisze:http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... eciom.html
'
Na dole tekstu TR niby potwierdza Speed Of Light jako singiel , ciekawe bo oficjalka milczy.
Czyli jednak Speed Of Light :) Tylko po co oficjalna dementowała jakoby właśnie ten utwór miał być singlem, żeby za kilkanaście dni go potwierdzić?
Btw. Bruce jakby lekko zachrypnięty, przeziębiony czy może jeszcze skutek po napromienianiu w pobliżu okolicy krtani?
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Właśnie oficjalka nic nie potwierdziła nadal ;P
ODPOWIEDZ