Ghost
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ghost
Szok! nauczyli się komponować 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Saimon1995
- -#Moderator

Oj, to będzie chyba jedna z najlepszych płyt tego roku. Dawać już ten leak. 
- Saimon1995
- -#Moderator

Meliora już w sieci, jak coś. 
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie wydaje jeszcze jakiś większych opinii, bo Meliorę przesłucham dopiero 2 razy, ale jak na razie, to płyta bardzo mi się podoba. Z każdym przesłuchaniem powinno być coraz lepiej. Cirice, Majesty i Absolution - to moi faworyci.
Genialna jest ta płyta i idealnie wpasowuje się w moje poczucie estetyki, ze swoją nieprawdopodobną wręcz przebojowością i zgrabnymi, lecz nieprzekombinowanymi melodiami. Zupełnie jak Ironi z czasów TNOTB i PoM.
Meliora przesluchana juz wystarczajaca ilosc razy, wielka szkoda ze plyta jest tak krotka, no ale Ghost juz do tego przyzwyczail.
Jakbym mial oceniac kawalek po kawalku to:
Spirit 7/10 -
From The Pinnacle to the Pit 9/10
Cirice 8/10
He Is 10/10
Mummy Dust 10/10
Majesty 9/10
Absolution 9/10
Deus In Absentia 10/10
To daje plycie 9/10, dokladnie tyle ile bym dal bez oceny poszczegolnych kawalkow. Czy za jakis czas bede mial takie samo zdanie o tej plycie - nie wiem, ale wydaje mi sie ze tak
Moze oceny kawalkow troszeczke wygorowane, ale nic nie poradze
Jakbym mial oceniac kawalek po kawalku to:
Spirit 7/10 -
From The Pinnacle to the Pit 9/10
Cirice 8/10
He Is 10/10
Mummy Dust 10/10
Majesty 9/10
Absolution 9/10
Deus In Absentia 10/10
To daje plycie 9/10, dokladnie tyle ile bym dal bez oceny poszczegolnych kawalkow. Czy za jakis czas bede mial takie samo zdanie o tej plycie - nie wiem, ale wydaje mi sie ze tak
Moze oceny kawalkow troszeczke wygorowane, ale nic nie poradze
- Saimon1995
- -#Moderator

No po wałkowaniu Meliory przez ostatni tydzień mogę sobie już jakąś konkretniejszą opinię wyrobić. Jak dla mnie to ich najlepszy album, który powalczy w moim rankingu na najlepszą płytę 2015 razem - z pewnie - Faith No More, Blur czy - oczywiście - Iron Maiden.
Roberrcik zachęcił mnie, żeby zrobić dać oceny każdemu z utworowi. I zrobię to z wielką chęcią:
Spirit - 8/10
From the Pinnacle to the Pit - 8,5/10
Cirice - 10/10
He Is - 9,5/10
Mummy Dust - 10/10
Majesty - 9/10
Absolution - 10/10
Deus in Absentia - 9,5/10
Czyli: wychodzi ponad 9. I taką ocenę też bym postawił. Kozacki album. Poproszę o ich koncert w przyszłym roku w Polsce. Może przed Iron Maiden? Byłbym w niebie.
Roberrcik zachęcił mnie, żeby zrobić dać oceny każdemu z utworowi. I zrobię to z wielką chęcią:
Spirit - 8/10
From the Pinnacle to the Pit - 8,5/10
Cirice - 10/10
He Is - 9,5/10
Mummy Dust - 10/10
Majesty - 9/10
Absolution - 10/10
Deus in Absentia - 9,5/10
Czyli: wychodzi ponad 9. I taką ocenę też bym postawił. Kozacki album. Poproszę o ich koncert w przyszłym roku w Polsce. Może przed Iron Maiden? Byłbym w niebie.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Po kilku przesłuchaniach moja opinia o albumie jest pozytywna, ale bardziej podobały mi się dwa poprzednie krążki. Tu niby wszystko gra jak należy, ale trochę hitów brakuje. Po kolejnych odsłuchach będzie z pewnością opinia, przewiduję, zmieni się na lepszą. Na razie mocne 7/10.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Tamten Ghost z Gdańska to była rakieta! Kiedyś kiedyś często katowałem kasete "The Lost Of Mercy". W ogóle fajnie widzieć na tym forum wzmiankę o tej kapeli, bo szczerze powiedziawszy bardzo zdziwiony jestem, ze ktoś to jeszcze pamięta.krieg pisze:Jednak z Ghostów wolę ten zakurzony zespół z Gdańska ( chyba ) grający death metal.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
I vice versaLukaSieka pisze:Tamten Ghost z Gdańska to była rakieta! Kiedyś kiedyś często katowałem kasete "The Lost Of Mercy". W ogóle fajnie widzieć na tym forum wzmiankę o tej kapeli, bo szczerze powiedziawszy bardzo zdziwiony jestem, ze ktoś to jeszcze pamięta.krieg pisze:Jednak z Ghostów wolę ten zakurzony zespół z Gdańska ( chyba ) grający death metal.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Coś mi się obiło o uszy, że wyszła jakaś reedycja z utworami live i demem. Ale to chyba już jakiś czas temu? Nie wiem czy nie w tamtym roku czy nawet dalej. Ja mam swoje "The Lost Of Mercy" póki co na kasecie oryginalne i przegrywke na cd.krieg pisze:I vice versa. Wiesz jestem z Gdańska i to czasy mojego liceum, znało się te wszystkie lokalne kapele. Wiesz, że niedawno wyszła reedycja na CD? Ja swój egzemplarz już zamówiłem.
A skoro jesteś z Gdańska to może kojarzysz też poza dwoma oczywistymi zespołami na B jeszcze jakieś inne kapele. Ja sam mam jeszcze kilka zespołów na kasetach i cd, min. dość znany Mess Age, Dark Legion, Anathemized, Mastiphal, Dead By Dawn, Repulsor, Aspergillus Flavus i coś takiego jak Prohibitus Arte, ale oni chyba byli z Gdyni?. To samo taka grupa Empire i kaseta pod tytułem "Eternaly Dreaming". A, i stara kapela thrashowa Hektor przecież, ale oni też Gdynia byli. Korespondowałem też kiedyś z jednym Mariuszem z takiej black metalowej kapeli Holocaust, ale pewnie już dawno ten twór nie istnieje. Z tych teraźniejszych to widziałem na żywo niedawno Ogotay, Detonacja i Medebor.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.