Sprzedaż płyt IRON MAIDEN w Polsce i na świecie

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Sprzedaż płyt IRON MAIDEN w Polsce i na świecie

Post autor: Mr. M »

Szkoda, że rekord TFF nie został pobity, ale data premiery jednak nie przeszkodziła, praktycznie w każdym z krajów, gdzie było 2 czy 3 miejsce przegrali tylko z lokalnymi fenomenami (via u nas, Dania, Belgia czy Australia). Ale ilościowo to dobrze wygląda, może niedługo posypią się Złote Płyty :D

Z tego co widzę, to w Anglii już jest srebro (60 tys.) i pewnie zaraz będzie Złoto za 100 tys.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ciekawe czy milion sprzedadzą, no i ile poszło do dziś sztuk Frontiera ?
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Skąd jest info o 2 miejscu TBoS? Na OLIS widzę 1 miejsce.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Faktycznie.
Właśnie tam było na drugim.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Jakieś machloje...
Na początku było inaczej (na odwrót) - nawet printscreena zrobiłem
olis.JPG
Na oficjalnej nadal informacja, że w PL na 2m.
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2015 2:08 pm przez hipcio_stg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Na górze widnieje wciąż data 17 września, więc potwierdzają się słowa o tym, że to oszustwo? :)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ciekawe czy da się odkręcić sytuację z oficjalną stroną Maiden, tzn czy ktoś ich poinformuje, że mają 1 miejsce w Polsce :)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Wywiady i newsy

Post autor: tomtomala »

Invader pisze:No to przez tą ustawkę mówię Ci, teraz będą się chwalić w zagranicznych pismach jak to u siebie pobili Maiden na listach sprzedaży :lol:, ciekawe że akurat były te problemy z dostawą, może wiedzieli co robią i dlatego teraz taki efekt, ktoś tam musiał sporo hajsu natrzepać to jest pewne.
Co jak co ale akurat Riverside nie musi takich tanich tricków stosować. Muzycznie na nowej płycie biją Maiden i tu jest podstawa do prawdziwego chwalenia się ;)
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2015 3:50 pm przez tomtomala, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dla mnie kiedys grali ciekawiej. Teraz ok, ale ciut przysmecaja, a to juz inny temat zreszta ;-)
Dziwna sprawa z tymi wynikami
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

A tak już zupełnie z ciekawości zapytam - czemu się tak podniecacie wynikami sprzedaży? Bo ja np. mam kompletnie w dupie ile się sztuk danej płyty sprzedało.
Deleted User 2259

No wiedziałem, że to ustawka ;) i jeszcze jak podkreślają nawet w ostatnim newsie (Teraz Rock- tam gdzie Bruce mówi, że debiut brzmi jak gówno) o tym jak to zajęli 2 miejsce przed riverside :lol:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

remi pisze:Ciekawe czy da się odkręcić sytuację z oficjalną stroną Maiden, tzn czy ktoś ich poinformuje, że mają 1 miejsce w Polsce :)
Już wiedzą więc pewnie niedługo zmienią lub zamieszczą niedługo update jak spłyną dane z kolejnych krajów + wyniki z drugiego tygodnia (w wielu krajach nadal jest top 3!)
tomtomala pisze:A tak już zupełnie z ciekawości zapytam - czemu się tak podniecacie wynikami sprzedaży? Bo ja np. mam kompletnie w dupie ile się sztuk danej płyty sprzedało.
Z pewnością ma to wpływ na decyzję o koncercie/koncertach w krajach, w których wyniki sprzedaży są szczególnie imponujące... Poza tym aż miło patrzeć na doskonałe wyniki sprzedaży krążka na całym świecie - ponad 310.000 fizycznych egzemplarzy płyty sprzedanych na świecie to w obecnych czasach piękny wynik, dodatkowo znacznie lepszy od sprzedaży "TFF" 5 lat temu. Podczas gdy wszystkie zespoły notują spadki sprzedaży płyt, Maiden pnie się w górę.
Deleted User 2259

Wicker a wiesz może ile się sprzedało TFF do dziś ?

Dobra bo trochę nie rozumiem czyli Maiden za TBoS (1 tydzień) ma 1 miejsce, czy już było podliczenie następnego tygodnia i dopiero teraz wskoczyli z 2 na 1 (w co szczerze wątpię) i ponawiam moją prośbę dotycząca sprzedaży wszystkich albumów w fizycznych kopiach na cały świat (oczywiście tych które policzyli, wiem że gdzieś były takie informacje) z góry dziękuję :)
WICKER MAN pisze:Maiden pnie się w górę.
+1 mało który band ma tak lojalny fan base, z zespołów ''heavy'' chyba tylko Manowar jeszcze.To tylko dobrze świadczy o fanach.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

WICKER MAN pisze: Poza tym aż miło patrzeć na doskonałe wyniki sprzedaży krążka na całym świecie -
Doskonałe wyniki to ma SLAYER a nie IM, które jest bardziej mainstreamowe. Ale mniejsza z tym.

Popatrzcie na to. Wyniki sprzedaży w USA w pierwszym tygodniu:
75,000 - Iron Maiden
50,000 - Slayer

Oby dwie kapele wylądowały na 4 miejscu po pierwszym tygodniu. Tak więc wygląda to porównywanie miejsc i podniecanie się, na którym miejscu jest zespół. Gdyby SLAYER wyszedł w tygodniu co IM nie byłby 4. Gdyby IM wyszedł w tygodniu z BRING ME THE HORIZON nie byłby 4. Tak to właśnie wygląda.
Deleted User 2259

Ja słyszałem, że Slayer zajęło 5 lokatę, ale być może to stare info.Zresztą może Maiden coś zaniżyli ? zauważcie, że na nich nigdy nie było tam takiego ciśnienia jak w Europie czy Ameryce Płd.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Aha - jeszcze jedno - gdyby ilość sprzedanych płyt miała przełożenie na trasę (gdzie koncertuje dany zespół) to powiedz mi jakim cudem ja mam w Szwajcarii zatrzęsienie wszystkiego (do konca roku mam 35 koncertów!)? W kraju gdzie w Media markt z lupą muszę szukać działu z metalem. I gdzie nadal nie dorwałem winyla IM bo jak mi pan sprzedawca powiedział - sprawadzają po jednej sztuce, bo na kija więcej. Nie ma gdzie tego trzymać.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Szczerze mówiąc ja mam gdzieś wyniki sprzedaży płyty w innych krajach więc nie mogłem patrzeć na te podniety wynikami jednego z użytkowników. Ale sprzedaż w Polsce jest dla mnie istotna bo to nasze podwórko, coś co nas dotyczy.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

tomtomala pisze:A tak już zupełnie z ciekawości zapytam - czemu się tak podniecacie wynikami sprzedaży? Bo ja np. mam kompletnie w dupie ile się sztuk danej płyty sprzedało.
Niektórzy to po prostu... lubią :wink: Nie ma w tym żadnej wielkiej filozofii, ja np. lubię raz kiedyś poczytać i przeanalizować cyferki sprzedaży płyt, książek, gier komputerowych czy box office'ów z kin. Jedni czytają o ślubach i rozwodach gwiazdek seriali, inni o Iluminatach i Spisku z WTC, a jeszcze inni, tak jak tutaj szczególnie niektórzy, o tysiącach plastikowych pudełek z brzydką mordą na okładce, które Amerykanie czy Polacy kupili w ostatnich tygodniach :wink:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Różne ludzie hobby mają ;-)
Deleted User 2259

Tym bardziej, że to forum Maiden to chyba nie powinno nikogo dziwić, na każdym forum znajdą się ludzie z nietypowym hobby, wiem coś o tym.
ODPOWIEDZ