Chcielibyśmy bardzo serdecznie podziękować w imieniu własnym i najbliższych za wsparcie i obecność przy nas w tych trudnych chwilach. Piotr odszedł od nas niespodziewanie w niedzielę rano (21 lutego) z przyczyn naturalnych (nagłe zatrzymanie krążenia). Pozostawił w nas pustkę i otwarte rany, które muszą mieć czas, żeby się zagoić. Z wiadomych względów odwołujemy więc wszystkie potwierdzone na ten rok koncerty, jednocześnie informując, że mamy zamiar kontynuować realizację tegorocznych planów wydawniczych przewidzianych na późną wiosnę i jesień 2016 r.
Dziękujemy, że z nami jesteście.
Riverside
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Riverside
Info od bandu.
https://www.last.fm/user/kamooo
Trudno było się spodziewać innego zakończenia tej historii... trzeba iść po zwrot bejmów do empiku.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

A u nich kolejność mniej więcej taka:
ADHD
SLS
VimH (EP)
OoM
REM
SONGS
MimH (EP)
LFatTM
ADHD
SLS
VimH (EP)
OoM
REM
SONGS
MimH (EP)
LFatTM
Wiadomo już może kto zastąpi Grudzińskiego?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Na razie wiadomo, że ostatnia (szkoda, że nie wcześniejsze, lepsze) płyta będzie w lipcu na DVD-A (dobrze, że na DVD-A, a nie DVD-V).
W najnowszym marcowym numerze Teraz Rocka wkładka (14 stron) o Riverside.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 1499
- Saimon1995
- -#Moderator

Pierwsze szczegóły siódmego studyjnego albumu Riverside:
- całość będzie zatytułowana "Wasteland"
- ukaże się na rynku pod koniec września 18'
- całość będzie zatytułowana "Wasteland"
- ukaże się na rynku pod koniec września 18'
-
Deleted User 1499
Dlaczego ?
Przecież zarówno Shrine jak i Love były pisane przez Dudę i są to bardzo udane albumy. Ja jestem spokojny. I fajnie że Meller miał jakiś udział w tworzeniu tego albumu.
Przecież zarówno Shrine jak i Love były pisane przez Dudę i są to bardzo udane albumy. Ja jestem spokojny. I fajnie że Meller miał jakiś udział w tworzeniu tego albumu.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja też jestem spokojny. Poniżej poziomu na pewno nie zejdą. Już nie mogę się doczekać!
Shrine lubię, ale kolejna płyta jest wg mnie słaba. Nie podchodzi mi zwyczajnie. Duda, którego uważam za buca swoją drogą, bo nie do końca szanuje swoich fanów, zwyczajnie stworzył płytę Riverside, która jest bardzo w konwencji jego solo projektu Lunatic Soul. I nie do końca to rozumiem.sekcjazwlok pisze: ↑czw maja 24, 2018 3:15 pm Dlaczego ?
A poza tym Riverside widziałem na żywo z 5, może 6 razy. I ostatnie koncerty zwyczajnie nudzą i męczą. Na Prog im Park wręcz odliczałem minuty do zakończenia ich występu.
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Deleted User 1499
Powiem ci szczerze że nie widzę za bardzo nawiązań do lunatyków. Śledzę ten zespół jak i poboczne projekty i naprawdę 1 raz spotkałem się z takim porównaniem. Takie kawałki jak:
- Under the Pillow
- Caterpillar and the Barbed Wire
- Saturate Me
- Towards the Blue Horizon
To przecież jest typowy Riverside. Ja też zaliczyłem kilka ich koncertów i może nie są spektakularne , ale za to bardzo bogate w technikę i zaangażowanie.
- Under the Pillow
- Caterpillar and the Barbed Wire
- Saturate Me
- Towards the Blue Horizon
To przecież jest typowy Riverside. Ja też zaliczyłem kilka ich koncertów i może nie są spektakularne , ale za to bardzo bogate w technikę i zaangażowanie.
Na oficjalnej jest już rozpiska trasy. W Warszawie przeskakują na większy obiekt.
A swoją drogą, dlaczego uważasz go za buca?
A swoją drogą, dlaczego uważasz go za buca?
- blackcocker
- -#Moderator

Osobiście też się nieco obawiam o nową płytę. Mariusz bardzo ostatnio poświęcił się Lunaticowi i nie wiem czy jest w stanie odciąć się od niego w 100% i tworzyć "czyste" Riverside (oraz to czy jego płodność artystyczna nie przerodzi się w szybki deficyt weny). Swoją drogą Love, Fear and Time Machine to album dzięki któremy pokochałem Riverside, nie obraziłbym się, gdyby nowy utrzymał ten poziom, a ma być ponoć trochę mroczniej więc spodziewam się więcej muzyki w stylu bardzo dobrego Shrine 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 1499
Poprzednie Lunatiki też powstawały pomiędzy albumami i nie wyszło z tego nic nie dobrego.
- blackcocker
- -#Moderator

Był ktoś wczoraj w Koninie, albo zna ktoś set? Gdzieś w komentarzach pod zdjęciami widziałem, że grali jakieś numery, których dawno nie grali, a ciekawy jestem, czy zaserwowali może coś z nadchodzącej płyty 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
O!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...