Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Judas Priest

Post autor: Schizoid »

Judas Priest to zbyt mało popularny zespół w Polsce. Nie ma szans. Zresztą wszystko przenosi się na portale społecznościowe, dlatego to fora upadają. A rodzimi Obrońcy Wiary na FB są dość nieźle zorganizowani i to na razie wystarcza.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Myślę że spora część z tego forum mogłaby zasilić i to o Judasach. Sam bym się chętnie pisał ;)
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomad.1985 »

Sardi pisze:Cholera, chciałem się tam zarejestrować, nawet maila aktywacyjnego nie dostałem.

Nie ma żadnych szans na ożywienie tego forum?
Tak jak pisałem wyżej, legendy tego forum takie jak KK, Grzecho Grinder, Sinner, Painkiller, Tyrant, Myers czy Taffer już dawno tam nie piszą i szansa na to by te forum się odrodziło są żadne. Główna rzecz, która odróżniała Sanktuarium od Defenders of the Faith to to, że Sanktuarium zawsze było forum masowym, na Defenders of the Faith klimat wprowadzała mała grupka użytkowników i panowała specyficzna atmosfera. Poza tym te forum było stricte heavy-metalowe i pisali tam maniacy heavy-metalu i można było poznać wiele zapomnianych grup. Do tego dochodziły liczne konkursy, które nie nudziły użytkowników na najlepsze płyty, utwory itd. Dyskusji stricte muzycznych było tam co nie miara.

Pamiętajmy też, że Judas Priest w latach powiedzmy 2005/2006 to był w Polsce dużo mniej popularny zespół niż teraz. W tamtym czasie nie byłoby szans by grali w tak dużej hali jak Atlas Arena czy Ergo Arena. Ich popularność w Polsce bardzo skoczyła po dwóch koncertach w Spodku, a także w jakiejś mierze po płycie Nostradamus, którą zdobyli uznanie publiczności innej niż typowo heavy-metalowa.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Kmberserker , puścisz linka do judasowej grupy z FB ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

https://www.facebook.com/groups/1400796 ... 1/?fref=ts

Ostatnimi czasy więcej tam zdjęć, niż dyskusji, ale jak pojawia się jakiś news to po krótkim czasie już znajduje się na grupie. A zdjęcia całkiem fajne, głównie takie mało znane. Z tego, co wiem, jest tam parę osób z Sanktuarium.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Sardi pisze:Cholera, chciałem się tam zarejestrować, nawet maila aktywacyjnego nie dostałem.

Nie ma żadnych szans na ożywienie tego forum?
tez jakiś czas temu chciałam się zalogować ale jako, że hasło mi wyparowało z głowy chciałam je zresetować i też do tej pory nic nie dotarło... :P
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Trzeba pisać do administracji, żeby wam "ręcznie" założyła konta.
Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Z forum Judas Priest wiążę się też bardzo przykra historia. Wielka fanka tego zespołu, która mimo ponad 40 lat jeździła na ten zespół z córką i mężem zmarła pod koniec 2014 r. Pisała na tym forum pod nickiem Frogsmum. Warto z tego miejsca oddać jej hołd. Takich osób w obecnych nowoczesnych, nacechowanych kultem pieniądza czasach bardzo brakuje.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Tak sobie ostatnio myślałem i doszedłem do wniosku, że Richie to lepszy gitarzysta niż KK.

Uwielbiam KK, to jeden z moich ulubionych wioślarzy, ale chyba wolę Richiego.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dziś to nie ma o czym mówić. Richie to pełny energii ogier, który jako jedyny z nich zapewnia fanom jakiś lepszy kontakt z zespołem na scenie. A KK...No cóż, on już swoich numerów nie poznaje. Lepiej, żeby siedział i robił dalej swoje perfumy, niż grał w JP.
Ostatnio zmieniony czw lip 07, 2016 9:21 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Swoją drogą ciekaw jestem jak pachną te perfumy, może zrobimy jakąś forumową zrzutę na wysyłkę? xD
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Ale ze mnie pozer, nie słyszałam o tych perfumach. Dobre :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nazywają się "Metal For Men" i ciekawi mnie, czy ktoś to w ogóle kupuje :D

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Nomad.1985
-#Trooper
-#Trooper

Teraz czekam na głosy fanów Judas Priest, którzy uważają, że Ironi są komercyjnym zespołem dla nastolatków ;) To typowe dla Roba Halforda. Zawsze zgodnie z trendami, nie żebym się czepiał bo każdy muzyk z Topu popularności mniej lub bardziej tak robił. Muzycy Grave Digger do dziś mają żal do Halforda, że gdy oni w latach 90 jako jedni z niewielu grali klasyczny heavy z powodzeniem, on w wywiadach mówił o tym, że już nie ma heavy-metalu. Nie znajdę cytatu bo mi o tym mówił kolega, na 99% to wiarygodne bo kolega jest maniakiem Grave Digger i raczej by sobie tego nie wymyślił.
Ostatnio zmieniony wt lip 19, 2016 5:22 pm przez Nomad.1985, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Ja nie wiem po co on to zrobił, ale wiem jedno: on już nie powinien śpiewać Painkillera :)
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Sardi pisze:Ja nie wiem po co on to zrobił, ale wiem jedno: on już nie powinien śpiewać Painkillera :)
A to niby dlaczego? Na tej trasie wychodził mu zacnie
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Co kto lubi, mi się średnio podobało, widziałem ich w Łodzi, słyszałem wersję koncertową z Battle Cry na której skrzeczy i jodłuje.

On się tylko na tym męczy.
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Co kto lubi.
Mnie się przykro na to patrzy.