Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Judas Priest

Post autor: Mikojaski »

Z tym że jednym to wychodzi, a drugim nie ;)
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ja tam chcę płytkę trwającą 50 mintut, na której będzie Priest w najlepszym wydaniu...20 utworów do niczego nie potrzebuję. Ale cóż, poczekamy, zobaczymy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

https://www.youtube.com/watch?v=rPuZjaV ... e=youtu.be

Oglądajcie do końca ;) Numer jak dla mnie słaby, ale dla ostatnich ujęć warto przeczekać te 3 minuty.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

kmberserker pisze:https://www.youtube.com/watch?v=rPuZjaV ... e=youtu.be

Oglądajcie do końca ;) Numer jak dla mnie słaby, ale dla ostatnich ujęć warto przeczekać te 3 minuty.
To jest kapela syna Hill'a z JP :?:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z opisu ich fp na Facebooku to nie wynika. No chyba, że nazwisko ma inne.

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Co tam ten Kenny robi :/
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Stwierdzam, że Owens nie powinien nigdy śpiewać "Metal Gods", a przynajmniej powinien tutaj darować sobie wysokie dźwięki. Co prawda normalne tony śpiewa poprawnie i nawet czasem w taki lekko drapieżny, fajnie pasujący do kawałka sposób, ale jego górki tutaj wołają o pomstę do nieba i brzmią komicznie, nienaturalnie: https://www.youtube.com/watch?v=mNF8uQASeCk

O dziwo "Victim of Changes" wychodzi mu całkiem nieźle, chociaż w spokojnej części nie potrafi pociągnąć niskim głosem tak nastrojowo i głęboko jak Halford: https://www.youtube.com/watch?v=bPXa4kAQp48
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tym screamem pod koniec "Marching in the streets" zawsze mi podpadał. Facet nie miał feelingu, dla niego liczyło się latanie po skali i tyle. Na pewno to bardzo dobry wokalista i dobrze się stało, że zastąpił Roba za mikrofonem, ale to jednak inna liga. Niemniej jednak, w swoich utworach brzmi doskonale. Słuchałem ostatniego albumu Charred Walls Of The Damned i często to jego wokal najbardziej przykuwał uwagę.

on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Ten "sream", który przytoczyłeś jest taki jakiś bezpłciowy, komiczny i bez prawdziwej mocy.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przede wszystkim zbędny ;)

on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Racja. W tym wykonaniu Halford odpowiednio z umiarem dozuje "ozdobniki", ale jak już wykonuje scream w ostatnim refrenie, to robi to z taką mocą i feelingiem oraz agresją (a potem jeszcze growluje), że Ripper może mu buty szorować (może Ripper tak naprawdę wydobywa te swoje screamy po najmniejszej linii oporu, czyli falsetem?):

https://www.youtube.com/watch?v=wgSnD2hm5Yw
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Glenn Tipton skończył dziś 68 lat.

Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

Ale trzeba przyznać, że niektóre utwory Tim wykonuje lepiej niż RH, na przykład Desert Plains
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bardzo lubię DP w jego wykonaniu, ale znacznie bardziej wolę wersje z Dallas czy Ergo ;) Akurat to jeden z niewielu utworów, w które Tim się wczuł, nie kombinował zbytnio i miał dobry feeling.

Deleted User 5147

A ja najbardziej lubię wersje z próby przed Live in London. Tego nic nie przbije, nawet wersja z Ergo :D Jeszcze bardzo lubię Hell Bent For Leather w wersji Rippera. Ale np. Turbo Lover z Ripperem brzmi...bardzo kiepsko
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ripper dobrze brzmiał w Rapid Fire z Live Meltdown (studyjnego re-recordingu dawno nie słuchałem, to nie chcę o nim pisać). Wręcz wyśmienicie, dodatkowe refreny i górki w części, która pierwotnie była ich pozbawiona brzmią genialnie i tną niemiłosiernie :) Fajnie wypadało też Living After Midnight i Grinder.
Szkoda mi Tima, bo to zmarnowany talent. Nie jest idealny, ale według mnie to jeden z lepszych głosów do takiej muzyki. Błędem było to, że nie zrobił z Beyond Fear zwykłej kapeli, która regularnie wydawałaby płyty, tylko postanowił jechać na nazwisku i "ex-Judas Priest, Iced Earth", przez to skończył w coverach.

Deleted User 5147

O tak, w Rapid Fire jest ogień niesamowity, to trzeba przyznać :D wgle jest zagrany mam wrażenie sporo szybciej. Ale kilka utworów, poza tymi które wymieniłeś też jeszcze miał fajnych, Heading Out To The Highway, Running Wild czy choćby Painkiler.
No trochę masz rację z tym że zmarnowany talent...ale skoro poszedł drogą coverów no to cóż...oby wrócił do Pl na jakiś koncert, bo w Progresji 2(?) lata temu dał niezły występ. Swoją drogą śmiesznie to wyglądało, jak gwiazda wieczoru wchodzi przed koncertem do klubu z wieszakiem przez nikogo nie niepokojona :D a jeszcze nie tak dawno grał sobie z JP
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na razie to trzyma się USA i Południowej Ameryki, o ile się nie mylę. Chętnie bym go zobaczył na podwójnej trasie z Blazem. W zeszłym roku miał taką, dodatkowo grali jeszcze z Udo, teraz tym trzecim jest Geoff Tate.

on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Ripcio nie jest technicznie złym wokalistą, ale brakuje mu pewnej charyzmy i "złożonego" głosu, śpiewa dość monotonie i w przewidywalny sposób. Do tego jednak kojarzy się z dublerem. Na pewno dobry rzemieślnik, ale dobrych "screamerów" w świecie metalu dzisiaj nie jest tak mało, choćby rodzimy Sokołowski z Kochanka.
Deleted User 5147

Co prawda, to prawda Krzysiek Sokołowski jak Painkillera z NM wykonał, to nie było co zbierać. Ehh...szkoda że z Exlibris się zmył
ODPOWIEDZ