20/08/2017 - Converge, Havok, Gorguts - Wrocław

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

20/08/2017 - Converge, Havok, Gorguts - Wrocław

Post autor: Adrian S.O.S. »

Converge, Havok i Gorguts wyruszą we wspólną trasę koncertową po Europie. W jej ramach zagrają jeden koncert w Polsce, odbędzie się on 20 sierpnia 2017 roku w klubie "Pralnia" we Wrocławiu.

Dyskografię Converge zamyka koncertowy album "Jane Live", jego premiera odbyła się 3 marca 2017 roku za sprawą Deathwish Inc. Na płycie znalazł się zapis z koncertu, który zespół zagrał 14 kwietnia 2016 roku na "Roadburn Festival" w Tilburgu. Amerykanie wykonali wówczas cały repertuar ze swojego czwartego longplay'a studyjnego, pt. "Jane Doe". Koncertowy materiał zmiksował gitarzysta zespołu Kurt Ballou, za mastering odpowiada Brad Boatright z "Audiosiege".

Amerykanie z thrashowego Havok przyjadą do Polski z albumem "Conformicide". Płyta trafiła do sprzedaży 10 marca 2017 roku za sprawą Century Media Records. "Conformicide" jest pierwszym dokonaniem Havok w barwach Century Media po rozstaniu z Candlelight Records. To także pierwszy album zespołu z basistą Nickiem Schendzielosem. Dołączył on do kapeli w 2015 roku, zastępując Mike'a Leona.

Death metalowy Gorguts nadal promuje EP-kę "Pleiades' Dust". Zawartość "Pleiades' Dust" jest jednym nieco ponad półgodzinnym utworem, podzielonym na segmenty. Materiał został zmiksowany przez Colina Marstona w jego nowojorskim "Menegroth Studio". EP-ka inspirowana jest książką "House Of Wisdom" autorstwa Jima Al-Khalili, pochodzącego z Iraku profesora fizyki teoretycznej. Album ujrzał światło dzienne 13 maja 2016 roku nakładem Season Of Mist.

20.08 - Wrocław, "Pralnia"
Start: 20:00
Bilety: 75 zł (pwevents.pl), 85 zł (przedsprzedaż) i 95 zł (w dniu koncertu)
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Re: 20/08/2017 - Converge, Havok, Gorguts - Wrocław

Post autor: LukaSieka »

Na pewno się wybiorę, tylko szkoda, że Gorguts jest supportem, a głownie na nich bym jechał. Havok przy okazji też zobaczę, ale Converge w ogóle mnie nie interesuje. Podejrzewam, że będzie sytuacja taka jak na ostatnim koncercie Hatebreed, kiedy to jechałem na Dying Fetus, który był supportem i zagrali tylko 7 utworów :( :( :( :(.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

Havok, Gorguts i fajnie. Szkoda, że Warbringer nie przyjeżdża.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Gorguts fajnie. Z chęcią bym zobaczył wykon Pleiades' Dust na żywo. Ale czy warto jechać kiedy oni beda grali tylko jako support? Chyba nie zagrają tylko tego jednego utworu i nie zejdą? Jak myślicie ?
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Tylko jednego utworu to na pewno nie zagrają, ale support jak to support, niedosyt pozostanie... tym bardziej, że sam Converge (jako head) nie gra dłużej jak 55-65 min.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Jeżeli pokuszą się o granie "Pleiades' Dust" na żywo, biorąc pod uwagę czas trwania utworu (33 minuty) to może tak być, że zagrają tylko ten kawałek i koniec. Sam jestem bardzo ciekawy co będą grali, ale mam nadzieje, że pokuszą się o różne utwory, z tych nowszych jak i pierwszych dwóch płyt. Co nie znaczy oczywiście, że mam coś przeciwko "Pleiades' Dust", bo uważam, ze to bardzo dobry kawałek, materiał.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Ta trasa się jeszcze nie rozpoczęła także na razie nic nie wiadomo, a ciekawość na prawdę mnie zżera. Gdyby zagrali tego trzydziestominutowego kolosa plus 2-3 jakieś inne utwory to się wybiore. Jakby ktoś mial jakieś informacje o secie Gorguts to dajcie znać. Będę wdzięczny :).
Awatar użytkownika
LukaSieka

Cóż mogę napisać? Koncert miazga! Tyczy się to głownie Gorguts, na który specjalnie się wybrałem. Jednak przed mistrzami z Kanady wystąpili jeszcze thrasherzy z Havok. Koncert na prawdę dobry. Miło było ich znowu zobaczyć. Niezły warsztat i dużo energii, jak na taką młodą kapele tego typu przystało. Gorguts to zupełnie inna bajka. Ciężko się nawet teraz na drugi dzień po koncercie otrząsnąć po takich kipiących od pomysłów utworach, zagranych z takim rozmachem, z tak wielowątkowymi, wielowymiarowymi historiami i całą tą bombą, wachlarzem różnorodnych, zróżnicowanych emocji... Zdaję sobie sprawę z tego, ze dzisiejsze oblicze tego zespołu nie jest już tak bezpośrednie, przystępne i zrozumiałe jak na dwóch pierwszych (skądinąd świetnych) płytach, ale mimo to Lucowi i jego kanadyjskiej ekipie udało się porwać tłum pod sceną głównie złożony z fanów Havok i Converge. Ewidentne 10 punktów na 10 możliwych. Ubolewać można jedynie nad tym, że Gorguts występował tego wieczoru tylko jako support i niestety zabrakło miejsca na stare utwory, z dwóch pierwszych płyt i brak jednego z moich faworytów 33 minutowego "Pleiades' Dust". Set obejmował jedynie utwory z płyt "Colored Sands", "From Wisdom To Hate" i "Obscura".
Widziałem już mnóstwo technicznych death metalowych kapel na żywo, ale koncerty tego zespołu to zupełnie inny wymiar grania tej muzyki. Jak dla mnie to po prostu czysta magia zagrana na najwyższym poziomie i najwyższych obrotach.
O Converge się nie wypowiem, bo nie jestem fanem tego zespołu i nawet na nich nie zostałem. Z resztą po takim spektaklu jaki zgotował mi Gorguts i tak by nic już innego do mnie nie trafiło, nie dotarło. Czekam na kolejny koncert Kanadyjczyków (jako headliner) u nas w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Lepiej Lukas tego opisać nie mogłeś. Ja tez byłem pod wrażeniem Gorguts. Swietny feeling i w ogóle znakomity wykon.
Havok widziałem pierwszy raz i też zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Converge widziałem do końca, ale to jednak nie moje klimaty. Dużo ludzi widać na nich przyszło, ale jakoś to do mnie nie trafia.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Converge grał coś z tej nadchodzącej plyty The Dusk in Us ? Ciekaw jestem tego materiału bo All We Love We Leave Behind jest nasemowita.
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Grali "In Duress", "Eve" i "I Can Tell You About Pain". Dwa pierwsze nuda, teledyskowy utwór zacny.
ODPOWIEDZ