Ja liczyłem na to, że będą w takiej ilości, że przynajmniej większa część tych, którzy codziennie koczują je kupi. Mimo tego, że sprawdzam regularnie, nigdy nawet nie widziałem aby się pojawiły. Akcja jak dla mnie jest do dupy, pokazuje tylko tępą strategię PR live nation -rozpasanego monopolisty, który dzięki specyfice branży w jakie pracuje, niemal jawnie może pozywać jak głęboko w dupie ma swoich klientów (a mieć ich i tak będzie). Czyli nic nowego
27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja liczyłem, że rzuca pule od razu, a nie po kilka biletow losowo
Przecież nawet tutaj na forum ludzie pisali, że udało się kupić jakieś bilety, a na kolejne koncerty był dostępne. Wiadomo, że to akcja promocyjna, ale nie rozumiem oburzenia, że nie udało się upolować...
www.MetalSide.pl
Jedna osoba zdolala kupic 1 bilet fartem (z promocji), reszta obeszla sie smakiem (ponoc nawet Ci, co mieli bilet juz w koszyku). Oburzenie bierze sie stad, ze nie masz szans kupic biletu majowego, jesli nie spedzisz potencjalnie godzin przed monitorem wciskajac odswiez, a nawet to nie gwarantuje, ze sie uda.
Dobrze, ze rzucili chociaz wiecej biletow na 27, w razie czego kupi sie po zakonczeniu promocji w razie fiaska.
Dobrze, ze rzucili chociaz wiecej biletow na 27, w razie czego kupi sie po zakonczeniu promocji w razie fiaska.
Myślisz, że tylko ludzie z forum próbowali kupić? A co szczęścia to tak to już bywa... jeden będzie godzinami przed monitorem siedział, a drugi raz wejdzie i kupi. Do Lotto też masz pretensje, że nie trafiasz "6", a komuś tam się udaje?
---
EDIT:
no i nie jedna osoba, tylko 3 się pochwaliły zakupem:
- Mnie sie wczoraj udało dorwać Kravitza
- U nas tylko Ozzy
- UDAŁO SIĘ! Mam bilet na płytę 28
www.MetalSide.pl
Mowiac o jednej osobie (z forum), ktora zdolala kupic bilet, mialem na mysli bilety promocyjne na Maiden, nie inne zespoly. Sadzilem, ze to oczywiste, ale widac nie wyrazilem sie dostatecznie jasno. Pretensji nie mam do nikogo, nie wiem skad takie zalozenie.
Rzucili bilety na 27.07. Na trybuny i na płyte
Czyli dobijają pierwsza datę a druga jeszcze zejdzie.
Czy napisałem gdzieś, że ludzie nie kupili?
Luz jasna sprawa. Tylko czasami mnie rozwala jak niektórzy (nie dotyczy to Ciebie) maja postawę "mi się należy", a jak nie mam to wszyscy złodzieje 
www.MetalSide.pl
Wiadomo było, że będą pojedyncze sztuki i możliwe, że różne ilości w zależności od koncertu (żeby sprzedać więcej na koncerty, które się nie sprzedają). To o co bym się przyczepił to fakt, że niektórym udało się kupić bilety sporo czasu po rozpoczęciu promocji mimo, że wcześniej nie były już dostępne (chyba Ralf kupił na Maidenów drugiego dnia). Wolę jak sprawa jest czysta - nie udało mi się pierwszego dnia o 10, to trudno. Będę chciał to kupię w normalnej cenie. A nie, że może coś się jeszcze pojawi przed końcem promocji.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Wiesz, generalnie dla wszystkich tych koncertów sprzedaż idzie stosunkowo wolno - cóż się dziwić, nagromadzenie imprez dedykowanych podobnemu targetowi odbiorców, we większości zabookowanych na południu kraju, no i ceny biletów - uważam osobiście, iż 300 PL za GA to przesada. Powinny być po 200 - 220 i luz. Z tego, co wiem zdecydowanie poniżej oczekiwań zapowiada się frekwencja na G'NR, Stadion Śląski ma jeszcze większa pojemność niż przed laty, zatem te 25 - 30k będzie wyglądać tam biednie. Majowa promocja jest przez LN organizowana również w innych krajach (np. w USA). Tylko, że tam jest bardziej uczciwie. LN chcą wszędzie zwiększyć sprzedaż, bo generalnie bilety rozchodzą się zdecydowanie wolniej. Polski oddział LN tylko wyostrza apetyty, w psychologii indywidualnej to się nazywa efektem zaangażowania - im więcej się angażujesz w dany aspekty, tym trudniej jest ci zrezygnować z osiągnięcia zamierzonego celu, w końcu płacisz te 300 PLN za bilet, no bo tyle czasu 'polowałeś na promocję', że w sumie cena nie ma już znaczenia - bilet staje się upragnionym trofeum. To tłumaczy, dlaczego ludzie częstokroć angażują się w akcje z pozoru absurdalne, wiedzą o tym wszyscy managerowie produktu, marketingowcy itd. Cóż, w Polsce tak już jest, że generalnie człowieka (zwłaszcza rodaka) ma się za głupola, którego koniecznie trzeba oskubać, a już na bank mu nieco uprzykrzyć życie. Taka mentalność, nie żyjemy tutaj od dziś - wiadomo, jakie są realia. Mimo wszystko, cieszę się że udało mi się fuksem zdobyć ten bilet - może jeszcze coś rzucą, w końcu 'reklama dźwignią handlu' a ci, którzy tego pragną i tak kupią bilety, czy po 80 czy po 300, to już nie będzie miało znaczenia... przecież 'musisz to mieć' 
Mój plan jest prosty: z tych topowych koncertów organizowanych przez LN interesuje mnie tylko Maiden. Na pozostałych (G'n'R, Ozzy) nie mam aż takiego ciśnienia lub widzę ich za granicą. Bilety na pierwszy koncert mam, a na drugi planuję ewentualnie kupić po Tallinie. Oczywiście jakby mi się poszczęściło, to za 2x80zł mógłbym kupić je w ciemno. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jasne, próbuj - zawsze jakas tam szansa istnieje. Nie można wykluczyć, iż LN rzucą coś na odczepne 
https://ncw.livenation.com/?ac_link=tmp ... 1523431242
Tak to w USA wygląda, np. Bon Jovi - do koloru do wyboru za 20 $.
Niestety to jest Polska, dlatego u nas nie będzie jak w Stanach, bo to kwestia chęci i przekonwertowania mentalności, u nas z tym bardzo trudno zawsze szło
Tak to w USA wygląda, np. Bon Jovi - do koloru do wyboru za 20 $.
Niestety to jest Polska, dlatego u nas nie będzie jak w Stanach, bo to kwestia chęci i przekonwertowania mentalności, u nas z tym bardzo trudno zawsze szło
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja jestem zawiedziony, że nikt z forum nie chciał wspolnie polowac i sobie pomóc dla zwiększenia szans...
Na tym forum to raczej ciężka sprawa by była, przynajmniej ja mam takie doświadczenia 
A co jest "nieuczciwego" w tej promocji? Było powiedziane, że będzie możliwość kupienia biletu za 80 zł i tyle przecież zapłacileś. Nikt nie mówił, że to będą wszystkie bilety na każdy koncert...
Nie wiem czy orientujesz się w handlu, ale zdaj sobie sprawę, że żadna promocja nie jest robiona po to, żeby klientowi było dobrze
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
Dwa na Ozzyego właśnie na ebilet zakupiłem. Za 90,90 pln z przesyłką mogę się wybrać..wiecej jak 120 bym nie dał.
To i na IM na ebilet i ticketmasterze trzeba sprawdzać!