Tool
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
kirk_pazdzioch
- -#Prisoner

Tool
Nie wiem, czy już był tu temat o nich, ale jeżeli nie było, to już jest, a jak był, to jest znowu :rocx .
Co o nich myślicie, jak się wam podobają?? Czyli wszystko o Tool.
Ja ich lubię, ale na razie powstrzymam się od pisania czegokolwiek na ich temat.
Pozdro
Co o nich myślicie, jak się wam podobają?? Czyli wszystko o Tool.
Ja ich lubię, ale na razie powstrzymam się od pisania czegokolwiek na ich temat.
Pozdro
Ostatnio zmieniony pt sie 13, 2004 1:54 pm przez kirk_pazdzioch, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Tool
bardzo ich lubie, znam Lateralus i AEnime ale dawno nie słuchałem akurat tego
dzięki kirk ze mi tym tematem o nich przypomniałeś, czas odkurzyć płytki Toola i zapuścić na wieży :rocx
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
-
Captain Crash
- -#Charlotte

Szczerze mówiąc to nie za bardzo ich lubie. Mam "Lateralus" i niczym mnie nie zaskoczyła ta plyta. Jest baaardzo przecietna. Moze 1 utwor mi sie podoba, ale nic poza tym.
nie pisz tak bo nie jest przeciętna, najwyraźniej tobie się nie podoba a to jest duuuuuuża różnicaCaptain Crash pisze: Jest baaardzo przecietna.
nie przypominam sobie, zresztą nie widziałem ich wszystkich teledysków, ale ogólnie to bardzo schizowe są ich klipy, jakieś ludziki z gliny, dziwne postacie i klimaty ogólnie bardzo psychoto oni mieli taki fajny teleldysk gdzie pchali auto?
-
kirk_pazdzioch
- -#Prisoner

Sam miałem się przyczepić do wypowiedzi Captain Crash, ale wiedziałem, że ktoś to zrobi za mnie... Przeciez każdy wie, że Lateralus to płyta nieprzeciętna, niemalże genialna. To jedyny album Tool'a, który słyszałem w całości.maciekmetal pisze:nie pisz tak bo nie jest przeciętna, najwyraźniej tobie się nie podoba a to jest duuuuuuża różnicaCaptain Crash pisze: Jest baaardzo przecietna.
Pozdro
to ja mam też AEnime - również bardzo dobra płytka jednak jest troche w cieniu Lateralusa. jest taka bardziej klimatyczna i momentami ciężka(chodzi o atmosfere), jest kilka dziwnych zgrywów typowo tool'owych(bluzganie po włosku przez telefon
albo recytacja przepisu na wypiek ciastek po niemiecku w rytmie jakiegos industrialnego podkładu
) i kilka takich reprezentatywnych singlowych numerów ( fajny melodyjny Stinkfist - do tego kawałka jest ich chyba najklepszy teledysk)
zgadzam się! sa bardzo hmm...ktoś takiego okreslenia kiedyś użył- psychodelicznemodlishka pisze:Toolowe klipy są piękne...
.
ciamciaramciamciam
-
Hallowed Be My Name
- -#Wrathchild

bylem na koncercie, zasnalem - tyle by wystarczylo za komentarz ale bylby krzywdzacy
zdecydowanie nie jest to zespol koncertowy - do posluchania i wsluchania sie w domu wtedy muzyka robi wrazenie (nie powalajace ale jednak sie podoba) ale koncerty by sobie mogli odpuscic, a teledyski monotonne maja a nie psychodeliczne
zdecydowanie nie jest to zespol koncertowy - do posluchania i wsluchania sie w domu wtedy muzyka robi wrazenie (nie powalajace ale jednak sie podoba) ale koncerty by sobie mogli odpuscic, a teledyski monotonne maja a nie psychodeliczne
-
kirk_pazdzioch
- -#Prisoner

To był Ozzfest czy któryś z ich samodzielnych koncertów??Hallowed Be My Name pisze:bylem na koncercie, zasnalem - tyle by wystarczylo za komentarz ale bylby krzywdzacy
Ja tam nie wiem, jak się sprawdzają na koncertach, ale jeżeli jest tak, jak na płycie (maxymalnie wiernie... ewentualnie z ciekawymi urozmaiceniami) to ja w to wchodzę.
A muzyka owszem, nie jest jakaś niesłychanie wybitna, ale ambitna jest na pewno i trzyma wysoki poziom. Niektore kawałki robią niesamowite wrażenie. Ludziska mają talent.
A klipy... No cóż, mają swój charakterystyczny styl i klimat które mogą się podobać lub nie. Mi to tak średio podchodzi. Czasami się to dobrze ogląda, a czasami to nudzi. Za to muzyka jest w dechę i nawet mogliby to puszczać z klipem w postaci czarnego ekranu.
Pozdro
ps.
No a "Schism" świetnie się gra na wiosełku
a mi do ich muzyki bardziej pasuje kolor szary - idealnie pasuje do muzyki Tool'a, jakistaki specyficzny, szaro-zimny klimat sietworzy jak sie ich słucha 
-
kirk_pazdzioch
- -#Prisoner

A co wy na to??
http://www.dannycarey.org/drummachine.html
A tak poza tym to ktoś gdzieś napisał, że to zespół na co najwyżej 2= ... Hehe... Mają ludzie poczucie humoru...
No i jeszcze link:
www.toolband.com
Można posłuchać fragmentów nagrań.
Pozdro
http://www.dannycarey.org/drummachine.html
A tak poza tym to ktoś gdzieś napisał, że to zespół na co najwyżej 2= ... Hehe... Mają ludzie poczucie humoru...
No i jeszcze link:
www.toolband.com
Można posłuchać fragmentów nagrań.
Pozdro
jeszcze raz napisze o nich ale nic tam...świetna kapela, chłopaki maja ambicje żeby w takich czasach tworzyć tak nieszablonową i trudną muzykę. Lateralus-płytka jak dla mnie świetna, AEnima-nie znam jej dobrze ale mogę powiedziec że jest bardzo dobra. poza tym swietny warsztat instrumentalny( szczególnie w grze perkusisty to słychać), Maynard bardzo fajnie śpiewa, bardzo podoba mi się brzmienie basu, nie wiem czego to zasługa ale bomba
ogólnie jedna z najciekawszych kapel obecnych lat w świecie prog-metalu( śmiało moge ich zaliczyć do tego nurtu) :solo
-
Deleted User 622
hehehe ale u Carreya jest wiecej takich "niestandardowych" garnków - np te takie z gwiazdami co taki huk śmieszny wydają