Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2020

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2019

Post autor: pucha »

Dzosef pisze: pt lis 30, 2018 8:52 pm
(co ciekawego jest w opowiadaniu o zeusach i innych swarogach to odrębny temat)
Atlantean Kodex nei opowiada o Zeusach w takim rozumieniu jak Ty myślisz, tj. kawałki o Zeusie na tronie, tylko używa mitologii do opowiadania innych historii. Bardzo ciekawy zespół, a ich teksty należy czytać sięgając ciągle do różnych źródeł.

"
To wspaniale, ale co z tego? Zespołów które tworzą muzyke opartą na podobnych konceptach jest mnóstwo. I w sumie to dobrze, bo dzięki temu każdy może wybrać o czym chce sluchać i jakie teksty chce czytać.

Co do NK wszystko chyba zostało już napisane aczkolwiek mi chodzi w sumie tylko o jedno: nie cierpię jak ktoś, komu coś się nie podoba, próbuje wmówić innym że to coś jest syfem albo gównem w ogóle. Na całe szczęście chłopaki z Nocnego mają to w dupie, a frekwencja na koncertach i sprzedaż ich płyt to swoisty środkowy palec wyciągnięty w stronę tego hejterskiego motłochu :)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

pucha pisze: pt lis 30, 2018 9:46 pm
(co ciekawego jest w opowiadaniu o zeusach i innych swarogach to odrębny temat)
Atlantean Kodex nei opowiada o Zeusach w takim rozumieniu jak Ty myślisz, tj. kawałki o Zeusie na tronie, tylko używa mitologii do opowiadania innych historii. Bardzo ciekawy zespół, a ich teksty należy czytać sięgając ciągle do różnych źródeł.

"
To wspaniale, ale co z tego? Zespołów które tworzą muzyke opartą na podobnych konceptach jest mnóstwo. I w sumie to dobrze, bo dzięki temu każdy może wybrać o czym chce sluchać i jakie teksty chce czytać.
To z tego, ze precyzowalem i odpowiadałem.
Na całe szczęście chłopaki z Nocnego mają to w dupie, a frekwencja na koncertach i sprzedaż ich płyt to swoisty środkowy palec wyciągnięty w stronę tego hejterskiego motłochu :)
O kurwa, najdurniejszy argument z rankingu najdebilniejszych argumentów, dokładnie, mój post to czysty hejt, wcale nie wykazałem dokładnie i rzeczowo dlaczego nk to gówniany i słaby zespół. Sorry, ale nie bede dyskutował na takim poziomie, bo nazywanie krytyki hejtem jest rakiem dzisiejszych czasów.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Dzosef pisze: pt lis 30, 2018 5:27 pm Żenada i popelina, życzę jakiegoś konfliktu na tle finansowym i zakończenie działałności.
Mi osobiście Nocny Kochanek się przejadł, pewnie nowej płyty nie kupię i na koncert nie pójdę. Natomiast życzę im dobrze, bo niby dlaczego mam im zyczyć źle. A cytat powyżej, świadczy tylko o tym jak pustym trzeba byc dzbanem, zeby zyczyć zespołowi rozpadu, tylko dlatego, że nie trafia w czyjeś rzekomo bardzo wysublimowane muzyczne gusta.

A jeszcze a propos samego stylu. NK muzycznie są sprawni, ale bez fajerwerków. natomiast wokal Sokołowskiego, to naprawdę ewenement na plus. Trzeba sobie posłuchac chociażby Painkiller w wykonaniu NM, żeby usłyszeć jaka to perełka. Twierdzenie, że w Exliblis spiewa dobrze, a e NK chujowo, wcale nie odbiera mu przymiotu bardzo dobrego wokalisty. End of Story
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Czarna Czerń już na Wood... na Polandrocku średnio brzmiała i w wersji studyjnej też tak jakoś bez pierdolnięcia. Sam teledysk chyba lepszy :wink: Ale może tekstowo i muzycznie reszta płyty nie będzie w tym ciągle tym samym stylu, skoro ten utwór był już gotowy parę miesięcy temu.
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

Dzosef pisze: pt lis 30, 2018 10:13 pm
pucha pisze: pt lis 30, 2018 9:46 pm

"
To z tego, ze precyzowalem i odpowiadałem.
Na całe szczęście chłopaki z Nocnego mają to w dupie, a frekwencja na koncertach i sprzedaż ich płyt to swoisty środkowy palec wyciągnięty w stronę tego hejterskiego motłochu :)
O kurwa, najdurniejszy argument z rankingu najdebilniejszych argumentów, dokładnie, mój post to czysty hejt, wcale nie wykazałem dokładnie i rzeczowo dlaczego nk to gówniany i słaby zespół. Sorry, ale nie bede dyskutował na takim poziomie, bo nazywanie krytyki hejtem jest rakiem dzisiejszych czasów.
Hurr durr, rak, gówno, popelina, syf, słabe, przestańcie grać natychmiast!!!

Jprdl...

Ej a tak wgl to gdzie ja napisalem ze ten środkowy palec jest wyciągnięty akurat w Twoją stronę? :D Uderz w stół... :D Potrafisz mnie stary rozbawić, serio :D :D :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, skoro odpowiadałeś na mojego posta, to tak to można było odczytać, więc nie strugaj głupka.

Ale rozumiem, że wyciągnięcie z mojego posta wyłącznie epitetów to prosta taktyka.
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2018 10:46 pm przez Bon Dzosef, łącznie zmieniany 1 raz.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

cezi pisze: pt lis 30, 2018 10:20 pm
Dzosef pisze: pt lis 30, 2018 5:27 pm Żenada i popelina, życzę jakiegoś konfliktu na tle finansowym i zakończenie działałności.
Mi osobiście Nocny Kochanek się przejadł, pewnie nowej płyty nie kupię i na koncert nie pójdę. Natomiast życzę im dobrze, bo niby dlaczego mam im zyczyć źle. A cytat powyżej, świadczy tylko o tym jak pustym trzeba byc dzbanem, zeby zyczyć zespołowi rozpadu, tylko dlatego, że nie trafia w czyjeś rzekomo bardzo wysublimowane muzyczne gusta.

A jeszcze a propos samego stylu. NK muzycznie są sprawni, ale bez fajerwerków. natomiast wokal Sokołowskiego, to naprawdę ewenement na plus. Trzeba sobie posłuchac chociażby Painkiller w wykonaniu NM, żeby usłyszeć jaka to perełka. Twierdzenie, że w Exliblis spiewa dobrze, a e NK chujowo, wcale nie odbiera mu przymiotu bardzo dobrego wokalisty. End of Story
Nie życzę im śmierci, wypadku, połamania nóg, tylko zaprzestania działalności artystycznej pod tym szyldem ;) .

Nie napisałem, że w NK śpiewa chujowo, tylko podkreśliłem, że nie odbieram mu umiejętności wokalnych, ale wg. mnie pokazywał je w innych projektach.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Nocny Kochanek niestety zbłaźnili się biorąc udział w politycznej manifestacji pt. urodziny Big Cyca u Owsiaka. NK z BC nie mieli nigdy nic wspólnego, zostali pewnie dokooptowani przez Owsiaka na siłę, bo są mocną marką i lokomotywą wśród zespołów grających u niego. A wiadomo, że ten cały benefis był zrobiony u Owsiaka, bo Big Cyc to naczelne muzyczne szKODniki i politycznie im z obecnym Owsiakiem po drodze. Woodstock zawsze był mekką obrońców transformacji (którą to Owsiak zawsze legitymizował) i przeciwników prawicy niepodległościowej, negującej sposób w jaki odbył się okrągły stół. Stąd miejsce okrągłych urodzin wybrano nieprzypadkowo, by podkreślić "antypisowskość" tego happeningu.
Skiba jak najbardziej może nie lubić PiS, bo za PO zarabiał sowicie na prowadzeniu bankietów w spółkach skarbu państwa. Nie zmienia to faktu, że jest chorągiewką, bo kiedyś był antykomunistą i anty-postkomunistą, transformacja mu się nie podobała, walił w Wałęsę, Kwaśniewskiego i pokazał Buzkowi gołą dupę, następnie z Korwinem zjadał PIT-y, a dziś jest postkomunistą stojącym w obronie interesów beneficjentów transformacji i może tym samym podać sobie rękę z Owsiakiem. Wałęsa, platformers Buzek, Kwaśniewski są dziś już z jego bajki, tak samo jak wdowy po generałach SB w koszulkach "konstytucja". Jest tak samo antykomunistyczny jak UD i KLD, które zrobiły z Polski raj dla dawnych komuchów i oficerów WSW. Na tych całych urodzinach zabrakło jeszcze tylko wspólnej kooperacji Nergala z księżmi: Lemańskim, Bonieckim, Sową i Pieronkiem, co razem odegraliby kower "Chrześcijańskich Kanibali"
U Owsiaka gra się dla kasy i można się wypromować. Nie mam nic do tego, że NK tam gra. Business is business, jak mawiają starsi bracia w wierze. Dla kapeli rockowej to najlepsze miejsce by się pokazać przed dużą publiką. Jednak słabe jest to i sztuczne, że na siłę dali się wciągnąć w polityczną imprezę czołowej "KOD kapeli" i "specjalistów" od konstytucji.
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Pomyliłeś portale kolego. To jest portal o Iron Maiden z subforum o koncertach, a nie o politycznych preferencjach. Post do wywalenia przez admina IMHO.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z trescia posta w pełni się zgadzam, z tym ze NK to błazny też, ale zgadzam się, że to nie miejsce na takie dyskusje

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Marudzicie, czasem mądrego warto przeczytać ;)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Też tak uważam. ;) Niejedna dyskusja na tym forum schodzi na offtop, a tu przynajmniej mamy treściwy post na temat kapeli.
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

cezi pisze: ndz gru 02, 2018 12:01 pm Pomyliłeś portale kolego. To jest portal o Iron Maiden z subforum o koncertach, a nie o politycznych preferencjach. Post do wywalenia przez admina IMHO.
A NK nie weszli pośrednio z butami w politykę, dając się wciągnąć (zapewne przez Owsiaka) w święto wolności totalnej opozycji? Co oni mają z Big Cycem wspólnego? Naprawdę nie musieli się tam pokazywać. To była polityczna hucpa, od której w mojej skromnej opinii powinni się trzymać z daleka. Skiba jest dosłownie "świnią odsuniętą od koryta" i ma osobiste, finansowe powody by obecnej władzy nie lubić, bo poglądy polityczne zmieniał już nie raz, jak wiatr zawiał.
KOD i ORP to ruchy radykalne, wulgarne, krzykliwe, zacietrzewione i przepełnione nienawiścią. Czy naprawdę Nocny Kochanek chce być po tej stronie co Hołdys, który szczyci się wspólnymi zdjęciami z Franciszkiem J., pseudonim "Farmazon"?
Ostatnio zmieniony ndz gru 02, 2018 2:30 pm przez on_the_run, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

zgo pisze: ndz gru 02, 2018 2:11 pm Marudzicie, czasem mądrego warto przeczytać ;)
Ale ja się zgadzam, że to jest mądry post. Po prostu raczej do wątku politycznego, nie muzycznego, bo mało w tym poście NK ;)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Dzosef pisze: ndz gru 02, 2018 2:27 pm
zgo pisze: ndz gru 02, 2018 2:11 pm Marudzicie, czasem mądrego warto przeczytać ;)
Ale ja się zgadzam, że to jest mądry post. Po prostu raczej do wątku politycznego, nie muzycznego, bo mało w tym poście NK ;)
Mam wrażenie, że polityka w ogóle nie jest na tym forum mile widziana, ale to nie znaczy że zamierzam milczeć gdy Nocny Kochanek zaczyna z tą polityką delikatnie flirtować.
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

on_the_run pisze: ndz gru 02, 2018 11:42 am Nocny Kochanek niestety zbłaźnili się biorąc udział w politycznej manifestacji pt. urodziny Big Cyca u Owsiaka. NK z BC nie mieli nigdy nic wspólnego, zostali pewnie dokooptowani przez Owsiaka na siłę, bo są mocną marką i lokomotywą wśród zespołów grających u niego. A wiadomo, że ten cały benefis był zrobiony u Owsiaka, bo Big Cyc to naczelne muzyczne szKODniki i politycznie im z obecnym Owsiakiem po drodze. Woodstock zawsze był mekką obrońców transformacji (którą to Owsiak zawsze legitymizował) i przeciwników prawicy niepodległościowej, negującej sposób w jaki odbył się okrągły stół. Stąd miejsce okrągłych urodzin wybrano nieprzypadkowo, by podkreślić "antypisowskość" tego happeningu.
Skiba jak najbardziej może nie lubić PiS, bo za PO zarabiał sowicie na prowadzeniu bankietów w spółkach skarbu państwa. Nie zmienia to faktu, że jest chorągiewką, bo kiedyś był antykomunistą i anty-postkomunistą, transformacja mu się nie podobała, walił w Wałęsę, Kwaśniewskiego i pokazał Buzkowi gołą dupę, następnie z Korwinem zjadał PIT-y, a dziś jest postkomunistą stojącym w obronie interesów beneficjentów transformacji i może tym samym podać sobie rękę z Owsiakiem. Wałęsa, platformers Buzek, Kwaśniewski są dziś już z jego bajki, tak samo jak wdowy po generałach SB w koszulkach "konstytucja". Jest tak samo antykomunistyczny jak UD i KLD, które zrobiły z Polski raj dla dawnych komuchów i oficerów WSW. Na tych całych urodzinach zabrakło jeszcze tylko wspólnej kooperacji Nergala z księżmi: Lemańskim, Bonieckim, Sową i Pieronkiem, co razem odegraliby kower "Chrześcijańskich Kanibali"
U Owsiaka gra się dla kasy i można się wypromować. Nie mam nic do tego, że NK tam gra. Business is business, jak mawiają starsi bracia w wierze. Dla kapeli rockowej to najlepsze miejsce by się pokazać przed dużą publiką. Jednak słabe jest to i sztuczne, że na siłę dali się wciągnąć w polityczną imprezę czołowej "KOD kapeli" i "specjalistów" od konstytucji.
Szkoda, że w tej układance Piłsudskiego, Bieruta i Napoleona brakuje. A i Jagiełło pewno by się nie obraził.

PS. Czytać hadko. Zwłaszcza w tym wątku. Są sensowniejsze miejsca.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

on_the_run pisze: ndz gru 02, 2018 2:32 pm
Dzosef pisze: ndz gru 02, 2018 2:27 pm
Mam wrażenie, że polityka w ogóle nie jest na tym forum mile widziana, ale to nie znaczy że zamierzam milczeć gdy Nocny Kochanek zaczyna z tą polityką delikatnie flirtować.
Moim zdaniem to duży plus, polityka bardzo antagonizuje.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Powyższy post tylko pokazuje, że w tym kraju już nigdy nie będzie normalnie, wszędzie podejście 0-1. Zespół grający jajcarską muzykę zagrał na koncercie urodzinowym innego legendarnego zespołu grającego jajcarską muzykę. Nie wiem ile dokładnie lat mają Panowie z NK, ale zakładając że coś w okolicy mojego wieku to dla nich wczesny Big Cyc może być tak samo kultowy jak dla mnie. Już sobie nie przypomnę ile dziesiątek czy setek razy słuchałem pierwszych kaset będąc w podstawówce. I biorąc pod uwagę ze nagrali Miłość do Babci klozetowej to może mają podobny sentyment do nich. I wystarczyło, że zagrali na jednym takim koncercie a tu już czytam o ubekach, okrągłym stole i kodzie itd. Wychyli się ktoś zupełnie przypadkowo w kierunku jedynej strony i już z miejsca staje się postkomunistycznym sodomita i lewakiem. I jak widać sporo osób się z tym zgadza. Dramat
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Piwowarus pisze: ndz gru 02, 2018 3:13 pm Powyższy post tylko pokazuje, że w tym kraju już nigdy nie będzie normalnie, wszędzie podejście 0-1. Zespół grający jajcarską muzykę zagrał na koncercie urodzinowym innego legendarnego zespołu grającego jajcarską muzykę. Nie wiem ile dokładnie lat mają Panowie z NK, ale zakładając że coś w okolicy mojego wieku to dla nich wczesny Big Cyc może być tak samo kultowy jak dla mnie. Już sobie nie przypomnę ile dziesiątek czy setek razy słuchałem pierwszych kaset będąc w podstawówce. I biorąc pod uwagę ze nagrali Miłość do Babci klozetowej to może mają podobny sentyment do nich. I wystarczyło, że zagrali na jednym takim koncercie a tu już czytam o ubekach, okrągłym stole i kodzie itd. Wychyli się ktoś zupełnie przypadkowo w kierunku jedynej strony i już z miejsca staje się postkomunistycznym sodomita i lewakiem. I jak widać sporo osób się z tym zgadza. Dramat
+1000000
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Tym bardziej, że cover Babci Klozetowej powstał na urodzinową składankę Big Cyca, na której ponad 30 wykonawców nagrało po coverze Big Cyca, w tym nazwy zdecydowanie bardziej znane i słuchane od NK, np. Wilki, Hunter, De Mono, Sztywny Pal Azji czy nawet Renata Przemyk. Logiczne, że chłopaki chcą wykorzystać swoje 5 minut i zaprezentować się gdzie się da, jak mają okazję. Zarzuty i krytykę wobec Skiby rozumiem, ale pod względem Kochanków - to akurat czyste komercyjna decyzja, nie trzeba się wszędzie doszukiwać politycznych spisków. Piwowarus idealnie to podsumował.
ODPOWIEDZ