Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2020

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Nocny Kochanek - Randka w ciemność 2019

Post autor: krusejder »

Ciekawa dyskusja. Ja tam absolutnie nie dostrzegłem manifestacji politycznej we współpracy z Big Cycem. Powiedzmy sobie szczerze, Nocny Kochanek jest zaprzeczeniem większości dogmatów bandy Owsiaka i Michnika - najczystszy seksizm z elementami rasizmu i homofobii. Piękne towarzystwo :D
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Też uważam, że to nadinterpretacja oraz kreowanie faktów i fajnie, że kilka głosów rozsądku się pojawiło. A nawiązując do poruszonej wcześniej kwestii wieku, w latach "młodości" chłopaków Big Cyc był na fali. Nie wiem czy był dla nich idolem albo chociaż w kręgu ich zainteresowań muzycznych, ale na pewno był popularny.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

krusejder pisze: ndz gru 02, 2018 9:30 pm Powiedzmy sobie szczerze, Nocny Kochanek jest zaprzeczeniem większości dogmatów bandy Owsiaka i Michnika - najczystszy seksizm z elementami rasizmu i homofobii.
Teraz to poplynales, to bardzo poprawny zespol, bez kontrowersji w tekstach.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

No i Progresja zeszła. 5 dni - nieźle.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzosef pisze: pn gru 03, 2018 9:00 am
krusejder pisze: ndz gru 02, 2018 9:30 pm Powiedzmy sobie szczerze, Nocny Kochanek jest zaprzeczeniem większości dogmatów bandy Owsiaka i Michnika - najczystszy seksizm z elementami rasizmu i homofobii.
http://www.sport.pl/sport/7,65025,24240 ... pilki.html

Ada Hegerberg została pierwszą laureatką Złotej Piłki "France Football" dla najlepszej piłkarki świata. Niestety, Norweżka na scenie usłyszała seksistowskie pytanie od jednego z prowadzących. Sprawa oburzyła światowe media. Głos zabrali także sportowcy. 

Gdy Ada Hegerberg weszła na scenę i odebrała Złotą Piłkę, DJ zapytał ją "czy twerkuje", co w popkulturze znane jest jako potrząsanie pośladkami w rytm muzyki. Norweska piłkarka oburzyła się, odpowiedziała krótko "nie" i zeszła ze sceny.

Katarzyna Kierzynek oburzona
Swoje oburzenie wyraziła Katarzyna Kiedrzynek, która jest kapitanem reprezentacji Polski w piłce nożnej kobiet. - Wiem już czym zajmę się po piłce... Walką z seksizmem! Co za dramat wstyd i hańba. Szkoda, że Modricia nie poprosili o zakręcenie tyłkiem albo czym innym! Tak wielki moment w piłce kobiecej zepsuty przez dumnego z siebie i zacofanego faceta - napisała zawodniczka PSG na Twitterze.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

krusejder pisze: wt gru 04, 2018 2:56 pm
Dzosef pisze: pn gru 03, 2018 9:00 am
http://www.sport.pl/sport/7,65025,24240 ... pilki.html

Ada Hegerberg została pierwszą laureatką Złotej Piłki "France Football" dla najlepszej piłkarki świata. Niestety, Norweżka na scenie usłyszała seksistowskie pytanie od jednego z prowadzących. Sprawa oburzyła światowe media. Głos zabrali także sportowcy. 

itd.
rany - czyżby NK robił muzyczny podkład do tej imprezy :?: :!: :?: :!: :?: :!:
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

krusejder pisze: wt gru 04, 2018 2:56 pm DJ zapytał ją "czy twerkuje", co w popkulturze znane jest jako potrząsanie pośladkami w rytm muzyki.
Zawsze fajnie jest poznawać nowe słowa i ich znaczenie :lol: Teraz jak mnie ktoś by o to spytał, już będę wiedział co odpowiedzieć 8)
Night Mistress Fan Club Łódź
pz
-#Administrator
-#Administrator

Jak nie rozumiesz co do Ciebie mówią, to najpierw dla pewności wal w mordę, a potem się dopytuj o co chodzi :)

Ale teksty NK są jednak bardziej poprawne. W końcu poza "łatwymi" laskami z brudnym biustem ich bohaterami są goście, którzy brudzą spodnie lub siedzą w łazience, czyli to się trochę rozkłada.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
pz
-#Administrator
-#Administrator

A tymczasem chłopaki w prasie.

https://www.facebook.com/nocnykochanek/ ... =3&theater

@Lando brakuje tylko psa :mryellow:

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

pz pisze: wt gru 04, 2018 7:02 pm A tymczasem chłopaki w prasie.

https://www.facebook.com/nocnykochanek/ ... =3&theater

@Lando brakuje tylko psa :mryellow:
Ale to jest Top Guitar a nie Top Gay :jee:
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Na miły początek piątunia, o piątej trzydzieści, bo to dobry czas - wiadomość! W związku z iście szalonym tempem zakupu przez Was biletów, zmuszeni zostaliśmy wyciągnąć wobec Was konsekwencje i dokładamy drugie terminy we Wrocławiu, Białymstoku oraz Warszawie! 😀

10.02.2019 - Wrocław - Zaklęte Rewiry - https://web.facebook.com/events/1951825574913373/

28.02.2019 - Białystok - Zmiana Klimatu - https://web.facebook.com/events/989630201244503/

28.04.2019 - Warszawa - Progresja - https://web.facebook.com/events/2098526816907289/
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

A jeśli chodzi o tekst tej piosenki, mnie bardziej zniesmacza fragment:
"Na Gwałt Mnie Pragnęła Mieć Między Nogami
Oczernia Mnie Mówiąc, Że Tarcia Nie Czuje
Wychodzi Do Domu, Ja Wciąż Galopuję " :facepalm: :roll:

Ale ogólnie to mi się ten utwór nie podoba - że tekstowo to oczywiste, ale nawet muzycznie. Chyba chłopaki chcieli zabrzmieć bardziej... "thrashowo" :D A wiadomo, że do tego się nie nadają, mogą chcieć, próbować, ale "Ostatniego Wojownika" to oni nie stworzą :mryellow:
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Dobre
pz
-#Administrator
-#Administrator

... A kawałek jest po prostu słaby i ma żenujący tekst.

Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

A co do "Czarnej Czerni" to pełna zgoda że numer niestety słaby jak na NK. O ile Dr O. N'gal brzmi fajnie i ma wszystko co taki solidny kochankowy numer mieć powinien, tak CZCZ jest zbyt pastiszowa nawet jak na pastisz. Takie rzeczy dobrze wychodziły tylko Kukizowi w latach 90-tych.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Clip jest bardzo fajny, natomiast co do tekstu, to powinni jeszcze nad nim popracować.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Spokojnie Panowie,krytyka jest wskazana ale nie ad personam ;)
Mnie tekst jak zwykle nie zachwyca ale muzyka OK,trochę KATEM mi zalatuje.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dzosef pisze: pn gru 10, 2018 11:40 am Nie jestem muzykiem, ktory zazdrosci nk sukcesu. Nie podejrzewam, żeby zarabiali dużo więcej (na osobę) ode mnie (jeśli w ogóle), żeby im zazdrościć hajsu.
Nie dopytywałem, jak się obecnie dzielą kasą, bo co to mnie obchodzi. Ale szacuję, że założyciele NM z trasy wiosennej wyciągną tyle, co dobrze zarabiający człowiek zarabia w rok. I szczęść im Panie Boże!
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Zauważyłem, że chłopaki lubują się w ogóle w określeniu "dziura". Pada już w co najmniej trzech piosenkach :facepalm: Z tyle określeń wybrali akurat to wyjątkowo prymitywne i wulgarne :(
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Ja tam fanem NK nie jestem, choć na jednym koncercie byłem i nawet się nieźle bawiłem.
Plusem istnienia takiego zespołu jest to, że ich muzyką - a przez to muzyką metalową - może zainteresować się młode pokolenie fanów. Przykład: moje dzieciaki, wiek 11 i 7 lat. Pokochali ich niektóre kawałki, tak samo jak np. Kabanosa, którego też im czasem puszczam w samochodzie. Od czegoś trzeba zacząć, a zakładam, że nie każdy z nas zaczynał od ambitnej muzy.

Pozamiatane - mic7
ODPOWIEDZ