Newsy muzyczne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Newsy muzyczne

Post autor: pz »

Rzeczywiście niezły wyczyn.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Mnie się właśnie nie udało zdobyć biletu. Liczyłem po cichu, że jak wejściówki są powyżej 100 zł (obstawiałem, że będzie przedział 60/70), to może jednak tak dużo chętnych osób nie będzie. Myliłem się. Ech... Dobrze, że w październiku byłem na jego koncercie w Spodku. Kapitalny występ! Mocno przearanżowane utwory (to jest właśnie w tym wszystkim najlepsze!), ciekawa oprawa wizualna.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

W styczniu ma ogłosić dodatkowe koncerty na tej trasie. Pewnie też będzie sold-out. Szczerze mówiąc nie przypominam sobie artysty/zespołu, który w Polsce wyprzedał całkowicie trasę liczącą +20 koncertów.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Kwestia odpowiedniej promocji i przystępnej muzyki. Mechanizm ten sam, co u Kwiatkowskiego czy innego Biebera: celujemy w nastolatki, one rozkręcają imprezę i jedziemy dalej. Talent oczywiście też jakiś ma, bo o wokalu nie mogę powiedzieć złego słowa, ale całościowo to się nie broni. Pozostając w temacie "młodych" gwiazd, to dużo bardziej przekonuje mnie Zalewski, a z bardziej gitarowych brzmień Organek. Tylko, że ich twórczość jest już bardziej skomplikowana, a tłum nie lubi komplikacji ;)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ja nawet mam takiego wąsa jak on, tyle, ze ja juz kiedys mialem takiego kilka lat temu, więc kto od kogo odgapił? :) muszę obadać tego kolesia, skoro taki fenomen na rodzimym rynku.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

W nastolatki to celuje na najnowszej płycie, na poprzednich był nawet niezły pop jak na polskie warunki, stąd wiele targetów na raz trafionych :wink:
Tym bardziej, że na żywo naprawdę dobrze daje radę, widziałem 2 lata temu i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony koncertem.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Z FB KATa :
Piotr Luczyk w szpitalu !
Z przykrością musimy zakomunikować że Piotr Luczyk uległ poważnemu wypadkowi samochodowemu. Na szczęście Piotr żyje, a wypadek był spowodowany przez innego kierowcę.
O aktualnym stanie zdrowia Piotra Luczyka poinformujemy po otrzymaniu informacji ze szpitala.

Obrazek
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

Invader pisze: pn gru 24, 2018 12:18 pm Ja nawet mam takiego wąsa jak on, tyle, ze ja juz kiedys mialem takiego kilka lat temu, więc kto od kogo odgapił? :) muszę obadać tego kolesia, skoro taki fenomen na rodzimym rynku.
rozbawiles mnie, dla mnie taka sobie muzyczka
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

https://terazmuzyka.pl/aktualnosci/czyt ... bbath.html

Iommi remiksuje Forbidden. Ma to sens IMHO tylko na potrzeby jakiejś reedycji albo boxa wszystkich albumów z Martinem, które wszak są obecnie praktycznie niedostępne. Bo remiksowanie „o tak sobie” akurat tego najgorszego albumu nie miałoby w innym przypadku sensu...Osobiście liczę na takiego boxa „The Martin Years” ;)
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

O tak, a do tego jakaś mała trasa Iommi + Martin, z utworami tylko z ery Martina. To byłoby niesamowite.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Sadek pisze: śr sty 02, 2019 1:48 pm O tak, a do tego jakaś mała trasa Iommi + Martin, z utworami tylko z ery Martina. To byłoby niesamowite.
Dokładnie. Do tego taka trasa musiałaby być bardziej w większych klubach niż w halach - czyli w ogóle mega by było.
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Eternal Idol już jest w wersji deluxe (obok płyt z DIO, Gillanem i Hughesem). Po Forbidden przyjdzie pora na Headless, Tyr i Purposes - 3 świetne płyty.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Iggy Pop po raz kolejny prezentuje polskie zespoły w BBC. Tym razem przedstawił słuchaczom m.in. Hańbę (supportowali Jacka White'a na Torwarze).

https://muzyka.dziennik.pl/news/artykul ... -trupa.htm
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Kuźwa super!!! Niech we trójkę łączą siły i sprezentują nam album nawet lepszy niż Firepower :D
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Niestety to fejk :(
head tej strony jest taki: PRANK YOUR FRIENDS!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

A czym ją otwierałeś? Bo nie umożliwia bezpiecznego połączenia.
Deleted User 7649

Vorgel pisze: wt sty 08, 2019 12:12 pm A czym ją otwierałeś? Bo nie umożliwia bezpiecznego połączenia.
ja otwieralem w google chrome
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

U mnie też google. Kurde, a człowiek sobie smaka narobił :(
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 7649