Aria

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album:

Megalomania
5
8%
Whom are you with?
3
5%
Hero of Asphalt
14
22%
Play with fire
16
25%
Blood for Blood
6
9%
Night is shorter than day
7
11%
Failure
1
2%
Generator of Evil
1
2%
Chimera
2
3%
Christening By Fire
10
15%

Liczba głosów: 65

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Aria

Post autor: Metalophil »

krusejder pisze: pt lis 23, 2018 11:33 am Nie wiem, czy słowo "młodzieńczy" jest tu najlepsze. Raczej "amatorski". Oni teraz brzmią jak amatorski zespół z trzeciej ligi.
Jak zwał tak zwał, obaj mamy mniej-więcej to samo na myśli. Z Bierkutem brzmiało to wszystko o niebo lepiej. Fizycznej kopii nie kupię.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Dopiero dzisiaj posłuchałem ostatniego, tzn. zeszłorocznego, albumu Kipelova. Brzmi to dużo lepiej od tej nowej Arii.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

A mi się akurat Проклятье морей podoba. Może nie jest to ich najlepsza płyta, ale podoba mi się. Po tym co pisaliście spodziewałem sie o wiele czegos słabszego. Wokal Zhitnyakova mi pasuje. Nie ma też moze jakiś powalających pomyslów, utworów, które by od razu zapadły w pamięć, ale jest ok moim zdaniemn. Co prawde słuchałem w całości dopiero dwa razy ale nie ejst najgorzej.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Mania Velichia 9/10
S Kem Ty? 8/10
Geroy Asfalta 8/10
Igra S Ogniom 10/10
Krov Za Krov 8/10
Noc Korocze Dnia 7/10
Generator Zla 9/10
2000 I Odna Noc 6/10
Chimera 7/10
Kreszczenie Ogniom 7/10
Armageddon 7/10
Feniks 8/10
Czerez Vse Bremena 7/10

Nowej płycie Проклятье морей dałbym 6/10, ale dopiero jestem po jednym odsłuchu, wiec moze sie cos jeszcze pewnie zmieni
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Generator na 9??? Dlaczego ?? Jak to ??
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

krusejder pisze: wt lis 27, 2018 4:11 pm Generator na 9??? Dlaczego ?? Jak to ??
Masz rację, największa kupa od nich. Ale może ktoś kto nie oczekiwał od nich heavy metalu zagustował w takich eksperymentach ;)
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

W końcu wgryzłem się w "Проклятье морей" (oczywiście z CD) i szczerze, to nie koniecznie skumałem zarzuty Krusejdera i Metalophila :D W moim mniemaniu to bardzo dobry album, zdecydowanie najlepszy ze wszystkich wydanych z Żytniakowem na wokalu a i kilka starszych by przebił :P
Postacią która dla mnie pracuje na tej płycie najlepiej jest właśnie wokalista, słychać że Roy Z wycisnął z niego to co mógł wycisnąć, niekiedy Żytniakow poleci klimatami a'la Kipiełow, w końcu jego wokal jest dość charakterny i ma w sobie konkretny ogień. Po pierwszych kilku odsłuchach znalazłoby się sporo kawałków które wylatują ponad przeciętność: "Гонка за славой" - świetny otwieracz albumu, "Варяг" kiepski jako drugi singel, ale na płycie, jako drugi numer robi robotę, "Всё начинается там, где кончается ночь" to już naprawdę konkretny strzał, "Дым без огня" chwalę za kilka fajnych melodii i kontrastowe fragmenty, "От заката до рассвета" to dla mnie z kolei świetny rocker z tymi samymi fluidami co "Гонка...". Ale najbardziej i tak mnie urzekł numer tytułowy, uwielbiam takie epickie opowieści, początek trochę wali Maidenowym "Talismanem", ale główny, 'piracki' riff rozwala konkretnie! Refren kolos, ogólnie śmiem twierdzić że ten numer przenosi do czasów "Крещение огнём", gdyby tylko nie to rubaszne "ohohoho" Żytniakowa w środku numeru które strasznie psuje efekt... :D Tak czy siak kapitalny utwór i wcale nie czuć tych 12 minut z hakiem kiedy się go słucha.
Generalnie jestem pod wrażeniem "Проклятье морей", album brzmi świetnie, kompozycje są na naprawdę wysokim poziomie, zespół w bardzo dobrej formie... I na pewno nie brzmią jak 3-liga :) Z marszu wskoczył do mojego TOP5 2018 i pnie się w górę!

PS. Znamienne że właśnie stwierdziłem że gdyby wydali dwie ostatnie płyty w formie jednej, usuwając kilka gorszych numerów, to taka płyta byłaby jedną z moich ulubionych płyt ever chyba... :)
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

krusejder pisze: wt lis 27, 2018 4:11 pm Generator na 9??? Dlaczego ?? Jak to ??
Mi sie ta płyta bardzo podoba. Moze przez to właśnie, ze jest inna. Nie obraziłbym się gdyby dalej ciągneli taki styl grania.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

pucha pisze: pt gru 14, 2018 11:00 am W końcu wgryzłem się w "Проклятье морей" (oczywiście z CD) i szczerze, to nie koniecznie skumałem zarzuty Krusejdera i Metalophila :D W moim mniemaniu to bardzo dobry album, zdecydowanie najlepszy ze wszystkich wydanych z Żytniakowem na wokalu a i kilka starszych by przebił :P
Postacią która dla mnie pracuje na tej płycie najlepiej jest właśnie wokalista, słychać że Roy Z wycisnął z niego to co mógł wycisnąć, niekiedy Żytniakow poleci klimatami a'la Kipiełow, w końcu jego wokal jest dość charakterny i ma w sobie konkretny ogień. Po pierwszych kilku odsłuchach znalazłoby się sporo kawałków które wylatują ponad przeciętność: "Гонка за славой" - świetny otwieracz albumu, "Варяг" kiepski jako drugi singel, ale na płycie, jako drugi numer robi robotę, "Всё начинается там, где кончается ночь" to już naprawdę konkretny strzał, "Дым без огня" chwalę za kilka fajnych melodii i kontrastowe fragmenty, "От заката до рассвета" to dla mnie z kolei świetny rocker z tymi samymi fluidami co "Гонка...". Ale najbardziej i tak mnie urzekł numer tytułowy, uwielbiam takie epickie opowieści, początek trochę wali Maidenowym "Talismanem", ale główny, 'piracki' riff rozwala konkretnie! Refren kolos, ogólnie śmiem twierdzić że ten numer przenosi do czasów "Крещение огнём", gdyby tylko nie to rubaszne "ohohoho" Żytniakowa w środku numeru które strasznie psuje efekt... :D Tak czy siak kapitalny utwór i wcale nie czuć tych 12 minut z hakiem kiedy się go słucha.
Generalnie jestem pod wrażeniem "Проклятье морей", album brzmi świetnie, kompozycje są na naprawdę wysokim poziomie, zespół w bardzo dobrej formie... I na pewno nie brzmią jak 3-liga :) Z marszu wskoczył do mojego TOP5 2018 i pnie się w górę!

PS. Znamienne że właśnie stwierdziłem że gdyby wydali dwie ostatnie płyty w formie jednej, usuwając kilka gorszych numerów, to taka płyta byłaby jedną z moich ulubionych płyt ever chyba... :)
Efekt nowości. Zobaczymy co powiesz o tym albumie za, powiedzmy, miesiąc :P Czy w ogóle będziesz go jeszcze wrzucał w odtwarzacz...
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Wracam do "Cherez..." więc zapewne i do tego będę wracał :)
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Jakby ktoś był zainteresowany nową płytą, oryginalne wydanie na allegro: https://allegro.pl/aria-proklete-morey- ... 38500.html
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Kupował ktoś oryginalną nową płytę Arii ??? Chciałbym sobie przegrać z oryginalnego nośnika, ale z moim znajomych jeszcze nikt, nie kupował. Mają tylko mp3. Więc gdyby coś, to prosiłbym o kontakt. Na pewno się czymś odwdzięczę. Troche muzyki na cd w domu posiadam. Mase bootlegów Iron Maiden i nie tylko.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Generalnie im więcej słucham tej płyty, tym bardziej m isię podoba. Jedynym minusem może być długość. Może gdyby była z 10-15 minut krótsza to by była na prawdę świetna. Problemu z Zhitnyakovem nigdy nie miałem także pod tym względem jak dla mnie jest na prawdę ok. Do tego te bardzo dobra produkcja, świetne gitary Kholstinina, Popova i ta sekcja rytmiczna.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

https://youtu.be/MLDhMlLLT08 - trailer nowej video-koncertowki. Bawią się w Running Wild z czasów Ready for Boarding ;)
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

kuźwa, czemu ja dopiero teraz widzę ten wątek?
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Ale mega koncert Walerego Kipiełowa w Mińsku!! Polska ekipa liczyła min 6 osób i zapewne powtórzy wyjazd w marcu do Królewca na niesymfoniczny występ Cara Metalu
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Czy ktoś z Was orientuje się gdzie można obejrzeć albo pobrać ten mega show z korablem co to na nim promowali new album? Leciało to chyba w ruskiej tv i wydali na płycie, ale tylko cd audio...
EDIT: sami dali do Internetów :) https://aria.ru/events/internet-premera ... stva-teney
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Metalophil pisze: wt gru 03, 2019 7:18 pm Czy ktoś z Was orientuje się gdzie można obejrzeć albo pobrać ten mega show z korablem co to na nim promowali new album? Leciało to chyba w ruskiej tv i wydali na płycie, ale tylko cd audio...
EDIT: sami dali do Internetów :) https://aria.ru/events/internet-premera ... stva-teney
Mam go w full HD, na oryginalnym pendrivie od Arii jakby co.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jest też na YT: https://www.youtube.com/watch?v=3M80hOnIbQ4

cezi pisze: Mam go w full HD, na oryginalnym pendrivie od Arii jakby co.
:)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

pz pisze: ndz gru 08, 2019 9:01 pm Jest też na YT: https://www.youtube.com/watch?v=3M80hOnIbQ4

cezi pisze: Mam go w full HD, na oryginalnym pendrivie od Arii jakby co.
:)
Wiem, sam to zauważyłem w wyedytowanym poście. Ale dzięki!
ODPOWIEDZ