Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
1. Painkiller
2. Defenders Of The Faith
3. Screaming For Vengeance
4. Sad Wings Of Destiny
5. Firepower
6. British Steel
7. Stained Class
8. Redeemer Of Souls
9. Nostradamus
10. Angel Of Retribution
11. Killing Machine
12. Jugulator
13. Sin After Sin
14. Turbo
15. Ram It Down
16. Point Of Entry
17. Rocka Rolla
18. Demolition
2. Defenders Of The Faith
3. Screaming For Vengeance
4. Sad Wings Of Destiny
5. Firepower
6. British Steel
7. Stained Class
8. Redeemer Of Souls
9. Nostradamus
10. Angel Of Retribution
11. Killing Machine
12. Jugulator
13. Sin After Sin
14. Turbo
15. Ram It Down
16. Point Of Entry
17. Rocka Rolla
18. Demolition
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

1. Painkiller
2. Swod
3. Dotf
4. SC
5. SAS
6. Firepower
7. SfV
8. Killing Machine
9. British Steel
Reszta plyt mnie nie interesuje
2. Swod
3. Dotf
4. SC
5. SAS
6. Firepower
7. SfV
8. Killing Machine
9. British Steel
Reszta plyt mnie nie interesuje
- Metalophil
- -#Moonchild

W przyszłym roku 30-lecie Painkillera. Ciekawe czy coś wymyślą z tej okazji...
Najlepiej trasa z całym Painkillerem (może być bez tytułowego
). Plus jakieś wydanie z bonusami. Ale najbardziej by mnie trasa ucieszyła.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Teraz kiedy nie ma już nawet w składzie Tiptona to o moze w takim Judas Priest cieszyć. Zadowolony byłby z was, ktoś gdyby teraz zamiast Gersa, Murraya i Smitha, Maiden zatrudniło trzech nowych, młodych gitarzystów? Nie sądzę. Nawet gdyby na trasie zagrali całe Somewhere In Time albo Siódmego syna.
- Metalophil
- -#Moonchild

- Metalophil
- -#Moonchild

Dlatego za Glenna powinien wrócić KK i jeszcze jako-tako by to i brzmiało i wyglądało.Felcio pisze: ↑sob lut 09, 2019 4:04 pm Teraz kiedy nie ma już nawet w składzie Tiptona to o moze w takim Judas Priest cieszyć. Zadowolony byłby z was, ktoś gdyby teraz zamiast Gersa, Murraya i Smitha, Maiden zatrudniło trzech nowych, młodych gitarzystów? Nie sądzę. Nawet gdyby na trasie zagrali całe Somewhere In Time albo Siódmego syna.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No właśnie. Mnie już bardzo zmartwiło odejscie Downinga. Chociaż przyznam że Ritchie godnie go zastepuje. Ale teraz kiedy już nie ma nawet Tiptona to ciężko myśleć o tym zespole jak o Judas Priest. O zespole który nagrywał Painkiller, Defenders Of The Faith i British Steel.Metalophil pisze: ↑sob lut 09, 2019 4:22 pmDlatego za Glenna powinien wrócić KK i jeszcze jako-tako by to i brzmiało i wyglądało.Felcio pisze: ↑sob lut 09, 2019 4:04 pm Teraz kiedy nie ma już nawet w składzie Tiptona to o moze w takim Judas Priest cieszyć. Zadowolony byłby z was, ktoś gdyby teraz zamiast Gersa, Murraya i Smitha, Maiden zatrudniło trzech nowych, młodych gitarzystów? Nie sądzę. Nawet gdyby na trasie zagrali całe Somewhere In Time albo Siódmego syna.
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2019 9:54 pm przez Adrian S.O.S., łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdopodobnie będzie jakaś edycja 3 CD z koncertem, na pewno mają kilka nagranych. Bardzo smuci, że olali Ram It Down i dalej nie mamy wydawnictwa ukazującego zespół u szczytu formy.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Metalophil
- -#Moonchild

Tak se myślę, że Rob tak z połowę płyty może by i dał radę zaśpiewać, tzn. dotychczas grane z niej utwory: Painkiller, Hell Patrol, Leather Rebel, Touch of Evil, Night Crawler i BtHatE. To już byłoby fpytę! Tylko że pewnie takiej trasy nie będzie ze względu na brak Tiptona (już pewnie na dobre odpuści) i KK...
Tak szczerze mówiąc to i tak większości publiczności, tzw "Januszom" taka sytuacja nie przeszkadza. Wystarczy, że Halford zaspiewa, bedzie Breaking The Law i kilka innych przebojów. Dlatego pewnie będą grali nawet gdyby jutro Hill zachorował i był niezdolny do grania.Adrian S.O.S. pisze: ↑sob lut 09, 2019 4:37 pmNo właśnie. Mnie już bardzo zmartwiło odejscie Downinga. Chociaż przyznam że Ritchie godnie go zastepuje. Ale teraz kiedy już nie ma nawet Tiptona to ciężko myśleć o tym zespole jak o Judas Priest. O zespole który nagrywał Painkiller, Defenders Of The Faith i British Steel.Metalophil pisze: ↑sob lut 09, 2019 4:22 pmDlatego za Glenna powinien wrócić KK i jeszcze jako-tako by to i brzmiało i wyglądało.Felcio pisze: ↑sob lut 09, 2019 4:04 pm Teraz kiedy nie ma już nawet w składzie Tiptona to o moze w takim Judas Priest cieszyć. Zadowolony byłby z was, ktoś gdyby teraz zamiast Gersa, Murraya i Smitha, Maiden zatrudniło trzech nowych, młodych gitarzystów? Nie sądzę. Nawet gdyby na trasie zagrali całe Somewhere In Time albo Siódmego syna.
Halford obecnie jest w stanie zaśpiewać zdecydowaną większość utworów JP z dowolnego okresu. Oczywiście pierwszych górek w Savage nie wyciągnie, a Metal Meltdown by go bardzo zmęczyło, ale jego ograniczenia techniczne są niewielkie. Z Painkillera mógłby zaśpiewać w zasadzie wszystko i możliwe, że w 2020 wpadnie do setu trochę numerów z tej płyty. Ostatnio uwzięli się na Killing Machine i w sumie odegrano 5 utworów z niej (w planach był jeszcze jeden), Painkiller jest dużo popularniejszy, więc tutaj mogą podziałać jeszcze bardziej. De facto sporo tych numerów było grane po powrocie Roba, a skoro tak, to powrót do nich jest bardzo możliwy. Osobiście najbardziej liczę na to, że odważą się zagrać One Shot At Glory, którego nigdy nie wykonali na żywo. No i tytułowy już męczy, a bez Glenna ma jeszcze mniej sensu (chyba, że przez tą projekcję na ekranie traktują go jako oddanie hołdu Tiptonowi), więc powinni go odstawić jak najszybciej. On zabiera miejsce w secie jakimś dwóm numerom.Metalophil pisze: ↑sob lut 09, 2019 9:44 pm Tak se myślę, że Rob tak z połowę płyty może by i dał radę zaśpiewać, tzn. dotychczas grane z niej utwory: Painkiller, Hell Patrol, Leather Rebel, Touch of Evil, Night Crawler i BtHatE. To już byłoby fpytę! Tylko że pewnie takiej trasy nie będzie ze względu na brak Tiptona (już pewnie na dobre odpuści) i KK...
Nie będzie JP bez Hilla. To założyciel i bliski znajomy Halforda, w sumie formalnie byli nawet członkami rodziny przez pewien czas. Ale tak naprawdę, to Ian może pociągnąć najdłużej z nich wszystkich
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Myśle że poki Halford daje radę będą to ciągnąć, chociaż ja to traktuje bardziej jak Rob Halford Project.
- Metalophil
- -#Moonchild

Racja. Tym bardziej jak już na stałe wymienią Tiptona na innego gitarzystę. Wtedy powinni już zmienić nazwę. Chyba że byłby nim KK, ale podobno to niemożliwe. Chociaż ewentualny deficyt £ daje jeszcze szanse na taki „Reunion”
Nie jest to niemożliwe, po prostu KK musi się wziąć w garść i porozmawiać z zespołem. Może zrobi to po otrzymaniu kolejnego rachunku za prąd 
- Metalophil
- -#Moonchild

Dzięki za info! Rozważałem zakup angielskiej wersji, ale wolę rodzimy język
Aż ciekaw jestem tłumaczenia bo czytałem oryginał 
Warta przeczytania? Jakieś ciekawe informacje czy bardziej lanie wody? No i czy jest sporo o zespole czy jak u Dickinsona o wszystkim tylko nie o zespole?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Moim zdaniem warta. Trochę lania wody, trochę opinii. Jest o zespole ale moim zdaniem często przez mocno osobisty pryzmat. Ale to nie jest jakaś powalająca książka.