Fear Of The Dark - słaby album ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fear Of The Dark - słaby album ??
Album byłby świetny, gdyby tak usunąć Fugitive, Chains of Misery i The Apparition. Strasznie niepotrzebne i męczące utwory.
A jakoś dużo mniej
Idzie go wytrzymać, może dlatego że jest między Judas be my guide i FOTD. A po Wasting Love mamy te 3 pod rząd. Po dzisiejszym przesłuchaniu uważam je chyba za najgorsze utwory Maiden ever. Słucham Fear of the Dark pierwszy raz od dawna w całości i ciężko było nie przewinąć.
The Fugitive będę bronił - dobry wstęp, super zwrotki, fajny tekst. Chains of Misery i The Apparition - fakt, nie porywają.
Chains, Weekend Warrior - słabe, Apparition - tragedia. To sprawia, że ten album jest bardzo nierówny. Za to Fugitive, to jeden z mocniejszych punktów albumu. Prosty, ale konkretny strzał.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zwrotki w Fugitive są super, ale refren strasznie kuleje.
The Fugitive - świetny jest! Appariton, Weekend, Wasting (ogólnie nie lubuę ballad
). Chains dziwny, ale jakoś tak w miarę mi siedzi.
www.MetalSide.pl
A mi Weekend wchodzi i The Fugitive takze.Najslabszy zdecydowanie The Apparition,do odstrzalu dla mnie jeszcze Chains i Fear is the Key.Gdyby nie te utwory album bylby niemalze idealny 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Weekend Warrior to jedno z najgorszych dzieł Maidenów, Apparition slabiutki, Eternity słaby... bardzo nierówny album
Właśnie tutaj chyba kwestia gustów, bo Weekend i The Apparition nie mogę strawić, natomiast Chains i Fear is The Key to dość mocne punkty według mnie.
-
Deleted User 7649
-
Deleted User 7649
Podziwiam chłopców,ze pomimo braku mocnego ogniwa- Adriana, nagrali dobrą płytę, może nie wysokich lotów, ale popisali się.
-
Deleted User 7649
Frontier produkcyjnie odstaje od reszty dokonań , ogólnie bardzo słaba płyta, ma tylko KILKA godnych posłuchania wałków. Mother of Mercy rozpierdala beret. Zgadzam się z Twoją opinią w 100%, często wracam do tej płyty, głównie w podróży na słuchawkach :>Mikojaski pisze: ↑ndz lut 19, 2017 6:37 pmKto go wie. Jak z raczyskiem w gardle wysmażył TBOS, który wokalnie brzmi dużo lepiej niż TFF nagrany parę lat wczesniej, to ja bym się nie zdziwił. Co do feara, to nie można go nazwać słabym albumem. Ma kilka hitów, kilka dobrych piosenek, kilka złych, ale słabym nie jest. Mnóstwo zespołów marzy, by nagrać taki słaby album
![]()
Od tej płyty zaczynałem przygodę z Maiden - płyta nierówna ,nie przetrwała próby czasu choć kilka perełek jest.
Najlepsze numery : Be Quick or Be Dead ,Afraid to Shoot Strangers ,Childhood's End ,Wasting Love ,The Fugitive (najlepszy !!!), Fear of the Dark.
Najlepsze numery : Be Quick or Be Dead ,Afraid to Shoot Strangers ,Childhood's End ,Wasting Love ,The Fugitive (najlepszy !!!), Fear of the Dark.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 7649
A co sądzisz o płycie No Prayer for the Dying?
Hm. Posłuchałem sobie dzisiaj NPFD i FOTD. Hm. Pierwszy zdecydowanie mocniejszy, brzmienie gitar też ostrzejsze ale poza wyjątkami, utwory ciężkie do dłuższego słuchania i mix utworów też trochę męczący. Drugi bardziej melodyjny i przystępniejszy dla ogółu, jak i dla ucha. Taki more friendly. Czy słaby? Utwory przyjemniejsze do radia. Taki unowocześniony SIT.
- blackcocker
- -#Moderator

A myślałem że już niczym mnie nie zaskoczysz xDlochinvar pisze: Taki unowocześniony SIT.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Wiesz, że wiedziałem, że ten fragment będzie kontrowersyjny? Miałem nawet w nawiasie komentarz napisać. Jednak odpuściłem. Chyba naraziłem się wielbicielom SIT.blackmailer pisze: ↑śr sty 15, 2020 4:36 pmA myślałem że już niczym mnie nie zaskoczysz xDlochinvar pisze: Taki unowocześniony SIT.
- blackcocker
- -#Moderator

FOTD , gdyby był mocno skrócony lub zrobić z niego i No Prayera jedną płytę byłby dobrym albumem. Tak to jest męczeniem buły z fajnymi przerywnikami. Możesz wyjaśnić to podobieństwo między SiT i FOTD?
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.