Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Hard Rock Fan
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Saxon

Post autor: Hard Rock Fan »

Saxon ostatnio trochę rozczarowuje setami. Zawsze musi być standardowy zestaw 8-10 tych samych klasyków, nie wiem po co męczą tytułowy z Sacrifice, często też tytułowy z Battering Ram. Bardzo brakuje utworów z lat 1990-2011, a z tych lat jest co grać. Jeszcze 5 lat temu powiedziałbym , że setami Saxon wręcz miażdży Iron Maiden, a teraz to jest mniej więcej równowaga. Saxon powiedzmy zawsze ma set dobry, a Iron Maiden czasami ma znakomity (trasy Maiden England czy Legacy of the Beast) a czasami słaby (trasy Final Frontier czy Book of Souls).
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Przecież set na TBOS był super, dużo nowej płyty (po to się nagrywa nowe płyty), odkopany Children, tak jak powinno być.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Hard Rock Fan
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Hard Rock Fan »

Mam już dość Wasted Years i Blood Brothers. Grane są zbyt często kosztem innych, lepszych utworów z Somewhere in Time i Brave New World. Children of the Damned fajnie, ale już wcześniej go słyszałem i liczyłem na 22 Acacia Avenue. Powerslave to był główny plus tej trasy.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Na początku października w Eindhoven będzie dosko feścik ze Saxonem i kilkoma innymi zacnymi nazwami na czele, przeto zastanawiam się nad śmiałym pociągnięciem w postaci zakupienia 3 biletów: 2 lotniczych i 1 (najtańsze są po 39 ojro) na imprezę. Czy ktoś z Was też rozważa? ;)
www.facebook.com/events/klokgebouw/das- ... 8241119957
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Jeśli nie polecę na Rock in Rio to bardzo rozważam. Tylko haczyk - noclegi w Eind nie naleza do najtanszych.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Znacznie lepsza mojem zdaniem data, by Saxonów zobaczyć, 19 X Lądek Zdrój

http://saxon747.com/en2/tour-dates-neu/ ... 0-19-00-00

choć cały czas liczę na coś na Słowiańszczyźnie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

krusejder pisze: czw maja 30, 2019 10:38 pm Znacznie lepsza mojem zdaniem data, by Saxonów zobaczyć, 19 X Lądek Zdrój

http://saxon747.com/en2/tour-dates-neu/ ... 0-19-00-00

choć cały czas liczę na coś na Słowiańszczyźnie
Ze wszystkich dotychczas ogloszonych tegorocznych dat, te na Wyspach sa najbardziej sensowne, choc kusi rowniez Dusseldorf. Ja niestety musze cierpliwie czekac na Slowianszczyzne.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Jakby było coś blisko, to można by się wybrać w kilka osób. Do Anglii czy zachodnich Niemiec nie chce mi się lecieć. Optymalnie byłoby w Progresji :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Wygodnicki 8)
Nie za wiele już tych koncertów w stolicy? ;-)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dobra. Może być w Łodzi :P

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
johnny_o

Gdziekolwiek w Polsce jestem na pewno, na wyjazd gdzies w miare blisko tez sie pisze w 100%. Zaluje ze nie zdecydowalem sie w zeszlym roku na Berlin, w porownaniu z tegorocznymi koncertami to niemal rzut beretem, nawet z Warszawy.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

pz pisze: pt maja 31, 2019 1:38 pm Dobra. Może być w Łodzi :P
Wiedziałem, że osiągniemy kompromis :D
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Widzieli?

https://saxon747live.com/

Only 747 copies available

• Includes exclusive 747 print of Biff Byford's original hand-written lyric sheet of the "747 (Strangers In The Night)" song, with each print being hand-numbered and autographed by the man himself.
• Includes exclusive 23 plectrum set featuring album artwork from all 22 Saxon studio albums and a limited edition The Eagle Has Landed 40 (Live) plectrum.
• 5 x 12” 180 Gram vinyl
• The Eagle Has Landed 40 (Live) Tour Pass
• The Eagle Has Landed 40 (Live) Slipmat
• Exclusive 40 Page Book

póki co, bohatersko stawiam opór pokusie zakupu, a jest mi łatwiej, bo zasadniczo nie zbieram winyli, ani nie mam ich na czem odtworzyć ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
johnny_o

krusejder pisze: pn cze 03, 2019 8:43 pm Widzieli?

https://saxon747live.com/

Only 747 copies available

• Includes exclusive 747 print of Biff Byford's original hand-written lyric sheet of the "747 (Strangers In The Night)" song, with each print being hand-numbered and autographed by the man himself.
• Includes exclusive 23 plectrum set featuring album artwork from all 22 Saxon studio albums and a limited edition The Eagle Has Landed 40 (Live) plectrum.
• 5 x 12” 180 Gram vinyl
• The Eagle Has Landed 40 (Live) Tour Pass
• The Eagle Has Landed 40 (Live) Slipmat
• Exclusive 40 Page Book

póki co, bohatersko stawiam opór pokusie zakupu, a jest mi łatwiej, bo zasadniczo nie zbieram winyli, ani nie mam ich na czem odtworzyć ;)
Widzieli, i tak samo stawili opor z dokladnie tych samych powodow. Ja trzeciego marca, w rocznice naszej pamietnej wyprawy, zlozylem pre-order wersji na podwojnym CD. Starczy mi w zupelnosci :D
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Awatar użytkownika
johnny_o

Hehe, prawie same kawalki tytulowe. Nieszczegolnie mnie to dziwi z punktu widzenia Biffa, choc w moim Top 12 znalazloby sie miejsce tylko dla maks dwoch-trzech z tych numerow.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Aż sobie zebrałem taką dwunastkę, układ chronologiczny

747
And the Bands Played On
Crusader
Broken Heroes
I Cant Wait Anymore
Requiem
Dogs of War
Unleash the Beast
Rock Is Our Life
To Live by the Sword
State of Grace
Battalions of Steel
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ten box z linka kuszący (kolekcjonersko), ale nie jestem aż takim fanem Saxonu, żeby 700zł wydawać. 12 ciekawa, sporo numerów "historycznych".

Awatar użytkownika
johnny_o

Ja nie dalbym rady skompilowac jakiejs zelaznej dwunastki, nawet z taka czterdziestka (!) mialbym klopot. Gdyby ten zestaw w boxie byl na CD, nawet za taka sama cene, to bralbym na pewno. Ale Saxonowych winyli mam i tak juz za duzo, w kontekscie tego ze w ogole ich nie zbieram, nie mam do nich zadnego sentymentu ani nawet sprzetu do ich odtwarzania :lol:
ODPOWIEDZ