Sim0n pisze:qde wiec powraca nadzieja ze moze jeszcze uslysze prisonera, children of the damned, killers, phantom czy prowler (moze takie jak Wicker wysnil

)
No właśnie - nie tak dawno temu śniło mi się (powiniennem też to wrzucić do innego tematu

), że Maideni grali podobną trasę i zaczynali od Prowler'a z ciężką gitarą H'a na początku. To byłoby coś!
Mam nadzieję, że zagrają trochę dawno niegranych kawałków aczkolwiek raczej nie zdominują one setlisty - w końcu musi być miejsce na kawałki po '83 roku.
Osobiście liczę na coś z takich numerów jak: w/w Prowler, Remember Tomorrow, Running Free, Phantom of The Opera, Transylvania (na 3 gitary!), Murders In The Rue Morgue (też mi się śniło, że to grali

), The Prisoner, Total Eclipse (marzenia

), Where Eagles Dare, Fligh of Icarus (pora go przywrócić z popiołów!), Still Life...
Ciekaw jestem jak będzie wyglądać scenografia skoro ma nawiązywać do wczesnych lat zespołu... Z pewnością będzie widowiskowa choć może bardziej podchodzić pod tą znaną choćby z trasy FOTD, a zwłaszcza z Donington '92... Pewnie skupią się na oświetleniu, może na ożywieniu starych pomysłów (diabły na scenie itp.), ale sądzę, że całość będzie wyglądać świeżo i robić wrażenie jak zawsze.