Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp. Brave New World
Wicker Man. Szybki, dynamiczny, wspanialy na otwarcie koncertu.
Ostatnio zmieniony śr lis 24, 2004 8:34 pm przez mimski, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
out of the silen planet jest moim zdaniem najlepsze :rocx
The nomad / Blood Bros
- Harley Rider
- -#Prodigal son

Brave New World to świetny album, więc trudno mi się zdecydować. Po długim namyśle zdecyduje się na Blood Brothers - ballada idealnie nadająca się do śpiewania z publicznością na koncertach. A inne fajne numery z Brave New World - The Wicker Man (świetny otwieracz na koncert, tak jak Be Quick Or Be Dead z lp. Fear Of The Dark); tytułowy za spokojny początek i stopniową zmiane w ostrą jazde bez trzymanki); Out Of The Silent Planet (cały numer fajny, ale przy tym początkowym riffie wymiękam
) i zamykający album The Thin Line Between Love And Hate (za te świetne zmiany tempa).
The Wicker Man ==> świetny "otwieracz albumu". Hehe - byćmoże ktoś może powiedzieć że głosując na tę piosenkę ide na łatwiznę... Ale tak nie jest - ta piosenka naprawdę wymiata i jest świetna! 
Ja tez mialem problemik bo z koleji Brave New World to jedna z plyt Ironow ktora uslyszalem najwczesniej, dlatego w sposob szczegolny sobie ja cenie.Jesli chodzi o utwor na ktory zaglosowalem to "Blood Brothers", calkiem przyjemna ballada, ale na wyroznienie zasluguje u mnie jeszcze "Out of the Silent Planet" czuc tutaj niezla energie i tego "kopa" :rocx
I am the man who walks alone....
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

The Thin Line Between Love And Hate- Utwór po prostu powala.
tytułowy
Iron Maiden na zawsze wierny i oddany !!
Up The Iron`s
Tu było najtrudniej wybrać :/
Ale mam sentyment do Ghost Of The Navigator...
Ale mam sentyment do Ghost Of The Navigator...
Dream of Mirrors - zajefajna balladka
Płytka jest jedną z lepszych. Ja zagłosowałem na Dream of Mirrors. POdoba mi się bardzo "galop" Steve'a

Bring Your Daughter...to The Slaughter...
Ciężkie pytanie bo to moja ulubiona płyta... Do wyboru tyle utworów
Jednak stawiam na Wicker mana, ponieważ był to utwór, który zapowiedział Wielki Powrót Maiden...Maiden...Maiden
Zdecydowanie Wicker Man ;] Stanowi doskonały opener zarówno płyty jak i koncertowy, posiada dynamiczny wstęp, podniosły refren (szczególnie na koncertach... tysiące gardeł w jednym okrzyku - coś niesamowitego), genialną wręcz solówke (Smith rządzi!) i równie podniosłe co refren zakończenie (w czasie oglądania nagrania z Rock In Rio 3 po prostu zamarłem
). Moim zdaniem zdecydowanie najlepszy utwór z BNW i jeden z najlepszych w historii Maiden.
Trudne pytanie. Dla mnie cały album jest kapitalny, zresztą w przypadku Ironów bardzo często nie potrafię wyodrębnić tego jedynego utworu
Podobnie jest też i w tym przypadku. Jednak pamiętam, że jak tylko usłyszałem ten album od razu najbardziej wpadły mi w ucho "Dream Of Mirrors" i "The Nomad" 
Ja zagłosowałem na Out Of The Silent Planet (ahh, ten wstęp i słowa "Out of the silent planet, out of the silent planet we are...). Ciekawe, że otwieracz płyty znalazł się na pierwszym miejscu
.
Maciey zaprasza na forum w rytmie cha cha, nigdy w rytmie cza cza.
Waham sią między, subiektywną to jasne, greatest czwórką from BNW:Whicker Man- bo podoba mi się "your time will come", który w trudnych chwilach dodaje mi skrzydeł, Ghost ma najwięcej Mroku, symfoniczno- patetyczny Blood Brothers makes me cry sometimes
obserwuje
Waham sią między, subiektywną to jasne, greatest czwórką from BNW:Whicker Man- bo podoba mi się "your time will come", który w trudnych chwilach dodaje mi skrzydeł, Ghost ma najwięcej Mroku i Gniewu, symfoniczno- patetyczny Blood Brothers makes me cry sometimes
obserwuje
a ja mialem maly problem z wyborem boo....do wczoraj bylem uzytkownikiem forum BloodBrothers i sie zastanawialem czy wybrac THE WICKERMAN czu BloodBrothers ale wkoncu wybrałem..................THE WICKERMAN
Who am I ???
I am KILLER 
Pan sie podpisuje dwa razy!!!! {2 posty jeden pod drugim}szkarlett pisze:
Waham sią między, subiektywną to jasne, greatest czwórką from BNW:Whicker Man- bo podoba mi się "your time will come", który w trudnych chwilach dodaje mi skrzydeł, Ghost ma najwięcej Mroku i Gniewu, symfoniczno- patetyczny Blood Brothers makes me cry sometimes...Dream of Mirrors ma najwięcej zmian tempa i załamań w lini melodycznej. A ja to lubię bardzo
Więc to !!!
niegniewajcie sie musialem tez napisac jeden pod drugim bo w koncu SPAM
Who am I ???
I am KILLER 
Cizka sprawa, ale jednak WICKER MAN.