Ceti & Grzegorz Kupczyk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ceti & Grzegorz Kupczyk
Nie chodzi o mnie. Kolega chyba wie jak czuli są obywatele Naszego kraju?
Zgadza się, ale nie żyjemy na bezludnej wyspie.
Nie, nie żyjemy. Problem w tym, że to co "obraża" daną jednostkę jest całkowicie subiektywne. Logicznie podążając tym tokiem myślenia dojdziemy do wniosku, że lepiej się w żadną stronę nie "wychylać" bo przecież można kogoś obrazić.
Tak, tylko wiesz zapewne z historii, że szeroko pojęty heavy metal w Naszym kraju jest na kursie kolizyjnym z symbolami i obiektami kultu religijnego.
Wracając do płyty. Widziałem już w sprzedaży za 33,99 zł. (oczywiście po premierze). Cena nie jest zła.
Nowy numer bardzo fajny. To jest właśnie heavy metal. Fragmenty ze studia też nastrajają optymistycznie. Zakup obowiązkowy.
Jutro będzie drugi utwór i będzie większe rozeznanie. Jednak chyba można zamawiać w ciemno. 
Przesunęli o tydzień kolejny singiel 
Re: Ceti & Grzegorz Kupczyk - Polska 2020
https://www.youtube.com/watch?v=LrfDybsz36E
Numer słabszy od poprzedniego, ale spoko. Podoba mi się, że jest krótko, na temat i heavy metalowo. Grześ trochę za bardzo się nadyma w refrenach i nie brzmi to zbyt naturalnie i swobodnie. Płyta zamówiona.
Numer słabszy od poprzedniego, ale spoko. Podoba mi się, że jest krótko, na temat i heavy metalowo. Grześ trochę za bardzo się nadyma w refrenach i nie brzmi to zbyt naturalnie i swobodnie. Płyta zamówiona.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przyzwoity numer. ale refren rzeczywiscie słaby
Numer całkiem w porządku ale ten refren to nic specjalnego i nie porywa.
Hm. Zawiedziony trochę jestem po tych dwóch utworach.
Kawałek spoko, ale w refrenie Kupczyk pojechał za bardzo "Dickinsonem"... pieje prawie jak Bruce 
www.MetalSide.pl
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ogólnie ten kawałek jest dobry i mnie się podoba wokal tutaj, choć 1) ze względu na tekst, zwrotki i mostek powinny być zaśpiewane ciut "liryczniej", 2) Kupczyk na pewno zna piosenkę, którą dawno temu wydano pod identycznym tytułem, więc powtarzanie go teraz ma średni sens:
www.youtube.com/watch?v=SqneTgYZjzI
Już za dwa dni premiera. Na okładce nowego MH Grzegorz Kupczyk. Znowu prowokuje. Hm.
A czym prowokuje?
Aż se kupię ten numer.