Thrash Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Re: Thrash Metal

Post autor: Ziomaletto »

Zdan pisze: wt gru 03, 2019 10:57 am A dla mnie wokale na Eternal Nightmare to bardzo ważna część całości. Ten album jest totalnie maniacki i szalony i "zwyczajne" wokale średnio by na nim pasowały. Kilian brzmi na debiucie jak maniak, szaleniec i totalnie popaprany gość. Bardzo mi się to podoba ;)
Popieram.
Cieszy mnie też to, że nawet po ponad 30 latach nadal brzmi świetnie, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jeszcze rok temu był bardzo chory i koncertowanie nie wchodziło w grę.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Ziomaletto pisze: śr gru 04, 2019 4:39 pm
Zdan pisze: wt gru 03, 2019 10:57 am A dla mnie wokale na Eternal Nightmare to bardzo ważna część całości. Ten album jest totalnie maniacki i szalony i "zwyczajne" wokale średnio by na nim pasowały. Kilian brzmi na debiucie jak maniak, szaleniec i totalnie popaprany gość. Bardzo mi się to podoba ;)
Popieram.
Cieszy mnie też to, że nawet po ponad 30 latach nadal brzmi świetnie, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jeszcze rok temu był bardzo chory i koncertowanie nie wchodziło w grę.
Tak - widziałem ostatnie koncerty na YT i faktycznie jest w doskonałej formie wokalnej. Takie rzeczy jak "Serial Killer" brzmią teraz na żywo bardzo dobrze.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Niedawno trafiłem na dobrą amerykańską kapelkę Weresquatch i chcę się z Wami tym odkryciem tutaj podzielić.

W latach 2009-12 działali pod nazwą Dethproof, następnie zmienili nazwę na Weresquatch (ciekawe połączenie wilkołaka z "Wielką Stopą"). Od zmiany nazwy - i składu: z Dethproof został tylko wiosłująco-wrzeszczący frontman Eric Eisenhauer - wydali 1 epkę i 2 długograjki.

"The Maddening Memoirs" (2019) <--- choć materiał niezbyt dobrze nagrany (lub taki rip na YT), to pozwala uznać, że grupa ma pomysły i umiejętności:
www.youtube.com/watch?v=r0EGdkg0YCE

dość treściwy YT-kącik Erica Eisenhauera, z m.in. 3 numerami z poprzedniej płyty "Frozen Void" (2015):
www.youtube.com/user/WERESQUATCHPDX/videos

BTW, Eric od 2018 roku też gra na wieśle w Toxic Holocaust. :)

Thrasholuby, podzielicie się swoimi opiniami? 8)
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

Powiem tak, jak na osobę która z nowych thrashowych zespołów jest w stanie polubić jedynie Hatriot i Lich King, to Weresquatch ma jakiś tam potencjał. Jakby wokalista mniej udawał Petrozzę, a wyrobił sobie bardziej oryginalniejszy styl, to coś mogłoby z tego wyjść.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Przesłuchałem to ale jest kilka problemów - po pierwsze całość jest jednak mało chwytliwa, po drugie to jechanie pod wczesny Kreator staje się odrobinę przesadzone. Można coś z tego wyciągnąć ale na pewno potrzebna jest długa praca nad samą strukturą utworów.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Posłuchałem tak ze 20 minut. Momentami całkiem fajne granie, ale są też chwile, gdzie to troszkę przynudza. No i niewiele słychać na moim lapku bez głośników :lol: tym bardziej, że przy okazji coś tam sobie innego robiłem. Generalnie jakieś pomysły i ciekawe riffy są, choć trochę zbyt drewniano to momentami idzie. Szału nie ma.

ps.
pałker też z TH ;)
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

TH to Joel a reszta to tam jest żeby koncerty grać ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zdan pisze: wt lut 11, 2020 10:42 am TH to Joel a reszta to tam jest żeby koncerty grać ;)
Wiadomo... no ale oficjalnie w składzie jest ;)
www.MetalSide.pl
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

No widziałem kilka razy TH na żywo i zawsze robiło mega wrażenie. Inna sprawa, że numery Joela są wybitnie koncertowe ;)
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Na ebay pojawiły się płyty Sodom - Obsessed by Cruelty z utworem After the Deluge

https://www.ebay.co.uk/itm/Sodom-Obsess ... 100623.m-1

https://www.ebay.co.uk/itm/SODOM-OBSESS ... %7Ciid%3A1

https://www.ebay.co.uk/itm/Sodom-Obsess ... %7Ciid%3A1

Wyglądają bardzo ładnie ale myśle ze to jakieś piraty. Zastanawia mnie tylko czemu nie ma w spisie utworów Intro
Jak myślicie? Warto się w takie cos zaopatrzyć ?
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Wyglądają jak pierwsze wydania Steamhammer, ale na 666% są to piraty, bo "Obsessed By Cruelty" z tego co wiem nigdy nie wyszło w takiej formie na cd. Tak czy siak warto by było sprawdzić czy to jest wersja niemiecka. Tym bardziej za takie śmieszne pieniądze.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Piraty. Ładnie wykonane ale piraty. Ja bym tego nie brał nawet za taką kasę bo nie popieram wspierania pirat-biznesu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Robota Ruskich. Od pewnego czasu się wysyłają w świat płyty, których nie da się kupić w zwykłym sklepie. Mają pomysł na biznes. Generalnie co kto lubi, ale te wydania są raczej dobrze robione, chociaż gwarancji nigdy nie ma i nie będzie. Jak ktoś po prostu chce mieć dany materiał na CD, to raczej może brać, kolekcjonerzy się wstrzymają. Na Allegro sporo kont zajmuje się sprzedażą takich płyt.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Od ruskich to wkurzają mnie totalnie ich podróbki pierwszych wydań kultowych materiałów. Strasznie trzeba się z tym cackać jeśli chodzi o stare wydania.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No tam nawet w jednym linku jest napisane COUNTRY: RUSSIA.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Pochodzące z Landsbergu (gdzie Hitler po puczu monachijskim siedział w pierdlu i gdzie napisał "Mein Kampf") Niemiaszki z Dust Bolt zrobiły na mnie wrażenie, a poznałem ich i wstępnie obadałem, czym mogą się pochwalić (przy okazji dowiadując się, że prawie 7 lat temu zagrali skromny secik we Warszawie przed Heathen) dopiero dzisiaj. Zacząłem od tej nowej prezentacji odświeżonego numeru z ich debiutanckiej epki:
www.youtube.com/watch?v=D-YWyehKSPA
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

No jest to w miarę przyjemne granie. Lubię odpalić raz na jakiś czas. To samo tyczy się takich zespołów jak Lost Society czy Evil Invaders. W sumie nie ma się do czego przyczepić, ale.. Mam jednak wrażenie że trochę brakuje tym zespołom pierwotnego ognia nowej fali Thrashu sprzed 10-15 lat. Albo przemawia przeze mnie sentyment albo zespoły takie jak Fueled By Fire, Bonded By Blood, Violator czy Warbringer dorzucały do pieca dwa razy bardziej ( choć z wyjątkiem ostatniego każdy praktycznie dał sobie już spokój z graniem )
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

octavarium pisze: śr lut 12, 2020 12:41 pm Na ebay pojawiły się płyty Sodom - Obsessed by Cruelty z utworem After the Deluge

https://www.ebay.co.uk/itm/Sodom-Obsess ... 100623.m-1

https://www.ebay.co.uk/itm/SODOM-OBSESS ... %7Ciid%3A1

Wyglądają bardzo ładnie ale myśle ze to jakieś piraty. Zastanawia mnie tylko czemu nie ma w spisie utworów Intro
Jak myślicie? Warto się w takie cos zaopatrzyć ?
Z ciekawości kupiłem żeby sprawdzić zawartość i czy to czasem nie jest tylko rozdzielona wersja spapranego nagrania dogranego do In the Sign of Evil. Płytę dostałem pare dni temu i jestem w szoku że ruskie tak się postarali. To jest ta najlepsza wersja wydana w 1986 przez steamhammer na czarnym krążku. Co więcej płyta nagrana jest tak że brzmi niemal tak dobrze, dynamicznie jak na winylu. Zasłuchuje się w tym odkąd dostałem te płyte. Jest oczywiście świadomość że to pirat ale wydane to jest na prawde super. Kilkustronicową książeczka z tekstami. Front i tył idealnie jak na winylu z 1986. Napisze tylko że to stare wydanie In the Sin i Obsessed się po prostu chowa. Gdyby nie to że jest tam In the Sign of Evil własnie to bym tamto wydanie cd Steamhammer wyrzucił
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Adrian S.O.S. pisze: śr lut 26, 2020 2:37 pm Z ciekawości kupiłem żeby sprawdzić zawartość i czy to czasem nie jest tylko rozdzielona wersja spapranego nagrania dogranego do In the Sign of Evil. Płytę dostałem pare dni temu i jestem w szoku że ruskie tak się postarali. To jest ta najlepsza wersja wydana w 1986 przez steamhammer na czarnym krążku. Co więcej płyta nagrana jest tak że brzmi niemal tak dobrze, dynamicznie jak na winylu. Zasłuchuje się w tym odkąd dostałem te płyte. Jest oczywiście świadomość że to pirat ale wydane to jest na prawde super. Kilkustronicową książeczka z tekstami. Front i tył idealnie jak na winylu z 1986. Napisze tylko że to stare wydanie In the Sin i Obsessed się po prostu chowa. Gdyby nie to że jest tam In the Sign of Evil własnie to bym tamto wydanie cd Steamhammer wyrzucił
Dzięki uprzejmości kolegi Adriana, również zasłuchuje się w tym piracie, który krótko mówiąc urywa fiuta razem z jajami. Podpisuje się rękoma i nogami pod tym co wyżej napisał Adrian. Nie dość, że jest to ta właściwa, najlepiej nagrana wersja "Obsessed By Cruelty" wydana w Niemcach, to w dodatku na tym cd brzmi świetnie. Niemal właśnie jak z winyla. Jest oczywiście na płycie "Intro (The Rebirth...)" i "After The Deluge".... I na marginesie to wydanie podoba mi się również bardziej niż to badziewne "In The Sign Of Evil / Obsessed By Cruelty" z 1988 roku.
Ostatnio zmieniony śr lut 26, 2020 3:28 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Szkoda, że nie mogę się cieszyć tym tematem ale moja zasada nie kupowania piratów jest absolutnie nie do złamania. Nienawidzę bootleg-biznesu jako kolekcjoner i nie dam im ani grosza zarobić!
ODPOWIEDZ