Ozzy Osbourne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Ozzy Osbourne
Jak tak patrze opinie to te głuche ortodoksy stanowią bardzo dużą grupę, która bardzo chwali tą płytę. Kolejną dużą część chwalących stanowią dzieciaki w wieku <17, którym się to podoba, bo to przecież Ozzy, a słuchają 5FDP i Marylina Mansona na co dzień 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Stary on przecież zjadł nietoperza 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zresztą ja płyt po Down To Earth nie kupowałem. Już samo logo na Black Rain wyglądało jak jakiś Blog27 albo inne gówno dla nastolatek posypanych brokatem.
A to nie był gołąb?
Przesłuchałem płytę. Nie jest tragiczna, tylko po prostu słaba. Bez wyrazu. Sola nijakie, np. w today is the end - oni zupełnie nic nie wnosi do numeru ani nie jest popisówką techniczną. Chwalona przez Wickera ballada nawet nie stała koło starych ballad typu So Tired, I kat want You czy My Little Man. Ogólnie zmęczyło mnie to słuchanie.
Przesłuchałem płytę. Nie jest tragiczna, tylko po prostu słaba. Bez wyrazu. Sola nijakie, np. w today is the end - oni zupełnie nic nie wnosi do numeru ani nie jest popisówką techniczną. Chwalona przez Wickera ballada nawet nie stała koło starych ballad typu So Tired, I kat want You czy My Little Man. Ogólnie zmęczyło mnie to słuchanie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Mam tak samo... i tej też nie kupię, bo wiem, że nie będę słuchał
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nigdy nie lubiłem solowego Ozza, więc tego nawet nie będę sprawdzał.
Dla mnie to cienkie jak dupa węża.
Oj ja też! Mądrego to i poczytać miło.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Wyciekł fragment: "A teraz Książe Ciemności robi "olrajt nał, komą nał" i od razu wiemy, że stary, dobry Ozzy wrócił. To lubimy. Tego oczekujemy.”
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Nie.
A nie w biurze jakiejś firmy?
Też mi się wydaje, że czytałem, że w biurze, jak miał kontrakt podpisywać na płytę czy coś... Ale teraz głowy za to sobie nie dam... odgryźć 
Właśnie przesłuchałem tak na spokojnie w całości płytę, wcześniej tak tylko kawałkami. Z utworów zapadły mi w pamięć Ordinary Man, Under The Graveyard i Scary Little Green Man. Tragiczne są za to te dwa utwory z Post Malone'm... A reszta nie jest zła, ale też nie rzuca na kolana. Brakuje mi to jakiegoś soczystego strzału w stylu Bark At The Moon czy Crazy Train...
Właśnie przesłuchałem tak na spokojnie w całości płytę, wcześniej tak tylko kawałkami. Z utworów zapadły mi w pamięć Ordinary Man, Under The Graveyard i Scary Little Green Man. Tragiczne są za to te dwa utwory z Post Malone'm... A reszta nie jest zła, ale też nie rzuca na kolana. Brakuje mi to jakiegoś soczystego strzału w stylu Bark At The Moon czy Crazy Train...
Night Mistress Fan Club Łódź
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zacznijmy od tego, ze solowe albumy Ozzy´ego od dawna powinny byc oceniane w kategorii nowoczesniejszego komercyjnego amerykanskiego hard rocka, czyli mniej wiecej na poziomie artystycznym takiego Mötley Crüe. Oczywiscie, ze kompozycyjnie i realizatorsko dzieli je przepasc od rzeczy, ktore Ozzman nagral z Sabbath. Takie "13" startuje w zupelnie innej lidze niz "Ordinary Man". Na tle wczesniejszych albumow Ozza, tzn. "Black Rain" i "Scream", ktore byly bardzo marnymi longplejami, nowa plyta calkiem sie broni i slucha jej sie miejscami przyjemnie. Ale nie jest to zadna sztuka wysokich lotow. 
Mądrze napisane. Nie wiem czego ktoś się spodziewa po Ozzym w 2020 roku gdy ten ledwo zipie i nic już nie musi. Że wysmaży drugie ' Diary .. ' czy ' Ultimate Sin ' ? Nie te czasy. Jak chce posłuchać Ozza to sobie włączam stary Black Sabbath czy pierwsze solówki i od razu mam banana na twarzy. Szkoda tracić czas na narzekanie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Scream był dużo lepiej zagrany, zaśpiewany, brzmiący, miał takie konkrety jak Soul Sucker i nie miał takich padak jak ostatnie dwa kawałki z nowej.WICKER MAN pisze: ↑wt lut 25, 2020 10:06 am Zacznijmy od tego, ze solowe albumy Ozzy´ego od dawna powinny byc oceniane w kategorii nowoczesniejszego komercyjnego amerykanskiego hard rocka, czyli mniej wiecej na poziomie artystycznym takiego Mötley Crüe. Oczywiscie, ze kompozycyjnie i realizatorsko dzieli je przepasc od rzeczy, ktore Ozzman nagral z Sabbath. Takie "13" startuje w zupelnie innej lidze niz "Ordinary Man". Na tle wczesniejszych albumow Ozza, tzn. "Black Rain" i "Scream", ktore byly bardzo marnymi longplejami, nowa plyta calkiem sie broni i slucha jej sie miejscami przyjemnie. Ale nie jest to zadna sztuka wysokich lotow.![]()
Z tego co Ozzy pisze na redditowym AMA, zabiera się za robienie nowego albumu z tym samym producentem
Płyty Sabs od Sabotage po Never Say Die na pewno są słabsze od większości płyt Ozza z lat 80-tych, aż po No More Tears.WICKER MAN pisze: ↑wt lut 25, 2020 10:06 am Oczywiscie, ze kompozycyjnie i realizatorsko dzieli je przepasc od rzeczy, ktore Ozzman nagral z Sabbath.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Z Sabotage się nie zgodzę. Świetna płyta. Lepsza od solowych Ozza. Może Blizzard bym wyżej postawił. Co do samych płyt Ozza to do Ozzmosis wyłącznie były to bardzo dobre nagrania. Późnej gwałtowny zjazd, ale Scream da się jeszcze posłuchać. Ostatnich dwóch... nie ma po co.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen