Ozzy Osbourne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Ozzy Osbourne

Post autor: blackcocker »

Jak tak patrze opinie to te głuche ortodoksy stanowią bardzo dużą grupę, która bardzo chwali tą płytę. Kolejną dużą część chwalących stanowią dzieciaki w wieku <17, którym się to podoba, bo to przecież Ozzy, a słuchają 5FDP i Marylina Mansona na co dzień :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Stary on przecież zjadł nietoperza :D

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Zresztą ja płyt po Down To Earth nie kupowałem. Już samo logo na Black Rain wyglądało jak jakiś Blog27 albo inne gówno dla nastolatek posypanych brokatem.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

A to nie był gołąb?

Przesłuchałem płytę. Nie jest tragiczna, tylko po prostu słaba. Bez wyrazu. Sola nijakie, np. w today is the end - oni zupełnie nic nie wnosi do numeru ani nie jest popisówką techniczną. Chwalona przez Wickera ballada nawet nie stała koło starych ballad typu So Tired, I kat want You czy My Little Man. Ogólnie zmęczyło mnie to słuchanie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

widman pisze: pn lut 24, 2020 1:45 pm Zresztą ja płyt po Down To Earth nie kupowałem. Już samo logo na Black Rain wyglądało jak jakiś Blog27 albo inne gówno dla nastolatek posypanych brokatem.
Mam tak samo... i tej też nie kupię, bo wiem, że nie będę słuchał :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Schizoid pisze: pn lut 24, 2020 1:38 pm Stary on przecież zjadł nietoperza :D
Ja czekam na recke konesera
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Nigdy nie lubiłem solowego Ozza, więc tego nawet nie będę sprawdzał.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Dla mnie to cienkie jak dupa węża.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

MaidenFan pisze: pn lut 24, 2020 3:05 pm
Oj ja też! Mądrego to i poczytać miło.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Schizoid pisze: pn lut 24, 2020 5:32 pm
MaidenFan pisze: pn lut 24, 2020 3:05 pm
Oj ja też! Mądrego to i poczytać miło.
Wyciekł fragment: "A teraz Książe Ciemności robi "olrajt nał, komą nał" i od razu wiemy, że stary, dobry Ozzy wrócił. To lubimy. Tego oczekujemy.”
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

WICKER MAN pisze: pn lut 24, 2020 11:02 am na pewno najlepsza od czasu "Down to Earth"
Nie.
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

pz pisze: pn lut 24, 2020 1:49 pm A to nie był gołąb?
I nietoperz i gołąb.
Nietoperzowi odgryzł głowę na koncercie, a gołębiowi na konferencji prasowej.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A nie w biurze jakiejś firmy?

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Też mi się wydaje, że czytałem, że w biurze, jak miał kontrakt podpisywać na płytę czy coś... Ale teraz głowy za to sobie nie dam... odgryźć ;)

Właśnie przesłuchałem tak na spokojnie w całości płytę, wcześniej tak tylko kawałkami. Z utworów zapadły mi w pamięć Ordinary Man, Under The Graveyard i Scary Little Green Man. Tragiczne są za to te dwa utwory z Post Malone'm... A reszta nie jest zła, ale też nie rzuca na kolana. Brakuje mi to jakiegoś soczystego strzału w stylu Bark At The Moon czy Crazy Train...
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Zacznijmy od tego, ze solowe albumy Ozzy´ego od dawna powinny byc oceniane w kategorii nowoczesniejszego komercyjnego amerykanskiego hard rocka, czyli mniej wiecej na poziomie artystycznym takiego Mötley Crüe. Oczywiscie, ze kompozycyjnie i realizatorsko dzieli je przepasc od rzeczy, ktore Ozzman nagral z Sabbath. Takie "13" startuje w zupelnie innej lidze niz "Ordinary Man". Na tle wczesniejszych albumow Ozza, tzn. "Black Rain" i "Scream", ktore byly bardzo marnymi longplejami, nowa plyta calkiem sie broni i slucha jej sie miejscami przyjemnie. Ale nie jest to zadna sztuka wysokich lotow. ;)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Mądrze napisane. Nie wiem czego ktoś się spodziewa po Ozzym w 2020 roku gdy ten ledwo zipie i nic już nie musi. Że wysmaży drugie ' Diary .. ' czy ' Ultimate Sin ' ? Nie te czasy. Jak chce posłuchać Ozza to sobie włączam stary Black Sabbath czy pierwsze solówki i od razu mam banana na twarzy. Szkoda tracić czas na narzekanie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

WICKER MAN pisze: wt lut 25, 2020 10:06 am Zacznijmy od tego, ze solowe albumy Ozzy´ego od dawna powinny byc oceniane w kategorii nowoczesniejszego komercyjnego amerykanskiego hard rocka, czyli mniej wiecej na poziomie artystycznym takiego Mötley Crüe. Oczywiscie, ze kompozycyjnie i realizatorsko dzieli je przepasc od rzeczy, ktore Ozzman nagral z Sabbath. Takie "13" startuje w zupelnie innej lidze niz "Ordinary Man". Na tle wczesniejszych albumow Ozza, tzn. "Black Rain" i "Scream", ktore byly bardzo marnymi longplejami, nowa plyta calkiem sie broni i slucha jej sie miejscami przyjemnie. Ale nie jest to zadna sztuka wysokich lotow. ;)
Scream był dużo lepiej zagrany, zaśpiewany, brzmiący, miał takie konkrety jak Soul Sucker i nie miał takich padak jak ostatnie dwa kawałki z nowej.
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

Z tego co Ozzy pisze na redditowym AMA, zabiera się za robienie nowego albumu z tym samym producentem
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

WICKER MAN pisze: wt lut 25, 2020 10:06 am Oczywiscie, ze kompozycyjnie i realizatorsko dzieli je przepasc od rzeczy, ktore Ozzman nagral z Sabbath.
Płyty Sabs od Sabotage po Never Say Die na pewno są słabsze od większości płyt Ozza z lat 80-tych, aż po No More Tears.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Z Sabotage się nie zgodzę. Świetna płyta. Lepsza od solowych Ozza. Może Blizzard bym wyżej postawił. Co do samych płyt Ozza to do Ozzmosis wyłącznie były to bardzo dobre nagrania. Późnej gwałtowny zjazd, ale Scream da się jeszcze posłuchać. Ostatnich dwóch... nie ma po co.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
ODPOWIEDZ