Gojira
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Gojira
New York, NY: French metal act Gojira, easily one of the most buzzed about and beloved extreme bands of the past five years, have revealed L'Enfant Sauvage as the title of their Roadrunner Records debut. The title translates to "The Wild Child." The album, which features 11 tracks of mind-bending metal, is scheduled to land at retail on June 26 (USA).
"When you become a musician, you don't have a boss telling you what to do so you have to be very responsible," singer/guitarist/songwriter Joe Duplantier said, shedding a little light on the title and its meaning. "With freedom comes responsibility so I'm asking myself, 'What is freedom? What does it mean to me?' L'Enfant Sauvage reflects on that. There's no answer though. There's just life and questions."
A special collector's package of L'Enfant Sauvage will feature two bonus tracks and a double-colored vinyl version of the record, along with an exclusive t-shirt. Pre-orders will launch here shortly.*
The track listing for L'Enfant Sauvage is as follows:
1. Explosia
2. L’Enfant Sauvage
3. The Axe
4. Liquid Fire
5. The Wild Healer
6. Planned Obsolescence
7. Mouth Of Kala
8. The Gift Of Guilt
9. Pain Is A Master
10. Born In Winter
11. The Fall
"When you become a musician, you don't have a boss telling you what to do so you have to be very responsible," singer/guitarist/songwriter Joe Duplantier said, shedding a little light on the title and its meaning. "With freedom comes responsibility so I'm asking myself, 'What is freedom? What does it mean to me?' L'Enfant Sauvage reflects on that. There's no answer though. There's just life and questions."
A special collector's package of L'Enfant Sauvage will feature two bonus tracks and a double-colored vinyl version of the record, along with an exclusive t-shirt. Pre-orders will launch here shortly.*
The track listing for L'Enfant Sauvage is as follows:
1. Explosia
2. L’Enfant Sauvage
3. The Axe
4. Liquid Fire
5. The Wild Healer
6. Planned Obsolescence
7. Mouth Of Kala
8. The Gift Of Guilt
9. Pain Is A Master
10. Born In Winter
11. The Fall
Fajny news. Poprzednia płyta dostarczyła dużo niezapomnianych wrażeń ;d
do odsłuchu:
"L'Enfant Sauvage"
http://pitchfork.com/reviews/tracks/135 ... t-sauvage/
Tylko tym jednym utworem pozycja w TOP 10 roku 2012 zaklepana.
"L'Enfant Sauvage"
http://pitchfork.com/reviews/tracks/135 ... t-sauvage/
Tylko tym jednym utworem pozycja w TOP 10 roku 2012 zaklepana.
Drugi utwór - Liquid Fire - do odsłuchu
http://www.youtube.com/watch?v=ge81eOKtZOc
Jaka to będzie piękna płyta, to nie ogarniam
http://www.youtube.com/watch?v=ge81eOKtZOc
Jaka to będzie piękna płyta, to nie ogarniam
Gdy usłyszałem The Link, ten album kompletnie mną pozamiatał. To było cos naprawdę świeżego na scenie mocnego metalowego łojenia. From Mars to Sirius nie było juz tak porywające, na pewno trzymało wysoki poziom, ale poszli jednak panowie momentami troche na łatwizne. Kolejny album The Way of All Flesh , szczerze mówiąc porażka, nudny, przepitolony, z irytujacym nowomodnym plastikowym brzmieniem. Bradzo mnie rozczarował. Do nowego podchodzę już bez wielkiego entuzjazmu ale na pewno posłucham.
The Link to przegenialna płyta. Bardzo zgrzeszyłem, bo kiedyś FMtS stawiałem wyżej od tego cuda :O Nie to żeby to była słaba płyta, bo nadal bardzo ją lubię, ale pierwsze dwie znacznie lepsze, mimo to Sirius to dobry album na początek przygody z Gojirą, bo bardziej przystępny niż poprzedniczki, jednak zaprawdę nie dorasta do pięt debiutowi i The Link.
Ale ich dwie ostanie płyty to już taki generic modern death metal. Szkoda, szybko się chłopaki wypalili.
-
The Burczax
- -#Moonchild

A dla mnie znowu FMtS i TWoAF są lepsze od bardzo dobrych dwóch pierwszych.Pawcio pisze: ale pierwsze dwie znacznie lepsze
Ostatnia płyta to ich najsłabsza, ale Flesh wcale taki zły nie jest. I chyba za wcześnie na sądy o wypaleniu- poczekajmy.voivod' pisze:Ale ich dwie ostanie płyty to już taki generic modern death metal. Szkoda, szybko się chłopaki wypalili.
-
Deleted User 5490
Full concert available Wednesday January 16 at 6pm CET on the Gojira YouTube channel! https://www.youtube.com/gojira
Chodzi o ten koncert z Owsiakowego Festu.
Chodzi o ten koncert z Owsiakowego Festu.
Ale to był dobry koncert 
-
Deleted User 5490
Nie wiem. Nie byłem i nie zaprzeczam. Wrzuciłem tylko niusa bo lubię Gojirę i podejrzewam, że każdy kto był i kto nie był chciałby sobie zobaczyć. 
Ja byłem i potwierdzam. Co prawda nagrania z Brudstocku brzmią potem w internecie 50 razy gorzej niż na żywo, jeśli nie są obrabiane dźwiękowo. Wyjątkiem chyba tylko był Sabaton, który z DVD brzmi lepiej niż spod sceny
.
Ale i tak polecam sobie obejrzeć Gojirę, samemu zespołowi też się bardzo podobało i było to i widać i słychać.
Ale i tak polecam sobie obejrzeć Gojirę, samemu zespołowi też się bardzo podobało i było to i widać i słychać.
- Saimon1995
- -#Moderator

- blackcocker
- -#Moderator

Jakiś czas temu Mario założył własny kanał na YT, na który wrzuca jakieś solówki, które układa. Może w przyszłości ukażą się jakieś filmiki typu playthruogh, drum camy z koncertów, czy jakieś lekcje. Mogłoby być ciekawie. Poniżej najnowszy filmik - solówka "The City", dla której inspiracją był Nowy Jork
Uwielbiam oglądać gościa w akcji
https://www.youtube.com/watch?v=AjcavNC ... X8fAsJeplw
https://www.youtube.com/watch?v=AjcavNC ... X8fAsJeplw
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- blackcocker
- -#Moderator

#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
swietna wrzutka, ogladlaem na zywo 
G zawsze na propsie.
w B90 bylo zacnie.
G zawsze na propsie.
w B90 bylo zacnie.
Dziś oglądałem drugi raz, co za moc! Aż żal dupę ściska jak myślę, że niedługo bym był na ich koncercie.
Flying Whales
Flying Whales