Najbliższe plany Maiden!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Najbliższe plany Maiden!

Post autor: WICKER MAN »

Dyskutujcie o newsie ze strony głównej Sanktuarium. :)

Jak donosi hiszpański serwis Rafabasa.com, Iron Maiden mają w planach wydanie specjalnego singla z kultowym numerem "The Number of The Beast". Na razie nie wiadomo co, poza tytułowym kawałkiem, znajdzie się na tym wydawnictwie oraz kiedy się ono ukaże. Singiel miałby nawiązywać do przypadającej na przyszły rok 25 rocznicy narodzenia się New Wave Of British Heavy Metal oraz wydania pierwszego albumu Maiden.

Oprócz tego na wiosnę ma ukazać się kolejne DVD - prawdopodobnie będzie to druga część Historii Iron Maiden - czyli kontynuacja "The Early Days". Wszystko wskazuje na to, że obejmie ona okres od 1984 do 1987-1988 roku czyli płyty i trasy promujące albumy "Powerslave", "Somewhere In Time" oraz prawdopodobnie także "Seventh Son of A Seventh Son". Głównym "daniem" ma być kultowe video "Live After Death" z czterech wyprzedanych koncertów w słynnej Long Beach Arena w Kaliforni w 1985 roku. Niektóre źródła wskazują jednak, że może dojść do zmiany planów i najpierw zobaczymy DVD dokumentujące ostatnie trasy Maiden - tzn. Give Me Ed... 'Til I'm Dead i Dance of Death.

Ta sama strona donosi, że Maideni powrócą w czerwcu przyszłego roku do Hiszpanii. Zespół planuje kilka koncertów w tym kraju - między innymi wystąpić na jednym dużym festiwalu. Scenografia przyszłorocznej trasy ma nawiązywać do tej z trasy The Beast On The Road z 1982 roku!

UPDATE: Singiel ukaże się prawdopodobnie w styczniu! Członkowie oficjalnego FC będą mieli możliwość kupienia reprodukcji oryginalnej okładki albumu The Number of The Beast (naturalnej wielkości) podpisanej i numerowanej przez samego Dereka Riggsa. :)
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Najbliższe plany Maiden!

Post autor: likipiki »

hmm...

Po cholerę singiel z Number Of The Beast :?: Osobiście nie widzę w tym sensu. Wydaje mi się, że dużo większy sens miałoby wydanie singla z 'Burning Ambition' albo 'Invasion'.... szczególnie, że ten pierwszy to świetny utwór... Nie rozumiem tego zagrania zespołu.

Co do DVD... wolałbym najpierw dvd z 2 ostatnich tras... Fajnie by było, gdyby LAD było wydane, szczególnie, że nie widziałem jeszcze tego koncertu (jedynie te fragmenty, które są zamieszczone na reedycji albumu).. ale tak myślę, że gdyby pod tą edycje historii chcieli podpiąć jeszcze 7th Son, to musieliby jeszcze zamieścić Donnington '88... Czy to się zmieści :?: Oby! ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
El Dorado

Post autor: El Dorado »

och wicker.. jak ty duzo wiesz :* :D:D:D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

świnka666 pisze:hmm...

Po cholerę singiel z Number Of The Beast :?: Osobiście nie widzę w tym sensu. Wydaje mi się, że dużo większy sens miałoby wydanie singla z 'Burning Ambition' albo 'Invasion'.... szczególnie, że ten pierwszy to świetny utwór... Nie rozumiem tego zagrania zespołu.

Co do DVD... wolałbym najpierw dvd z 2 ostatnich tras... Fajnie by było, gdyby LAD było wydane, szczególnie, że nie widziałem jeszcze tego koncertu (jedynie te fragmenty, które są zamieszczone na reedycji albumu).. ale tak myślę, że gdyby pod tą edycje historii chcieli podpiąć jeszcze 7th Son, to musieliby jeszcze zamieścić Donnington '88... Czy to się zmieści :?: Oby! ;)
Singiel? Dla kasy... ;)
A na serio - przydałaby im się dobra promocja (typu występ w Top Of The Pops itd.) przed przyszłoroczną trasą. Stąd też taki (kultowy) kawałek na singla.
Osobiście mam nadzieję, że przynajmniej zaserwują nam jakieś ciekawe b-side'y. :twisted:
Fajnie byłoby też, gdyby zamieścili jakąś inną wersję TNOTB - choćby nową, z 3-ma gitarami (studyjną). Marzenia... ;)
tobink pisze:och wicker.. jak ty duzo wiesz :* :D:D:D
:roll: No comment. :lol:
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

WICKER MAN pisze:
świnka666 pisze:hmm...

Singiel? Dla kasy... ;)
A na serio - przydałaby im się dobra promocja (typu występ w Top Of The Pops itd.) przed przyszłoroczną trasą. Stąd też taki (kultowy) kawałek na singla.
Osobiście mam nadzieję, że przynajmniej zaserwują nam jakieś ciekawe b-side'y. :twisted:
Fajnie byłoby też, gdyby zamieścili jakąś inną wersję TNOTB - choćby nową, z 3-ma gitarami (studyjną). Marzenia... ;)
Wydawanie starej (nawet nie zremasterowanej) wersji byłoby już chyba leciutką przesadą ;)... nagranie nowej byłoby niezłym pomysłem (jestem ciekawy jak Bruce ze swoim 'obniżonym; wokalem by wypadł ;)).. Pożyjemy zobaczymy...
A b-side'y ?... Pewnie standartowo rzuca jakieś niepublikowane do tej pory wersje live jakiś kawałków z pierwszych płyt... a może coś z DOD tour :?:
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

świnka666 pisze:Wydawanie starej (nawet nie zremasterowanej) wersji byłoby już chyba leciutką przesadą ;)... nagranie nowej byłoby niezłym pomysłem (jestem ciekawy jak Bruce ze swoim 'obniżonym; wokalem by wypadł ;)).. Pożyjemy zobaczymy...
A b-side'y ?... Pewnie standartowo rzuca jakieś niepublikowane do tej pory wersje live jakiś kawałków z pierwszych płyt... a może coś z DOD tour :?:
Obstawiam raczej coś z pierwszych występów... Albo starsze kawałki w wersach live z ostatnich lat. :)
Cóż, to nie jest wydawnictwo tylko dla fanów - tak jak pisałem ma na celu głównie promocję Maiden w Wielkiej Brytanii oraz w krajach gdzie single mają większe znaczenie.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Ciekawe ... singielek TNOTB to raczej jest nie potrzebny bajer, ale DVD to już jest coś. Jednak najpierw bym wolał obejrzeć DVD z trasy Give Me Ed ...
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

Tez jestem za dvd z dwoch ostatnich tras tylko zeby znalazły sie jakies chociaz małe fragmenty z Polski:):) :solo :rocx
UpTheIrons
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Pewnie wydadzą teraz DVD o trasach '03 bo pewnie po wydaniu nowej części historii też zrobią trasę. Zrobią to pewnie po kolejnym albumie studyjnym, albo tuż przed nim jak to było w '03
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

Osobiście też wolałbym DVD z ostatnich tras, ale jeśli zamieścili by Live After Dead na kontynuacji Early Days to było by fajnie :D
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Jest tylko jedna kwestia. Nico mówił że może zagrają po raz pierwszy pewien utwór.(Może ktoś specjlnie nie czytał więc nie powiem nazwy.) Trochę mi on nie pasował do Early Days. A gdyby wydali drugą część na wiosnę to letnia trasa mogłaby obejmować oba wydawnictwa DVD. Wtedy granie tego utworu miało by sens.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Jeśłi chodzi o singiel, to sądze, że może to wyglądać podobnie jak w przypadku "Run To The Hills" z roku 2000- dwie wersje utworu tytułowego, kilka starych nagrań koncertowych i teledysk. Jeśli chodzi o DVD- na pewnym dużo ciekawszą pozycją byłby film dotyczący lat 1984-1988, zniedostępnymi nigdzie archiwaliami- na pewno wielu fanów uważa ten okres w historii grupy za najciekawszy.
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

Jeśłi chodzi o singiel, to sądze, że może to wyglądać podobnie jak w przypadku "Run To The Hills" z roku 2000- dwie wersje utworu tytułowego, kilka starych nagrań koncertowych i teledysk.
Tez tak mysle, tylko zeby nie wydawali w ten sposób wszystkich swoich hiciorów :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Myślę, że najbliższym planem Janicka jest wódeczka

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Schizoid pisze: pn lip 11, 2022 12:47 am Myślę, że najbliższym planem Janicka jest wódeczka
A Brucea jest dupeczka
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

A Adrian na rybki
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

A Dave na leżaczek
FotD = TOP5 albumów Maiden
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Raczej strzyżenie trawnika na dupsku, bo już dawno porósł miejscową florą hawajską.
ODPOWIEDZ