Najlepszy utwór z lp. Powerslave
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp. Powerslave
Aces High - utwór od początku do końca genialny -szybki, dynamiczny, a na dodatek to mój ulubiony utwór Ironów
.
Kontinuum Nieskonczonosci To Jedynie Pojecie, Ktorego Nikt Nie Rozumie
23:58 
świetny rocker :rocx
świetny rocker :rocx
najlepsze: AH, 2m2m i Powerslave.
Dużo słabsze (choć nie do kitu) są Back to the village i losfer words.
Dużo słabsze (choć nie do kitu) są Back to the village i losfer words.
Flash Of The Blade :beer
- Harley Rider
- -#Prodigal son

Rime Of The Ancient Mariner - za klimat, chociaż w tym numerze wszystko genialne. Dla mnie na pewno jeden z najlepszych utworów Iron Maiden, jeden z najlepszych w historii muzyki, i na pewno najlepszy z rozbudowanych, epickich utworów w historii. Oprócz tego podoba mi się Aces High (szybki, melodyjny, dynamiczny opener), 2 Minutes To Midnight (wpada w ucho, fajny riff rozpoczynający) i tytułowy - posiada ciekawy klimat.
Aces High te intro
:D:D
Iron Maiden na zawsze wierny i oddany !!
Up The Iron`s
Jak dla mnie najlepszym utworkiem z tej plytki jest 2 minutes 2 midnight jako ze jest to jeden z moich ulubionych utworow to wlasnie na niego oddalem glos 
I am the man who walks alone....
Oczywiście, że Rime Of The Ancient Mariner! Uważam że płyta Powerslave jest jedną z najlepszych jest dużo utworów które pokazują wielką klase IM, a ten utwór jest najgenialniejszy.
Bring Your Daughter...to The Slaughter...
Aces High - dynamiczne, fajny wokal ...
Powerslave ma extra solówke... Rime trwa 14 minut... a jednak do 23.58 mam sentyment i tak zostanie.
2 minuty przed północą ten utwór zaciekawił mnie wstępem na koncertach tez niezle brzmi :solo
Myslę, że najlepsze kawałki na tej płycie to Aces High I Rime of....Wybrałam Aces High....Ach, ten agresywny wokal Bruce'a..galopujący bas....solóweczki..To jeden z tych utworów, który chyba nigdy mi się nie znudzi!
I SOLD MY SOUL FOR ROCK'N'ROLL
2 Minutes.......
Chociaz nie tym razem sie wylamie - Back In The Village. Czemu?? Nie wiem po prostu kocham ten kawalek. Szkoda ze nie moge oddac drugiego glosu na 2 minutes
Chociaz nie tym razem sie wylamie - Back In The Village. Czemu?? Nie wiem po prostu kocham ten kawalek. Szkoda ze nie moge oddac drugiego glosu na 2 minutes
Aces High to jeden w moim ulubionych kawałków dziewicy(jak nie ulubiony) miazga!MOC! zadziorny wokal i gitary pędzą do przodu jak oszalałe,sekcja to cudo,genialna melodia i riff,po prostu KULT!
Kurcze to jedna z moich ulubionych płyt i wybór jest przeciężki!!!
Pierwsze cztery piosenki równo genialnie brzmią, równie dobrze mogłem rzucić monetą co wybrać, ale szalę przechylił riff do "2 Minutes To Midnight" - szybki, wgniatający w ziemię, no i ten tekst...
Pierwsze cztery piosenki równo genialnie brzmią, równie dobrze mogłem rzucić monetą co wybrać, ale szalę przechylił riff do "2 Minutes To Midnight" - szybki, wgniatający w ziemię, no i ten tekst...
plyta ogolnie bardzo dobra ale jednak trzeba sie jakos zdecydowac.... wybralem powerslave choc wlasciwieie nie moge powiedziec dlaczego... po prostu czyms sie wyroznia z pozostalych
bezsprzecznie Rime Of The Ancient Mariner(wersja z LaD powaliła mnie kompletnie...2 godziny zbierałem zęby po tym jak zaryłem głową w sufit słysząc i widząc co oni tam wyprawiają)
numer 1 na liście "harrisowych epopeji"
numer 1 na liście "harrisowych epopeji"
ACEEEES HIIIIIIIIGH !!!
turururumrurururum ... :solo
turururumrurururum ... :solo
Nie za bardzo wiem na co sie zdecydować...
ale co mi tam... Powerslave.
ale co mi tam... Powerslave.