Utwór, który przejął...

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

tanhi
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Utwór, który przejął...

Post autor: tanhi »

ja Number of The Beast :D:D:D:D:D
Iron Maiden na zawsze wierny i oddany !! Up The Iron`s
Awatar użytkownika
karolcia
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: karolcia »

Mnie zawsze przechodzi dreszczyk przy refrenie "Bring Your Daughter to The Slaughter"(ach ten wokal Bruce'a :D ) i oczywiście przy "Obawie o Darka" :wink:
No ale te teksty nie są zbyt ambitne, a chyba o to głównie chodziłow tym wątku, więc dodam jeszcze "Paschendale"!
A tak naprawde to jest jeszcze wiele takich utworów!

pozdr.
Masz doła???????:( Włącz Dziewicę!!!:)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

To jak Bruce ciągnie w The thin line beetwen love & hate mmmmmm... Solo z Blood brothers...Solo z Powerslave...Infinite dreams i monumentalność 7th son
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

sadze ze jest to BNW zawsze ten kawalek <niewiem czemu pomimo innego tekstu> kojarzy mi sie z wielka przestrzenia jakbym stal gdzies na szczycie wielkiej goory i patrzylbym na zachood slonac......... takie jest moje odczucie :) :) :) jak sie ktos z nim nier zgadza to trudno :)
a jak Karolcia powiedziala... "Jest wiele takich utworów" :beer
kocian_jr
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: kocian_jr »

Mnie zawsze ciarki przechodzily od sluchania SSOASS. Z innych to m.in. When Two Worlds Collide i Edge OF Darkness (solowki!!), Judgement Of Heaven (przejmujacy tekst), a ostatnio Paschendale...
Jesio
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Jesio »

Jest taki moment w The Prophecy, właściwie końcówka solówki, pięknie gitara tam brzmi... Tja, cały Seventh Son przejmuje :wink:
No i oczywiście Factor, również cały.
....where images and words are running deep...
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

Oprócz tego co wcześniej napisałem to były utwory, które mnie na jakiś czas zniewalały.

1. Two Minutes to Midnight,
2. Revelations,
3. Hallowed Be Thy Name,
4. The Thin Line...,
5. Alexander The Great,
6. Infinite Dreams,
7. Powerslave,
8. The Clansman (ale studyjny z Blazem)

poza kolejnością: "Rime of The Ancient Mariner"!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

Dużo jest takich. Cały brave new world bo od niego właściwie się wszystko zaczęło. Nastepnie Hallowed Be Thy Name, Clansman, Sign of the Cross, Clairvoyant, The Evil That Men Do, Fear of the Dark, Wrathchild, Run to the Hills i jeszcze pewnie kilka. :guns :solo :rocx
UpTheIrons
Awatar użytkownika
Yavanna
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Yavanna »

są cztery utwory maidenów, których mogłabym słuchać w nieskończoność:
1. mother russia
2. clansman
3. infinite dreams
4. rime of the ancient mariner
wszystkie mają swój specyficzny klimat i to właśnie jest w nich piękne
Awatar użytkownika
eddie
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: eddie »

hallowed by thy name, 7th son , caught somewhere in time i dance of death rzecz jasna :D
we are starchildren, coming out of nowhere and to nowhere return
Thorwald
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Thorwald »

"Revelations", "Don't Look To The Eyes Of A Stranger", "Powerslave", "Afraid To Shoot Strangers", "Hallowed Be Thy Name", "Sign Of A Cross", "Alexander The Great", "Phantom Of The Opera" i wiele innych :wink:
Łukasz W
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Łukasz W »

"Alexander the great"-zawsze mam ciary gdy go słucham.Przy innych utworach też mam ale ten jest naprawde wyjątkowy :lol:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ejses Haj byl pierwszym, ktory przejal. Najmocniej zas Hallowed Be Thy Name. Slyszalem go milion razy i zawsze czuje ten mily dreszczyk na plecach. A najgorsze jest w nim to, ze nigdy nawet nie wiem kiedy minie. :wink: Jest genialny i nigdy nie moge sie w niego wsluchac, tak szybko uplywa przy nim czas. Niektore piosenki sie wloka i nie moga sie skonczyc, no a Hallowed... Po prostu geniusz. :solo
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
IvonMaiden
-#Invader
-#Invader

Post autor: IvonMaiden »

Ja swego czasu moglam w nieskonczonosc sluchac Still Life,Wasted Years i ostatnio Passchendale i Journeyman... wlasciwie to nadal tak jest :wink:
Megamiszcz
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Megamiszcz »

mi sie zawsze podobaly takie balladowe (lub czesciowo balladowe) utwory jak remember tomorrow, strange world, prodigal son, children of the damned, hallowed be thy name, reveletions, infite dreams, no prayer for thy dying, afraid to shoot strangers, wasting love, dream of mirrors, czy journeyman.
ale megadreszczyk zawsze mam przy pierwszym utworze maidenow jaki slyszalem czyli judgement of heaven i kilku megaodjazdowych tj: TNOTB, still life, rime of the ancient mariner, caugcht somewhere in time, wasting love, the loneliness of the long distance runner, dejavu, alexander the great, seventh son..., bring your daughter..., mother russia, childhood`s end, fear of the dark( z doningtonu jak tlum spiewa z dickinsonem to juz calkiem ideal), wicker man, BNW, the thin line..., rainmaker i no more lies

ps. ozeszkurde troche tego jest :shock:
Awatar użytkownika
Quendi
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Quendi »

Ja rozpocząłem ironową przygodę 3 lata temu. Na samym początku słuchałem Iron Maiden, którą pożyczyłem od szwagra. Do dnia dzisiejszego przesłucham prawie wszystkie płytki Iron Maiden. Zaległości będę nadrabiał podczas nadchodzącego sylwka. Najbardziej podoba mi się THE NUMBER OF THE BEAST ze świetnymi kawałkami The Prisoner, The Number Of The Beast czy Run To The Hills. No i uważam że SOMEWHERE IN TIME jest całkiem spoko (to moja pierwsza własna płyta Iron Maiden) z Alexander The Great. :twisted:
I'm not a prisoner, I'm a free man!
Awatar użytkownika
Nakard
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Nakard »

a to różnie bywa... wszystko co dziewicze właściwie powinno przejmować, gdy patrzy się na niewzruszoność i pewien spokój owej rzeczy ( tej dziewiczej ) wobec otaczającego świata - no ! ale dajmy sobie spokój z tym ambitnym ( hehehe ;-) ) wywodem. Co zaś się tyczy utworów, które mnie przejęły, to jak to ująłem na początku bywało różnie, zależnie od nastroju. Gdy mam bardzo dobry to mogę się nawet przejąć przy Holy Smoke ;-). No dobra to był kolejny żart. A tak na serio teraz to takimi utworami są na pewno The Educated Fool, Clansman, Blood Brothers, Paschendale, Journeyman, Blood on the World's Hands, Fortunes of War, Wasted Years, No Prayer For The Dying, Childhood's End, Nomad i The Thin Line Between Love & Hate...
Awatar użytkownika
sobota
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: sobota »

Jesio pisze:Jest taki moment w The Prophecy, właściwie końcówka solówki, pięknie gitara tam brzmi....
Też ten moment uwielbiam... Kiedyś puszczałem sobie The Prophecy, dochodziłem do tego miejsca, przewijałem o kilkanaście sekund wstecz, znowu słuchałem, cofałem i tak w kółko, aż się nasyciłem :)

A najbardiej przejmujacy jest chyba Hallowed Be Thy Name, poza tym bez przerwy moge słuchać Infinite Dreams, The Thin line Between Love & Hate, Dream Of Mirrors...
Amie
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Amie »

1. "Dream of Mirrors"
2. "Man on the Edge"
3. "Can I play with Madness?"
4. "2 A.M."
5. "Alexander the Great"
6. The thin line between love and hate..."

i nie tylko...

Może nie są to specjalnie poruszające utwory, ale lubię ich słuchać i często do nich wracam.
The crack of doom is comin' soon...
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Ja ostatnio maniakalnie często słucham Out Of The Silent Planet
ODPOWIEDZ