Strαtego - opinie

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy utwór Iron Maiden

10
4
8%
9
4
8%
8
21
40%
7
9
17%
6
8
15%
5
3
6%
4
0
Brak głosów
3
1
2%
2
1
2%
1
1
2%
0
1
2%

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Strαtego - opinie na temat nowego singla

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: pt sie 20, 2021 9:26 am Nie no, przesadzacie trochę. Negatywnych komentarzy jest tu dużo mniej, niż w przypadku TWOTW. Opinie krytykujące nowy materiał odnoszą się zazwyczaj do skopanej produkcji (NIGDY nie było tak źle w tej kwestii). Nie każdy jest zadowolony z singla i to było oczywiste, że nie wszystkim się spodoba, więc trudno oczekiwać, żeby Pierre nagle zaczął wychwalać zespół, tego chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie oczekiwał ;)
Dokładnie... nigdy nie zrozumiem, że ktoś ma problem z krytyką ulubionego zespołu i reaguje na nią mocno histerycznie...

Dla mnie Stratego brzmi jak wersja demo.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Po to jest forum, żeby pisać wprost, co się o czymś myśli. Jeśli każdemu by się nowe single mniej lub bardziej podobały, wszyscy by się ze sobą zgadzali i sobie przytakiwali, to nie byłoby o czym dyskutować, i forum możnaby równie dobrze zamknąć. Im szersze spektrum opinii, tym lepiej i ciekawiej.
Tak samo jeżeli wylewanie "szamba" komuś przeszkadza w odbiorze muzyki, to niech lepiej odłączy sobie Internet. Każdy, kto ma pewien dystans do opinii innych ludzi, machnie na to ręką.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

gumbyy pisze: pt sie 20, 2021 10:09 am
Schizoid pisze: pt sie 20, 2021 9:26 am Nie no, przesadzacie trochę. Negatywnych komentarzy jest tu dużo mniej, niż w przypadku TWOTW. Opinie krytykujące nowy materiał odnoszą się zazwyczaj do skopanej produkcji (NIGDY nie było tak źle w tej kwestii). Nie każdy jest zadowolony z singla i to było oczywiste, że nie wszystkim się spodoba, więc trudno oczekiwać, żeby Pierre nagle zaczął wychwalać zespół, tego chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie oczekiwał ;)
Dokładnie... nigdy nie zrozumiem, że ktoś ma problem z krytyką ulubionego zespołu i reaguje na nią mocno histerycznie...

Dla mnie Sratego brzmi jak wersja demo.
Moim zdaniem przesadzone są teksty krytyczne. Niektórzy prześciagają się w pokazywaniu jak bardzo mają w nosie nowe Maiden. A już szczytem były popisy jednego użytkownika, który chwalił się ile to czasu minęło od premiery TBOS a on w ogóle nie przesłuchał albumu. Fani. :facepalm:
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Wydaje mi się, ze ci, którzy piszą, ze czytanie tego forum odbiera im radość ze słuchania, mają jakiś problem ze sobą albo nie wiem… jak mi się coś podoba, to nie przejmuje się pomyjowatymi komentarzami innych. Raczej staram się czytać argumenty przeciw i ustosunkować swój odbiór do nich.
W przypadku tego singla, mi syntezatory w ogóle nie przeszkadzają, bo praktycznie ich nie słyszę. Takie pitu pitu w tle, nawet fajnie jak jest w tle. Gitara w zwrotce tez może być, prosty chwyt, niby 10 latek by tak zagrał, ale co z tego, dla mnie jest to fajne. Ja tu słyszę typową galopadę maidenowa, w której są dosyć proste zagrania, a jednak jest w tym jakiś powiew świeżości.
Uważam, ze jest dużo lepiej, niż przy poprzednim singlu i ze jest to najlepszy krótki utwór od lat.
Brzmienia sie spodziewałem, solówka Janicka tez typowa, nie przeszkadza mi, bo nie ma co przeszkadzać.
Stratego nastraja mnie optymistycznie na resztę płyty, napewno bardziej optymistycznie, niż WOTW
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Siwy pisze: pt sie 20, 2021 10:12 am Wydaje mi się, ze ci, którzy piszą, ze czytanie tego forum odbiera im radość ze słuchania, mają jakiś problem ze sobą albo nie wiem…
Nie mam problemu ze sobą, ja po prostu będę rzadziej tu zaglądać. Patrz post wyżej.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

dostoevsky pisze: pt sie 20, 2021 10:12 am

Moim zdaniem przesadzone są teksty krytyczne. Niektórzy prześciagają się w pokazywaniu jak bardzo mają w nosie nowe Maiden. A już szczytem były popisy jednego użytkownika, który chwalił się ile to czasu minęło od premiery TBOS a on w ogóle nie przesłuchał albumu. Fani. :facepalm:
Dlaczego uważasz, że mój głos krytyczny jest przesadzony? Uwielbiam ten zespół, ale nowe numery mega mnie rozczarowały i nie będę udawał, że jest inaczej.

ps. zmieńcie ten skrypt, który zmienia S tratego na Sratego. Niepoważne to jest.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

gumbyy pisze: pt sie 20, 2021 10:21 am
dostoevsky pisze: pt sie 20, 2021 10:12 am

Dlaczego uważasz, że mój głos krytyczny jest przesadzony? Uwielbiam ten zespół, ale nowe numery mega mnie rozczarowały i nie będę udawał, że jest inaczej.
Nie mówiłem o Tobie, ale nie rozumiem też uczucia rozczarowania z powodu piosenki podstarzałej rockowej kapeli.
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Poza stratą czasu czyli solówką - w (S)tratego właściwie nie mam się do czego przyczepić. Do brzmienia można, ale tylko wtedy, kiedy ocenia się to jako produkt a nie jako muzykę (nie che mi się tego teraz rozwijać). Poza tym cały czas słyszę różnicę pomiędzy brzmieniem TWONW zapodawanym gdzieś-tam i wersją, którą mam (pisałem o tym). Więc i w tym przypadku nawet to - bez dwóch zdań specyficzne - miksowanie może się sprawdzić.
Zbyt to różne od TWOTW, ale TWOTW takiej dziury (owo solo) nie ma. Z kolei (S)tratego siedzi mi w głowie całkiem nieźle po 4 przesłuchaniach. Umieją chłopaki pisać proste, melodyjne i niebanalne w finale rzeczy. (S)tratego jest jednym z lepszych od dawna.

Dwa kawałki poznane - jest dobrze. Jeśli żaden z kolejnych na płycie nie zapoda wesołego, muzycznego luzu lub innego durowego motywu - może będzie konsekwentna, klimatyczna i spójna całość. Tak odebrałem recki. Póki co jest dobrze.

Co do krytyki jakiejkolwiek muzyki - nie ma sprawy. Byle sposobu jej wyrażania z chamstwem i prostactwem nie mylić, co niektórym się nad wyraz często zdarza, jakby z tego frajdę czerpali. Cóż ... może inaczej zaistnieć nie potrafią? Albo - jak na "prawdziwych Polaków" przystało - nie mogą znieść, kiedy inny Polak jest szczęśliwy lub choć zadowolony?

ps. Jaki złamas bawi się skryptem jak gówniarz w błocie? Może się przedstawisz i ukłonisz?
ps2. I ktoś się dziwi, że normalni ludzie spierdzielają z tego forum?
Ostatnio zmieniony pt sie 20, 2021 12:35 pm przez Deleted User 5155, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

pinio pisze: pt sie 20, 2021 10:25 am Co do krytyki jakiejkolwiek muzyki - nie ma sprawy. Byle sposobu jej wyrażania z chamstwem i prostactwem nie mylić, co niektórym się nad wyraz często zdarza, jakby z tego frajdę czerpali. Cóż ... może inaczej zaistnieć nie potrafią? Albo - jak na "prawdziwych Polaków" przystało - nie mogą znieść, kiedy inny Polak jest szczęśliwy lub choć zadowolony?
W stu procentach zgadzam się z tym co tutaj napisałeś.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No dzieciniada ze S tratego zamienianym na Stratego na calego...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Ktoś zasugerował, żeby czytać facebooka. No bez jaj, tam same lizanie się po jajkach i klepanie po plecach jest, nawet jeśli Maideni wydadzą tysięczną figurkę. Fani z UK i fani z Ameryki Południowej o to dbają. Jeśli ktoś chce sobie wejść do bańki i żyć w tej bańce to tak, fejsbuk jest najlepszy. Można się zachwycać klipem pandemicznym Aces High z ekipą z trasy ;)

Ja jednak wolę to forum, mimo że z wieloma osobami się nie zgadzam. Fajnie poczytać opinie inne od swoich i spojrzeć na cos z innego punktu widzenia. Nie odbiera mi to smaku słuchania muzyki. :D

No, ale też nie będę siebie oszukiwał, że wszystko co zrobi mój ulubiony zespół to strzał w dziesiątkę. Syndromu sztokholmskiego nie mam. Wiele rzeczy mi się nie podoba i uważam, że wyrażanie nie tylko pochwalnych pieśni, ale też krytycznych opinii jest oznaką jakiegoś własnego, mentalnego porządku.

TWOTW mi się podobał, Stratego uważam za słabiznę. Czekam na wtorek i przeciek całego albumu. Ze słodko/gorzkimi oczekiwaniami.
Ostatnio zmieniony pt sie 20, 2021 10:52 am przez Geri666, łącznie zmieniany 1 raz.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

generalnie to spory przypal jak na takie miejsce w sieci.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Geri666 pisze: pt sie 20, 2021 10:36 am Czekam na wtorek i przeciek całego albumu. Ze słodko/gorzkimi oczekiwaniami.
Skąd takie info?
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Siwy pisze: pt sie 20, 2021 10:41 am
Geri666 pisze: pt sie 20, 2021 10:36 am Czekam na wtorek i przeciek całego albumu. Ze słodko/gorzkimi oczekiwaniami.
Skąd takie info?
Kolega, który udostępnił mi Stratego godzinę przed premierą powiedział, że będzie miał cały album we wtorek.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Geri666 pisze: pt sie 20, 2021 10:42 am
Skąd takie info?
Kolega, który udostępnił mi Sratego godzinę przed premierą powiedział, że będzie miał cały album we wtorek.
Populacja fałszywych przyjaciół zwiększa się :D ciekawe ile osób juz na priv cię morduje :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

blackmailer pisze: pt sie 20, 2021 10:52 am
Geri666 pisze: pt sie 20, 2021 10:42 am

Skąd takie info?
Kolega, który udostępnił mi Sratego godzinę przed premierą powiedział, że będzie miał cały album we wtorek.
Populacja fałszywych przyjaciół zwiększa się :D ciekawe ile osób juz na priv cię morduje :D
Ale to nie jest jakiś mój znajomy, tylko użytkownik forum. ;) Zobaczcie sobie pierwszą stronę tego wątku :P
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Ahhh okej :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Ja też nie przepadam za oficjalnym forum czy Facebookiem. Zdecydowanie lepsze jest forum Maiden Fans.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Na którym 95% to również fanatycy. Ale to świetne źródło informacji.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

na wiele lat przed rejestracja tutaj juz slyszalem, ze poziom fanbojki wywala tutaj poza skale i "niesubordynowami" - czyli krytycznie i szczerze komentujacy, nie maja tutaj lekko ;)

ALBO bylo to o oficjalnym forum.
bardzo dawno temu to slyszalem.
ODPOWIEDZ