Strαtego - opinie

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy utwór Iron Maiden

10
4
8%
9
4
8%
8
21
40%
7
9
17%
6
8
15%
5
3
6%
4
0
Brak głosów
3
1
2%
2
1
2%
1
1
2%
0
1
2%

Liczba głosów: 53

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Strαtego - opinie na temat nowego singla

Post autor: Zdan »

Powiedziałbym coś o tym singlu ale nie ma co. W poście nic by się nie działo....jak w kawałku. Czyli generalnie - poziom lipy około milion. ;)
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

blackmailer pisze: pt sie 20, 2021 12:32 pm
Geri666 pisze: pt sie 20, 2021 12:30 pm
Clanowy pisze: pt sie 20, 2021 12:09 pm Mi się singiel muzycznie podoba a co do produkcji to mi się marzy żeby Steve zrobił to co kiedyś autorzy Dooma (udostępnili cały kod gry i wszyscy programiści mogli sobie "oszlifować" grę jak chcieli). Niech udostępni każdą ścieżkę i niech wszyscy mądralińscy producenci sobie pomiksują jak im się podoba.
wiadomo, jak Ci danie w restauracji nie posmakuje, to niech Ci kucharz udostępni kuchnię i wtedy zrobisz sobie lepsze. Inaczej nawet nie śmiej powiedzieć, że coś Ci nie pasuje.
Też zawsze używam tego argumentu jak pada taka głupota w dyskusji :D najlepiej to niech Harris napisze muzyke, a wy sobie zagrajcie i zaaranżujcie sami jak jesteście tacy wszystko wiedzący XD
Argument trafny, można podyskutować. Jak mi danie nie pasuje to zamawiam inne. Jak mi restauracja nie pasuje to do niej nie chodzę :D Ja po tej przystawce mam ochotę na resztę obiadu i nie stoję przed restauracją i nie krzyczę, że tu schabowy przypalony.

I od razu uprzedzając kolejny atak - nie odbieram nikomu prawa do swojej opinii ale proponuję trochę się wyluzować bo za dużo widzę w Was frustracji.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Zdan pisze: pt sie 20, 2021 1:47 pm Powiedziałbym coś o tym singlu ale nie ma co. W poście nic by się nie działo....jak w kawałku. Czyli generalnie - poziom lipy około milion. ;)
Nie było nic o cipki smaku, a wokale poprawne technicznie. Rzeczywiście bieda
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Clanowy pisze: pt sie 20, 2021 2:39 pm
Geri666 pisze: pt sie 20, 2021 12:30 pm

wiadomo, jak Ci danie w restauracji nie posmakuje, to niech Ci kucharz udostępni kuchnię i wtedy zrobisz sobie lepsze. Inaczej nawet nie śmiej powiedzieć, że coś Ci nie pasuje.
Też zawsze używam tego argumentu jak pada taka głupota w dyskusji :D najlepiej to niech Harris napisze muzyke, a wy sobie zagrajcie i zaaranżujcie sami jak jesteście tacy wszystko wiedzący XD
Argument trafny, można podyskutować. Jak mi danie nie pasuje to zamawiam inne. Jak mi restauracja nie pasuje to do niej nie chodzę :D Ja po tej przystawce mam ochotę na resztę obiadu i nie stoję przed restauracją i nie krzyczę, że tu schabowy przypalony.

I od razu uprzedzając kolejny atak - nie odbieram nikomu prawa do swojej opinii ale proponuję trochę się wyluzować bo za dużo widzę w Was frustracji.
Ale jak idziesz do znanej i lubianej przez siebie restauracji, która przygotowała spalonego kotleta, to jesteś zawiedziony. Zwłaszcza, jeśli ta restauracja ma certyfikat Magdy Gessler i płacisz sporo hajsu za ten obiad.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Schizoid pisze: pt sie 20, 2021 2:45 pm
Clanowy pisze: pt sie 20, 2021 2:39 pm

Ale jak idziesz do znanej i lubianej przez siebie restauracji, która przygotowała spalonego kotleta, to jesteś zawiedziony. Zwłaszcza, jeśli ta restauracja ma certyfikat Magdy Gessler i płacisz sporo hajsu za ten obiad.
Szcześliwie restauracji jest bez liku i nie musisz siedzieć w tej konkretnej.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Faktycznie jest ich całkiem sporo i dobrze, bo jakbym cały czas siedział w tej jednej, to bym ocipiał. Niestety każda ma swoją specjalność, dzięki czemu jest niezastąpiona.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

No właśnie o to chodzi, że wg mnie schabowy nie jest spalony. Kwestia gustu oczywiście.

Jeszcze odnośnie produkcji to ja jestem na tyle niewtajemniczony, że pojęcia "wokal schowany za gitarę Janicka" mi nic nie mówią ale oczywiście - wracając do nomenklatury kulinarnej - rozumiem wszystkich, którzy wolą ziemniaki w całości polane masłem. Niech tylko uszanują tych, którzy lubią ubite ze śmietaną.

Hmm.. w ogóle wolę dania jednogarnkowe i nigdy nie zastanawiam się czy w bigosie są przyprawy dopóki mi smakuje :D

Pora na obiad.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Clanowy pisze: pt sie 20, 2021 3:54 pm No właśnie o to chodzi, że wg mnie schabowy nie jest spalony. Kwestia gustu oczywiście.
Może lubisz przypalone. :)

Ja racji tego, że jestemna urlopie słuchałem tylko w samochodzie, czyli jakość naturalnie słaba. O "gitarkach" i klawiszach się na razie nie wypowiadam. Wokal w zwrotkach słabo brzmi, ale nie ze względu na Bruce'a. On śpiewa tak jak bym oczekiwał :) Solo jest dla mnie nijakie (ale może coś więcej usłyszę po powrocie do domu). Za to melodie bardzo na plus. Wreszcie słyszę, że to Maiden.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Bon Dzosef pisze: pt sie 20, 2021 2:40 pm
Zdan pisze: pt sie 20, 2021 1:47 pm Powiedziałbym coś o tym singlu ale nie ma co. W poście nic by się nie działo....jak w kawałku. Czyli generalnie - poziom lipy około milion. ;)
Nie było nic o cipki smaku, a wokale poprawne technicznie. Rzeczywiście bieda
Ano. Tam przynajmniej wywołuje to JAKIEŚ emocje u słuchających. "Poprawne technicznie" - najbardziej nudny opis wokali ever. Czego słuchasz? POPRAWNEJ muzyki. No ekscytujące ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Ludzie oglądają zaledwie poprawne seriale i filmy na Netfliksie i wydają się, innym i sami sobie, podekscytowani. ;)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Mi ten kawałek pasuje bardziej niż TWOTW. Ale to co się rzuca w uszy, to fakt, że te kawałki brzmią inaczej. Tak jakby były z dwóch różnych albumów. No i znowu na spotify jest lepsza wersja niż na youtube.
Na minus gitara Gersa w zwrotkach, na plus dobry wokal i melodyczny refren. Syntezatorów prawie nie słychać więc nie kumam jak mogą komuś przeszkadzać.
Mimo że jestem sceptykiem względem ostatnich dokonań IM to ten kawałek mi bardzo leży. Nie podzielam natomiast nadziei niektórych, że na żywo będzie brzmiał lepiej. Jest tam kilka wysokich partii wokalnych, które brzmią o dziwo dobrze w wersji studyjnej... mam jednak obawy czy Bruce im podoła na koncertach.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Zmieniam zdanie o utworze z każdym przesłuchaniem lepiej wpada w ucho. Wnioskuję, że melodia jest dość nieoczywista dla mnie i trudno "chwycić", ale dziś jest lepiej, nowy singiel to dobry rocker, przywodzi mi jeszcze na myśl (zwrotkami) Silver Wings solowego Bruce'a. Ogólnie, jako że pierwszy singiel mi się również podoba, mam nadzieję na ciekawy i dobry album. :)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Moim zdaniem to bardzo dobry numer, ciężko mi sobie przypomnieć lepszy singiel z ostatnich lat. Trzeba się chyba cofnąć do "Wickermana" albo "Rainmakera".

No i są już pierwsze covery :-)

https://www.youtube.com/watch?v=QanbV8Wrbeg
Awatar użytkownika
Krzychu
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Krzychu »

erosinho pisze: pt sie 20, 2021 8:19 pm Moim zdaniem to bardzo dobry numer, ciężko mi sobie przypomnieć lepszy singiel z ostatnich lat. Trzeba się chyba cofnąć do "Wickermana" albo "Rainmakera".

No i są już pierwsze covery :-)

https://www.youtube.com/watch?v=QanbV8Wrbeg
Pierwsze już były po około 3 godzinach od wydania :D
W sumie nic dziwnego, jak wszystko po tych samych skalach i tonacjach w większości jest grane
Harris987
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Harris987 »

Widzę, że większość jest zawiedziona nowymi utworami Iron Maiden ;) Mam tutaj dla was coś znacznie lepszego. Coś w stylu Maiden, ale z naszego rodzinnego podwórka. Nieskromnie napiszę, że udzielam się w tym kawałku wokalnie. Jest to utwór mojego kolegi w którym myślę, że wyraźnie słyszeć inspirację zespołem Iron Maiden. Życzę miłego słuchania! - LINK: https://www.youtube.com/watch?v=5q45V3RgrKY :evil: :twisted:
Awatar użytkownika
Sara
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sara »

A ja bardzo lubię akurat tę restaurację i kucharza, chociaż zdarzają mu się wpadki. Jest tylko człowiekiem. Choć kucharzowi światowej sławy raczej nie powinno się to przydarzać, ranga zobowiązuje go do wypuszczania tylko perfekcyjnych, w 100% dopracowanych dań. Nawet jeśli ma już ponad 60 lat i ponad 40 lat kariery za sobą. Ale i tak, mimo tego, że czasem robi coś źle, dalej jest dla mnie najlepszym kucharzem i wybieram właśnie jego, a nie innych. Może miłość jest ślepa :lol: Ironów słucham od 10 lat, może niedużo, ale też sama nie mam jeszcze 50 lat, ale ciągle lubię tę muzykę coraz bardziej i bardziej, zwłaszcza nowe dokonania (chociaż stare też bardzo lubię i wyrywają mnie z kapci).

No dobra, wracając do Sratego-S tratego, przesłuchałam utwór już naprawdę sporo razy, żeby dobrze się z nim osłuchać i oswoić. W odbiorze jest dla mnie trochę trudniejszy niż TWotW. Tamten spodobał mi się w całości, od początku do końca. Tutaj mam trochę zastrzeżeń. Nie podobają mi się pre-chorus, zaburzają mi odbiór całego kawałka, no dla mnie trochę przekombinowane i łamią płynność utworu. Melodie bardzo spoko, natomiast solówka dla mnie tutaj nie istnieje jak na razie. Nie wiem no, w ogóle jej nie zauważam ani nie potrafię sobie odtworzyć w głowie, nawet po serii 10 przesłuchań pod rząd. Wokal Dickinsona bardzo dobry, nie pieje, nie wyje, ma ładną barwę, taką jak bardzo lubię. Niestety to, że jest tak słabo słyszalny, S-tratego słucha mi się gorzej niż poprzedni singiel i jest dla mnie trochę męczący. Mogę go porównać do Speed of Light z TBoS, bo tam też były świetne momenty, ale do paru nie mogłam się przekonać i zaburzały mi lekko odbiór całości. Ten jednak chyba bardziej mi siadł niż Speed, wydaje mi się ciekawszy. Mimo całego tego narzekania, obydwa kawałki jednak lubię. Przechodząc do plusów, czuć powiew świeżości i energię. Tak samo jak wy, słyszę tu solowego Bruce'a, trochę zalatuje mi Chemicalem. Dla mnie to plus, bo uwielbiam Bruce'a solo i wszystko co mi się z nim kojarzy jest dobre. Może to tęsknota za solowym Dickinsonem :lol: Klawisze najpierw wydawały mi się kiczowate, ale teraz odbieram je jako nawet sympatyczne, przywykłam do nich. Chociaż nie uważam tego za górnolotną robotę pieszczącą zmysł słuchu fanów z wysublimowanym gustem muzycznym. Bardzo dobre refreny. Singiel na pewno lepszy niż np. Different World albo El Dorado.

Co w ogóle znaczy tytuł S-tratego?
Ostatnio zmieniony sob sie 21, 2021 4:59 pm przez Sara, łącznie zmieniany 1 raz.
I am the man who walks alone.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Harris987 pisze: sob sie 21, 2021 3:56 pm Widzę, że większość jest zawiedziona nowymi utworami Iron Maiden ;) Mam tutaj dla was coś znacznie lepszego. Coś w stylu Maiden, ale z naszego rodzinnego podwórka. Nieskromnie napiszę, że udzielam się w tym kawałku wokalnie. Jest to utwór mojego kolegi w którym myślę, że wyraźnie słyszeć inspirację zespołem Iron Maiden. Życzę miłego słuchania! - LINK: https://www.youtube.com/watch?v=5q45V3RgrKY :evil: :twisted:
Faktycznie znacznie lepsze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Pawlo84
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Pawlo84 »

Harris987 pisze: sob sie 21, 2021 3:56 pm Mam tutaj dla was coś znacznie lepszego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Nie pamiętam czy ktoś to poruszył, ale podoba mi się gra Nicko i miks perkusji. Stopa fajnie i klarownie siedzi :)
ODPOWIEDZ