Death Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Death Metal

Post autor: Zakkahletz »

Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nowy wideoklip od Padliny jest średni, za to sama nuta super.
www.youtube.com/watch?v=kkE-o-5RqwM
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Ten nowy Carcass zalatuje mocno, tak bardzo znienawidzonym, Swansong. Ale to nic złego w sumie, bo Swansong, choć inny, jest całkiem niezły. No ale na Surgical Steel prezentowali jednak dużo lepszy poziom.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

"Swansong" bardzo lubię, zresztą jak całą dyskografię Carcass i projektów pobocznych.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Genocide Pact "Order of Torment"
www.youtube.com/watch?v=JfOzOqfWh8g
Ok. 40 minut bardzo dobrego deathu/sludge'u.

W przyszłym tygodniu wychodzi nowy album, a na nim np. to:
www.youtube.com/watch?v=XqSBKHF6dgE
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Zabrałem się w końcu za nowy album Immolation - Acts of God, i kapela po raz kolejny rozpierdala. Stara, znana formuła, ale działa za każdym razem. Po 35 latach na scenie brzmieć wciąż tak świeżo, a nawet bardziej "rzeźnicko" i ponuro niż na innych płytach, to jest jednak sztuka. Gorąco polecam.
Obrazek
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Właściwie Immolation to może być death metalowy zespół z najbardziej równą dyskografią jaki znam. Wszystko co najmniej dobre a jak już trafia się jakiś strzał - jak nowa czy debiut - to jest annihilacja. Zespół nad zespoły.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Właśnie czekam na CD od kolegi, żeby posłuchać, ale po opiniach znajomych i waszych min. wiem, że się nie zawiodę.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Nie znalazłem tematu w koncertach, to napiszę tu. Na najbliższą trasę I am Morbid (Vincent grający repertuar MA) dołączy Pete Sandoval. Trzy koncerty w Polsce.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Sadek pisze: śr mar 02, 2022 10:47 pm Nie znalazłem tematu w koncertach, to napiszę tu. Na najbliższą trasę I am Morbid (Vincent grający repertuar MA) dołączy Pete Sandoval. Trzy koncerty w Polsce.
Swietna wiadomość. Nie miałem nigdy okazji zobaczenia Morbid Angel z Sandovalem także na pewno sie wybiore na I Am Morbid. Tym bardziej fajnie bo grają całą płyte Blessed Are the Sick
Awatar użytkownika
LukaSieka

Sadek pisze: wt lut 22, 2022 6:07 pm Zabrałem się w końcu za nowy album Immolation - Acts of God, i kapela po raz kolejny rozpierdala. Stara, znana formuła, ale działa za każdym razem. Po 35 latach na scenie brzmieć wciąż tak świeżo, a nawet bardziej "rzeźnicko" i ponuro niż na innych płytach, to jest jednak sztuka. Gorąco polecam.
Obrazek
"Acts Of God" przesłuchałem już kilkanaście razy i materiał podoba mi się nawet bardziej niż "Atonement". Co więcej uważam, ze nowy Immolation to chyba najlepsza płyta od wydania "Unholy Cult". Na prawdę bardzo zadowolony jestem z "Acts Of God".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Potwierdzał to co Luka pisze. Wspaniały album - jeden z najlepszych w dyskografii.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Nowy kawałek Decapitated: https://www.youtube.com/watch?v=ocusYtiwuAE - no trzeba przyznać, że jest postęp. Nie jest to na pewno poziom pierwszych czterech, ale lepsze niż te umpa umpa farmer metal z ostatnich albumów.
Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Felcio »

Obrazek

Wybiera sie ktoś na któryś z koncertów ?
Awatar użytkownika
LukaSieka

Ja melduje się jutro w Poznaniu. Żałuję tylko, ze to 30to lecie "Blessed Are The Sick" i nie zagrają całej płyty. Natomiast ciesze się z bardzo z Sandovala w skłądzie oraz z tego, ze grają cover Terrorizer.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Gdyby było w Warszawie poszedłbym. Specjalnie jechał nie będę.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

LukaSieka pisze: śr mar 30, 2022 12:46 am Ja melduje się jutro w Poznaniu. Żałuję tylko, ze to 30to lecie "Blessed Are The Sick" i nie zagrają całej płyty
A nie grają całego Blessed ???
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Sadek pisze: śr mar 23, 2022 2:09 pm Nowy kawałek Decapitated: https://www.youtube.com/watch?v=ocusYtiwuAE - no trzeba przyznać, że jest postęp. Nie jest to na pewno poziom pierwszych czterech, ale lepsze niż te umpa umpa farmer metal z ostatnich albumów.
No właśnie te ostatnie płyty Decapitated to mogą się prędzej podobać ludziom siedzącym bardziej w klimatach Meshuggah i Slipknot niż death metalu. Po Blood Mantra nawet nie śledziłem co się u nich działo. Może teraz z Jamesem z Vader pchną zespół w death metalowe rejony znane z pierwszych płyt
LukaSieka pisze: śr mar 30, 2022 12:46 am Ja melduje się jutro w Poznaniu. Żałuję tylko, ze to 30to lecie "Blessed Are The Sick" i nie zagrają całej płyty. Natomiast ciesze się z bardzo z Sandovala w skłądzie oraz z tego, ze grają cover Terrorizer.
Własnie zastanawiałem się nad Poznaniem ale też myślałem że zagrają całą dwójkę na żywo (co sugeruje z resztą podpis na plakatach - Blessed Are the Sick - 30 Anniversary). A Terrorizer pewnie Dead Shall Rise podejrzewam. To akurat super. Zwłaszcza z Commando na garach. Grali ten numer też w Poznaniu w 1991 roku, na koncercie którym byłem
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Djuk_416 pisze: śr mar 30, 2022 11:03 amWłasnie zastanawiałem się nad Poznaniem ale też myślałem że zagrają całą dwójkę na żywo (co sugeruje z resztą podpis na plakatach - Blessed Are the Sick - 30 Anniversary). A Terrorizer pewnie Dead Shall Rise podejrzewam. To akurat super. Zwłaszcza z Commando na garach. Grali ten numer też w Poznaniu w 1991 roku, na koncercie którym byłem
Takie były zapowiedzi, że będzie cała płyta w całości, ale jej nie graja. A z Terrorizer ten numer właśnie.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ