Riverside
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Riverside
Jest plan żeby wpaść na finał trasy w Gliwicach, zeszłoroczny Kraków był magiczny
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- blackcocker
- -#Moderator

Mała zapowiedź od zespołu co do nowej płyty:
One word title.
7 compositions (52 minutes).
2 instrumental bonus tracks (18 minutes).
One word title.
7 compositions (52 minutes).
2 instrumental bonus tracks (18 minutes).
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Za miesiąc w Łodzi! \m/
Słuchajcie, jak wypadło Riverside w Rzeszowie? Coś ekstraordynaryjnego zagrali?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Tego nie wiem, bo nie słucham i nie znam za bardzo, ale mi się podobało. Byli gorzej ustawieni niż Turbo, trzeba było użyć zatyczek.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

W sumie jeśli ktoś był w ubiegłym roku na koncertach to wiele nie stracił, poza Conceiving You, które teraz zagrali na bis, a jest to utwór wspaniały! Prawda jest taka, że byli bardzo średnio nagłośnieni - głośno bębny, bardzo cicho bas i gitara (na początku była ledwo słyszalna). No ale R to klasa sama w sobie, występ był bardzo dobry i dobrze się bawiłem, mimo że byłem na dwóch koncertach na ubiegłorocznej trasie. Rzeczy z ADHD to jest absolutny przesztos
niestety będę zmuszony odpuścić koncerty finałowe 20-lecia we wrześniu, więc mega się cieszę, że teraz ich zobaczyłem, co prawda w okrojonym secie, ale zawsze coś. Z dodatkowych minusów setlistowych to to, że grali ten singiel co go nagrali na 20-lecie, a nie wiem czy to nie najsłabszy numer R ever...
No i Mario zapowiedział kiedy wyjdzie płyta! 20 stycznia, szykujemy się
No i Mario zapowiedział kiedy wyjdzie płyta! 20 stycznia, szykujemy się
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ok, no to liczę, że zobaczę ich w Łodzi
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Tez będę w Łodzi. Bilety jeszcze są?
Kupiłem dziś bilet na sobotni koncert w Poznaniu. Podobno już praktycznie sold-out, więc chyba kupiłem rzutem na taśmę.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja bede w piątek w Łodzi
Ciekawe czy zmienia cos w setliście.
Jutro chyba w Gdansku graja, wiec zobaczymy
Ciekawe czy zmienia cos w setliście.
Jutro chyba w Gdansku graja, wiec zobaczymy
Dzis ktos będzie na koncercie?
I jak tam? Z tego co widziałem w internetach na koniec europejskiej trasy wywalili Same River i Syndrom, a w Polsce je rotują + dodali Promise na bis
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Jeśli na przemian to wychodzi, że w Poznaniu będzie Second life.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Sam występ mega, choć ja największy sentyment mam do 1szych 3ech płyt, a tego grają najmniej.
Inny zespół juz i w innym miejscu po prostu
Inny zespół juz i w innym miejscu po prostu
Najgorszy klub w jakim byłem w życiu
Koncert bardzo fajny, szkoda że tak mało z pierwszych 3 płyt. Na plus dużo jammowania i kozacka gra na klawiszach Łapaja.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Rok temu grali 5 kawałków z trylogii (w tym trzy dluzyzny) więc nie przesadzałbym tak z tym innym zespolem
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Pamiętam jak grali tam w 2017 roku i też Duda śmiał się z tej sali
-
paulek
- -#Lord of the flies

Byłem wczoraj w Gliwicach.
Mała hala niemalże wypelniona na maxa. Ludziom się podobało, mnie tak sobie, jednak po wielokrotnych próbach muszę stwierdzic, że Riversi to nie moja bajka. Szkoda że na ostatnim koncercie trasy nie dali nic ekstra....Gadki Dudy dla mnie słabe i irytujące, no ale może to efekt nastawienia.
Mała hala niemalże wypelniona na maxa. Ludziom się podobało, mnie tak sobie, jednak po wielokrotnych próbach muszę stwierdzic, że Riversi to nie moja bajka. Szkoda że na ostatnim koncercie trasy nie dali nic ekstra....Gadki Dudy dla mnie słabe i irytujące, no ale może to efekt nastawienia.

,,20 stycznia 2023 roku będzie miał swoją premierę najnowszy, ósmy w dyskografii album Riverside, zatytułowany „ID.Entity”. Zespół wraca na nim w rejony znane z pierwszej dekady twórczości grupy, jednak mimo pewnych stylistycznych nawiązań do poprzednich płyt, najnowszy album jest dla Riverside zdecydowanie początkiem nowej muzycznej drogi"
CD 1 / Album (00:53:11):
1 Friend or Foe? 00:07:29
2 Landmine Blast 00:04:50
3 Big Tech Brother 00:07:24
4 Post-Truth 00:05:37
5 The Place Where I Belong 00:13:16
6 I'm Done With You 00:05:52
7 Self-Aware 00:08:43
CD 2 / Bonus Material (00:29:53):
1 Age of Anger 00:11:56
2 Together Again 00:06:29
3 Friend or Foe? (Single Edit) 00:05:59
4 Self-Aware (Single Edit) 00:05:29
Singiel I`m Done With You który buja od nocy po streamach osłuchałem już kilkukrotnie. Co na pewno się rzuca w uszy to mroczne, ciężkie brzmienie trochę na wzór ADHD i chyba też o tym wspominali. Utwór typowo R ale na poziomie i jak na singiel które z reguły są takie sobie, jest całkiem dobrze. Maciej się chyba już wpasował w brzmienie zespołu co też było widać na ostatnich koncertach. Jedyne rozczarowanie na ten moment to oszczędna gra Kozieradzkiego która już trwa od poprzedniej płyty a i na Love postanowił się mocno wycofać. Szkoda bo uważałem go za jednego z lepszych garkowych na naszym podwórku.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.