More Tea Vicar

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sara
-#Wrathchild
-#Wrathchild

More Tea Vicar

Post autor: Sara »

O czym jest piosenka More Tea Vicar? Zawsze mnie to zastanawiało, a nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. Kiedyś przeczytałam to forum od deski do deski poza tematami offtopowymi i okołokoncertowymi, a nie kojarzę, żeby rzuciło mi się w oczy wyjaśnienie. Domyślam się, że to żart, ale ta historia odnosi się do kogoś, ma jakąś konkretną genezę, oznacza coś, ma coś parodiować, czy to zwykła wyobraźnia? xD
I am the man who walks alone.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: More Tea Vicar

Post autor: Metalophil »

Sara pisze: śr lut 02, 2022 12:49 pm O czym jest piosenka More Tea Vicar? Zawsze mnie to zastanawiało, a nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. Kiedyś przeczytałam to forum od deski do deski poza tematami offtopowymi i okołokoncertowymi, a nie kojarzę, żeby rzuciło mi się w oczy wyjaśnienie. Domyślam się, że to żart, ale ta historia odnosi się do kogoś, ma jakąś konkretną genezę, oznacza coś, ma coś parodiować, czy to zwykła wyobraźnia? xD
Wszystko wskazuje na to, że to ostatnie. Tym bardziej, że tekst to takie bardzo dalekie "echo" "Przygód lorda Ślizgacza" tzn. zbliżona tematyka i poczucie humoru ;)
Awatar użytkownika
Sara
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sara »

Szkoda, bo jednak liczyłam na jakieś drugie dno i że tekst się odnosi np. do jakiejś znanej persony i jest parodią.
I am the man who walks alone.
limebrs
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: limebrs »

Zdecydowanie - poczucie humoru to oni mają..
Ciekawe filmy na https://vod3.pl/filmy
ODPOWIEDZ