More Tea Vicar
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
More Tea Vicar
O czym jest piosenka More Tea Vicar? Zawsze mnie to zastanawiało, a nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. Kiedyś przeczytałam to forum od deski do deski poza tematami offtopowymi i okołokoncertowymi, a nie kojarzę, żeby rzuciło mi się w oczy wyjaśnienie. Domyślam się, że to żart, ale ta historia odnosi się do kogoś, ma jakąś konkretną genezę, oznacza coś, ma coś parodiować, czy to zwykła wyobraźnia? xD
I am the man who walks alone.
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: More Tea Vicar
Wszystko wskazuje na to, że to ostatnie. Tym bardziej, że tekst to takie bardzo dalekie "echo" "Przygód lorda Ślizgacza" tzn. zbliżona tematyka i poczucie humoruSara pisze: ↑śr lut 02, 2022 12:49 pm O czym jest piosenka More Tea Vicar? Zawsze mnie to zastanawiało, a nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. Kiedyś przeczytałam to forum od deski do deski poza tematami offtopowymi i okołokoncertowymi, a nie kojarzę, żeby rzuciło mi się w oczy wyjaśnienie. Domyślam się, że to żart, ale ta historia odnosi się do kogoś, ma jakąś konkretną genezę, oznacza coś, ma coś parodiować, czy to zwykła wyobraźnia? xD
Szkoda, bo jednak liczyłam na jakieś drugie dno i że tekst się odnosi np. do jakiejś znanej persony i jest parodią.
I am the man who walks alone.
Zdecydowanie - poczucie humoru to oni mają..
Ciekawe filmy na https://vod3.pl/filmy