Czemu zespół nie lubi Somewhere in Time?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Czemu zespół nie lubi Somewhere in Time?
Za te Orzełki to ich nie winię, to jeden z cięższych wokalnie numerów. Dla mnie totalnie zrozumiałe jest to, że przy Hallowed i Aces High w secie musi się bardziej oszczędzać, młodszy się przecież nie robi.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Dlatego piszę że skoro lecą trudne dla Nicko Orzełki czy FTGGOG to dlaczego nie można wrzucić w to miejsce jakiegoś Stranger In A Strange Land czy innego Ghost Of The Navigator czyli relatywnie proste utwory ? Jak można mieć tak wspaniały katalog utworów a woleć w kółko tłuc to samo ? Jasne, muszą być Trooper, NOTB i FOTD, ale na litość boską, czy nie da się robić czegoś w stylu trasy z 2010 roku ? Przecież tamta letnia setlista to było mistrzostwo. Skręca mnie na myśl że na kolejnej trasie wymienią Aces High i The Clansman na Wrathchild, Wasted Years i Running Free na bis.
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
Deleted User 8107
Lenie, ja się nie wybieram już na żaden ich koncert dopóki nie zagrają czegoś ciekawego, z takim setem, to ja podziękuję.
-
Deleted User 5490
Jadę do Warszawy wyłącznie po to, żeby spędzić czas z kumplami. Na koncert nie mam żadnego ciśnienia. Jak mnie będą boleć nogi, to odwrócę się na pięcie i wyjdę w trakcie koncertu posiedzieć gdzieś a kumple mnie odnajdą jak się impreza skończy. Widziałem Maidenów wystarczająco dużo razy na lepszych koncertach niż są teraz w stanie zaoferować.
Nad następną trasą poważnie się zastanowię. Nie ma co udawać, że jest jak dawniej. Coraz bardziej nie chce mi się jeździć w świat dla tych sześciu kolesi. Im nie chce się robić porządnej muzyki, a ja nie mam ochoty wozić za nimi dupy, skoro olewają mój gust i poczucie dobrego smaku nagrywając coraz gorsze albumy. Pies z tym, że Dickinson śpiewa coraz gorzej. Muza jest przaśna jak ze stodoły.
Nad następną trasą poważnie się zastanowię. Nie ma co udawać, że jest jak dawniej. Coraz bardziej nie chce mi się jeździć w świat dla tych sześciu kolesi. Im nie chce się robić porządnej muzyki, a ja nie mam ochoty wozić za nimi dupy, skoro olewają mój gust i poczucie dobrego smaku nagrywając coraz gorsze albumy. Pies z tym, że Dickinson śpiewa coraz gorzej. Muza jest przaśna jak ze stodoły.
Cześć!Siwy pisze: ↑pn lip 18, 2022 10:53 pm Przy okazji ostatnich ankiet, survivorów i innych tematów o ulubionych albumach, rankingach itd., naszły mnie rozważania odnośnie niechęci grania utworów z albumu, który (przynajmniej na Sanatorium) jest uważany za ścisły top. Owszem, koncertowe do porzygu Wasted Years i Heaven Can Wait są grywane dosyć regularnie, (...)
Tak się składa, że to mój pierwszy post od rejestracji. Chociaż już kiedyś miałem tutaj konto, tylko nie mogę teraz go odzyskać ani znaleźć. Chyba miałem login "Prowler" lub "The Prowler". Coś w tym stylu na pewno
Odnośnie tematu...
Heaven Can Wait to pierwszy mój ulubiony utwór kapeli, nie tylko z tego powodu, że była to płyta, od której zacząłem ich poznawać :-)
Niestety odkąd zacząłem jeździć na koncerty IM nigdy jeszcze nie doczekałem się tego utworu na żywo. Z tego co śledzę to właśnie nie jest on grany od dawna raczej, a szkoda. Zabawa byłaby przy nim co najmniej tak dobra jak na Wicker Man.
To, co chciałbym usłyszeć jeszcze kiedyś na żywo to na pewno:
- Heaven Can Wait
- Prowler
- Empire of the Clouds
- Hell on Earth
- Ghost of the Navigator
I sporo innych rzeczy. Bez ograniczeń tylko do starych albumów jeśli o mnie chodzi.
Always the Prowler...
The Final Frontier World Tour 2010/11
2011 Warszawa
Maiden England Tour 2012/13/14
2013 Łódź
2013 Gdańsk
The Book Of Souls World Tour 2016
2016 Wrocław
Legacy Of The Beast World Tour 2018/19/22
2018 Kraków
2022 Warszawa
The Future Past Tour 2023
2023 Kraków
2011 Warszawa
2013 Łódź
2013 Gdańsk
2016 Wrocław
2018 Kraków
2022 Warszawa
2023 Kraków
Empire of the Clouds? Chyba w trasie po salach operowych. Nie zdzierżyłbym bez dłuższej drzemki 
-
Deleted User 5490
Przy Empire of the Clouds można usnąć w kiblu.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Ja tam Empire of the Clouds nawet lubię. Może przez naprawdę fajny tekst, a może przez fakt, że Dickinson zaczyna nieznośnie jodłować dopiero pod koniec tego kawałka. Przynajmniej tak to zapamiętałem, bo ze 2-3 lata nie odpalałem TBOS.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Nie no, wiadomo. Pełna zgoda, że to niebardzo piosenka na typowe koncerty. Mimo wszystko chciałbym to raz usłyszeć, takie puste życzenie x-)
Lubię sobie ją czasem puścić dla nastroju.
Always the Prowler...
2011 Warszawa
2013 Łódź
2013 Gdańsk
2016 Wrocław
2018 Kraków
2022 Warszawa
2023 Kraków
2011 Warszawa
2013 Łódź
2013 Gdańsk
2016 Wrocław
2018 Kraków
2022 Warszawa
2023 Kraków
-
Deleted User 5490
Swoją drogą dziwię się, że skoro chłopaki tak lubią forsę, to nie poszli jeszcze w tą stronę. Sanah ostatnio wydała limitowaną edycję kabanosików pod szyldem Sokołowa. Dickinson ze swoją nową łajw mogliby np. wydać limitowaną serię parówek dziadunia z keczapem babuni.
Nie mogę im tergo darować. Zespół leci po najmniejszej linii oporu. A co do SiT to mogli już na Maiden England w 2013 zrobić super robotę gdyby do setu dorzucili Strangera i Kilersów. Wated Years zawsze mnie cieszy. Ale to już legendarne kiedyś zagrają Alexandra można między bajki włożyć.
Zamiast nagrywać kolejny dwupłytowy album średniej jakości mogliby się zebrać i zrobić kilka krótszych tras, ale za to z kilkoma perałkami w secie. Mają jeszcze jedną strasznie wkurzającą przypadłość. Jak już jakiś dawno nie grany kawałek wejdzie do setu patrz Aces to grają go potem przez następne 3-4 trasy, bo po co się uczyć grać coś nowego.
Wiem jedno niedzielny koncert będzie moim przedostatnim albo ostatnim koncertem.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Słuszne marudzenie, ale taka sytuacja nie jest niczym nowym. Zespół od lat to leniwe lenie i mają wywalone na jakieś przyjemności dla fanów.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 5490
Powinni zrobić płytę coverową z kawałkami disco polo przearanżowanymi na modłe lat 1986-88. Wyszłoby to lepiej niż Srajutsu. Jest potencjał. 
-
Deleted User 8107
Mam nadzieję, że jeszcze raz odkurzą Heaven Can Wait (fanklub się wyszaleje) i Strangera, na resztę nie liczę.
- Steve Harris
- -#Prisoner

Witam już nigdy nie wpuścimy tych dzikusów na scene a już na pewno nie w polsce
You walk through the subway
His eyes burn a hole in your back
Steve, chyba nudzi Ci się w tym flixie, bo strasznie aktywny się zrobiłeś.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Trochę już bezbekSteve Harris pisze: ↑sob lip 23, 2022 12:51 pm Witam już nigdy nie wpuścimy tych dzikusów na scene a już na pewno nie w polsce
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Bezbekh Krindzhovich Nesmeshnikov!
- Steve Harris
- -#Prisoner

Witam sama prawda
You walk through the subway