Czemu zespół nie lubi Somewhere in Time?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Czemu zespół nie lubi Somewhere in Time?
Leniami są i wolą tłuc non stop to samo. Bo i tak ludzie zachwyceni bo Number, Fear, Hallowed, Run i klasa haha To jest firma. Jak nowa trasa będzie z materiałem z senjutsu to na bank nie jadę bo szkoda na to gówno kasy.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Czyli krytykujesz zespol za non stop to samo, ale jakby mieli grać premierowo nowy material to też krytykujesz
XD
XD
-
Deleted User 5490
A nie można krytykować? Piszesz pięknie, że będzie nadal anarchia, nie będziesz się szarogęsiła, a dopierdzielasz się, że ktoś coś krytykuje. A co? Nie wolno?
Może by nie krytykował jakby chodziło o DOBRY nowy materiałBon Dzosef pisze: ↑pn lip 25, 2022 6:12 pm Czyli krytykujesz zespol za non stop to samo, ale jakby mieli grać premierowo nowy material to też krytykujesz
XD
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Wracaj słuchać Marka Łozy
A ty krótkich i zwięzłych numerów na Senjutsu 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No jest krótki zwiezly Stratego i jest zajebisty
Stratego w wersji live wymiata
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Pięć minut to krótki i zwięzły? Mamy inną definicję tych słów
Dokładnie to samo stwierdzil @blackcocker na ostatniej popijawie
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Frank Drebin
- -#Clansman

Dla mnie kawałki z Senjutsu były zdecydowanie najsłabsze na wczorajszym koncercie. Jeszcze "Writing..." dawało radę (ale oczywiście nie słyszałem najlepszego momentu w postaci solówki H), jednak pozostałem dwa to dźwiękowa papka, a dawanie na otwieracz mało dynamicznego, rozciągniętego tytułowego to całkowicie chybiony pomysł. Być może jednak była to kwestia nagłośnienia.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Writting dla mnie jest zdecydowanie słabsze, nie lubię takich refrenów jak w tym numerze. Stratego świetnie ropozczęło zabawę. Senjutsu jak już kiedyś pasowałem nadawałoby się na otwieracz, ale nie w takiej formie - musiałaby być całkowita ciemność, dym na scenie, zespół stojący w tym dymie i przede wszystkim brak Doctor, Doctor na intro. Wtedy można próbować "nastrojowego" wejścia.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

no właśnie szkoda że grają ciągle te same numery bo to zespół który ma przecież strasznie pokaźny dorobek jeżeli chodzi o "przeboje". Mogliby spokojnie grać bardziej różnorodne trasy. Mogliby bardziej żąglować kawałkami i każdy byłby zadowolony. A tymczasem od paru lat zespół tłucze w kółko dwadzieścia tych samych utworów. Nowe numery z Senjutsu wypadają nieźle na żywo i fajnie gdyby wystartowali z choćby pięcioma utworami na kolejnej trasie. Tylko żeby dorzucili coś ciekawego. Coś czego dawno nie grywali. Bo słuchanie poza nowymi w kółko Hallowed Be Thy Name, The Number of the Beast, The Trooper, Fear of the Dark i Run to the Hills uważam za bezsens. Gdyby faktycznie dorzucili Wrathchild, Running Free albo jakąś niespodziankę w stylu Tailgunner, Bring Your Daughter..., Wasting Love, Man on the Edge, 22 Acacia Avenue czy Out of the Silent Planet to mogłoby być ciekawie.Bon Dzosef pisze: ↑pn lip 25, 2022 6:12 pm Czyli krytykujesz zespol za non stop to samo, ale jakby mieli grać premierowo nowy material to też krytykujesz
XD
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Children na TBOS gdzie grali połowę płyty. Ikar, Orzełki, FTGGOG na Legacy. SOTC i Clansman też zresztą. Ogólnie set 2018 był przemocny i gdyby nie covid to mielibyśmy teraz Senjutsu Tour
Children to akurat był odświeżony po tylko siedmiu latach. Reszta ok
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
-
Xardas2309
- -#Invader

To był mój 3 koncert. I ja np byłem bardzo podjarany tzw kotletami. Ludzie bardzo dobra atmosferę zrobili śpiewając i skacząc. To po prostu coś pięknego. Ciul z tym że to kotlety ale na żywo chyba najbardziej cieszą.
Chciałbym jedynie z tego albumu usłyszeć. Haven cant wait. Ciekawe czy go za rok zagrają
Chciałbym jedynie z tego albumu usłyszeć. Haven cant wait. Ciekawe czy go za rok zagrają
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Temat nieaktualny 
Teraz należy takie pytanie zadać o Killers i No Prayer for a Dying.
Teraz należy takie pytanie zadać o Killers i No Prayer for a Dying.
Obstawiam że mogą wpaść na pomysł by w 2025 zagrać jubileusz BNW oraz FOTD i NPFTD + ze 2 nowe numery.
Skoro ja na to wpadłem, mogą i oni
Skoro ja na to wpadłem, mogą i oni
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...