Mercyful Fate
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Mercyful Fate
Szkoda straszna bo chciałbym zobaczyć jakby to mogło wyglądać z Dennerem. Cóż. Kasa, układy, takie tam.
Na Mysticu Mercyfule pokazali się po wielu latach w super stylu, dlatego na Fezen 28 lipca jadę z wielką przyjemnością. Oby nas jeszcze czekała w PL jakaś klubówka w 2023.
- blackcocker
- -#Moderator

W klubie Zaścianek chyba
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Niestety obawiam się, że Mercyful Fate miałoby problem z headlinerską trasą po Europie. Po prostu ciężko ich gdzieś wrzucić. Arena? Najprędzej Torwar, ale tutaj konieczny byłby też mocny support z półki Anthrax, Saxon. Kluby? No nie pomieszczą się, nie wyobrażam sobie ich scenografii w Progresji, czy Studio. Cholera wie, jak to będzie. No i zupełnie nie liczę na 2023, teraz na jesień/wczesny 2023 zrobią USA, a potem King ma pierwszeństwo.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Bardzo ładnie zgasiłeś tego nowego Schizoid... A potem się dziwić, że ludziom się odechciewa pisać na forum jak co nie napisze nowy byczek to wyjaśniony
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
To się nazywa "fala", młodziki muszą się uczyć
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Już nie gadaj, że w Progresji by się nie zmieścili. Bez przesady. Poza tym płachta z tyłu, jakieś schodki plus odwrócony, świecący krzyż... Czy ja wiem czy aż tak dużo? W hali Koło Diamond miał podobną scenografię a nie wiem czy aż tak hala różni się od Progresji. Jeśli nawet, to nie dużo.Schizoid pisze: ↑czw lip 07, 2022 1:46 pm Niestety obawiam się, że Mercyful Fate miałoby problem z headlinerską trasą po Europie. Po prostu ciężko ich gdzieś wrzucić. Arena? Najprędzej Torwar, ale tutaj konieczny byłby też mocny support z półki Anthrax, Saxon. Kluby? No nie pomieszczą się, nie wyobrażam sobie ich scenografii w Progresji, czy Studio. Cholera wie, jak to będzie. No i zupełnie nie liczę na 2023, teraz na jesień/wczesny 2023 zrobią USA, a potem King ma pierwszeństwo.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Hala koło jest wyzsza
Hala Koło najprędzej, może jeszcze Wrocek by dał radę. Progresji przy obecnej scenografii nie widzę, to już nie 1997.
Inna sprawa, że wydaje mi się, że oni teraz mocno inwestują w prestiż marki i kluby niekoniecznie są im na rękę.
Inna sprawa, że wydaje mi się, że oni teraz mocno inwestują w prestiż marki i kluby niekoniecznie są im na rękę.
Tak czy siak jak będzie gig to się przejadę, a teraz szkoda się jarać gdzie bo i tak długi czas jeszcze.
Bardzo ciekawy wywiad z Dennerem, z niego zresztą pochodzą wypowiedzi, które już tu cytowano: https://www.youtube.com/watch?v=LN5_1QA-CZw
Ale najciekawsze dla mnie jest to, że Michael chce nagrać płytę z Halem Patino, Petem Blakkiem i Mikkey'em Dee.
Ale najciekawsze dla mnie jest to, że Michael chce nagrać płytę z Halem Patino, Petem Blakkiem i Mikkey'em Dee.
-
Deleted User 5490
To może być fajny album, byle tylko z dobrym wokalistą. Jak dla mnie mógłby zagrać na nosie Kingowi i nagrać album ze Snowy Shaw na wokalu.
Denner wspomniał, że tym razem chce nagrać w pełni metalowy album w klimatach Judas Priest, Kinga Diamonda i Mercyful Fate, oraz że w roli wokalisty widzi Seana Pecka z Denner/Shermann, ale ma też inne ciekawe alternatywy.
No i miało nie być klubówki MF a jest xD Frekwencja na Fezen wspaniała, będzie tutaj max 300-400 osób. Plus dostali chyba najmniejszą scenę na całej trasie. Ale to na plus, Król będzie 2,5m do barierek 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no troche ludzi pewnie potem przyjdzie
3k na pewno nie było, ale trochę osób się zjawiło.
King Diamond jest najpiękniejszy.
King Diamond jest najpiękniejszy.
Koncert na Fezen był wspaniały. MF na mniejszej scenie jest jeszcze bardziej magicznej. Aż szkoda że ich trzeci raz w tym roku nie zobaczę, przydałoby się. I tak - King Diamond jest najpiękniejszy.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szkoda mi bardzo tego koncertu, także ze względu na Death Angel. Musiało być pieknie.