Solówka Wasted Years w jego wykonaniu, to był dramat.Pierre Dolinski pisze: ↑pt sie 12, 2022 10:50 amW myśl idei - "Nie ma solówki, której nie dałoby się spieprzyć."?
Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 8107
Re: ??? Somewhere on Tour 2023 SPEKULACJE
Pierre Dolinski pisze: ↑pt sie 12, 2022 10:51 am
Zdecyduj się, czy traktujesz to forum poważnie, czy niepoważnie. Czy przychodzisz tu dla towarzystwa i rozrywki, czy jest to dla Ciebie coś w rodzaju oazy młodzieżowej, dla maidenowych katolików.
Jako oazę młodzieżową to mogłem traktować te miejsce 20 lat temu, trochę za stary jestem na klęczenie na kolanach przed plakatem.
Przychodzę na te forum przede wszystkim z sentymentu ponieważ jestem z nim związany prawie od początku. Kiedyś był tu wysyp informacji, przecieków z dobrego źródła ale i mnóstwo luźnych dyskusji jak i sprzeczek ale bez takich napinek jak teraz.
Obecnie przed dodaniem każdego posta, najlepiej go kilkukrotnie przeanalizować czy aby na pewno zgadza się z panującą tutaj narracją bo w przeciwnym razie zostaniesz okrzyknięty odklejeniec lub psychofan czy inny zjeb.
Słabe to jest. Warczenie na siebie przez półtora strony tylko o to że nazwa tematu jest taka a nie inna albo że ktoś by chciał 5 utworów z SiT...
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Deleted User 5490
Nie sądzę, żeby teraz ktoś na kogoś warczał. Poza Józkiem mało kto pisze co pisze na poważne.
Zazwyczaj warczenie zaczyna się, kiedy skrytykujesz jakieś wyziewy Maidenenów z nowej ery, ale to tylko z ust oazowiczów miejscowych.
A marzyć o 5 utworach z SIT każdemu wolno. Nawet nie wiesz jak bardzo ja o tym marzę.
Zaraz puszczę se bootleg z Paryża z tej trasy.
https://www.youtube.com/watch?v=-AchE4Ua4zE
Zazwyczaj warczenie zaczyna się, kiedy skrytykujesz jakieś wyziewy Maidenenów z nowej ery, ale to tylko z ust oazowiczów miejscowych.
A marzyć o 5 utworach z SIT każdemu wolno. Nawet nie wiesz jak bardzo ja o tym marzę.
Zaraz puszczę se bootleg z Paryża z tej trasy.
https://www.youtube.com/watch?v=-AchE4Ua4zE
To był raczej komentarz do kilku postów. Infinite to taka sama fantazja jak To Tame. Ja nie wierzę w takie cuda z tym zespołem.marekkraw pisze: ↑pt sie 12, 2022 10:50 am Ja tu czegoś nie rozumiem. Jak napisałem że setlista powinna być gruntownie przebudowana i za przykład wziąłem utwory typu Infinite Dreams, Stranger czy Killers to zostałem wyśmiany że żyje w fantazji.
Pierre wymienił Stranger i To tame a land i co już nie żyje w fantazji?
Co to ku*wa jest, kółko wzajemnej adoracji?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 5490
Ja też nie wierzę. Każdemu wolno kochać, ale trzeba twardo stać na ziemi.
Tak swoją drogą to właśnie się złapałem że najbardziej znienawidzonym kotletem Maiden dla mnie jest właśnie Wasted Years. Może obok Number Of The Beast. Jak słyszę refren tego utworu to robi mi się smutno.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Infinite faktycznie jest trochę nieosiągalne, ale już taki Stranger byłby idealny na obecne tempo zespołu.pz pisze: ↑pt sie 12, 2022 11:31 amTo był raczej komentarz do kilku postów. Infinite to taka sama fantazja jak To Tame. Ja nie wierzę w takie cuda z tym zespołem.marekkraw pisze: ↑pt sie 12, 2022 10:50 am Ja tu czegoś nie rozumiem. Jak napisałem że setlista powinna być gruntownie przebudowana i za przykład wziąłem utwory typu Infinite Dreams, Stranger czy Killers to zostałem wyśmiany że żyje w fantazji.
Pierre wymienił Stranger i To tame a land i co już nie żyje w fantazji?
Co to ku*wa jest, kółko wzajemnej adoracji?
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Skoro wykopali Ikara, to jak najbardziej możliwy jest Stranger. Nie byłby problemem dla Bruce'a, może pasować do tematyki. Killers mniej prawdopodobne, ale też moim zdaniem szansa większa niż 0.
Infinite i Tame niestety niemożliwe, a szkoda.
Infinite i Tame niestety niemożliwe, a szkoda.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Piszesz o wyjmowaniu głowy z dupy i odklejkach, więc tak.nugz pisze: ↑pt sie 12, 2022 10:13 am Frustraci, bo maja troche bardziej przyziemne podejscie od odklejonych psycho-fanow?
Kto tutaj mowi o jakims hejcie??![]()
A jak nazwiesz siebie - srajacego na Metallike przy kazdej nadarzajacej sie okazji, od lat???
Mimo ze band ciebie nie interesuje, i jak podkreslales, prawie nie znasz tworczosci, bo Pan z twojego avatara nie pozwolil tobie sie zbytnio zaznajomic, wiec defekujesz - dla zasady.
Nadal chcesz pisac o byciu toksycznym?![]()
Moje ciśnięcie po mecie to bardziej mem, zespół jest mi kompletnie obojętny od paru lat. Nawet jak MoP poleciał w Stranger Things to nie wywołało we mnie najmniejszych emocji.
a Swoją drogą, zastanawiam jak wygląda proces selekcji utworów na trasę.
Czy są to decyzje tylko Steve, Bruce i Roda, czy pozostali mają cokolwiek do gadania?
Czy wybierają utwory pod publikę, czy te które też lubią? Czy w ogóle pamiętają całą swoją dyskografię?
Bo mam wrażenie, że niektóre płyty to dostały definitywnego, setlistowego bana.
Czy są to decyzje tylko Steve, Bruce i Roda, czy pozostali mają cokolwiek do gadania?
Czy wybierają utwory pod publikę, czy te które też lubią? Czy w ogóle pamiętają całą swoją dyskografię?
-
Deleted User 5490
No jeśli chodzi o SIT, Killers, No Prayer to tak jeśłi chodzi o klasykę. To co zostało wydane po reunion też zresztą w paru przypadkach.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moim zdaniem Steve i Rod układają, Bruce podrzuca jakieś swoje sugestie i pewnie patrza pod kątem tego co lubią ludzie (czyli nie my, diehardzi) + żeby to wszystko trzymało się motywu trasy.Geri666 pisze: ↑pt sie 12, 2022 12:07 pm a Swoją drogą, zastanawiam jak wygląda proces selekcji utworów na trasę.
Bon Dzosef pisze: ↑pt sie 12, 2022 12:31 pmMoim zdaniem Steve i Rod układają, Bruce podrzuca jakieś swoje sugestie i pewnie patrza pod kątem tego co lubią ludzie (czyli nie my, diehardzi) + żeby to wszystko trzymało się motywu trasy.Geri666 pisze: ↑pt sie 12, 2022 12:07 pm a Swoją drogą, zastanawiam jak wygląda proces selekcji utworów na trasę.
Kilkukrotnie było mówione że Setliste wybiera głównie Rod z sugestiami Steve'a. Wiadomo że to on wkręcił z niczego takie Blood Brothers do setlisty.
A tak ogólnie to Wasted Years + Heaven Can Wait to max na co można liczyć. Fajnie byłoby dostać Sea Of Madness i Stranger'a ale szans na to nie widzę.
https://www.youtube.com/watch?v=JUGCQaWxNm4 - Tutaj ktoś zrobił symulację jak Stranger brzmiałby obecnie w wykonaniu Maiden i przyznam że klimacik jest. Ciary by były na koncercie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Według mnie Stranger to dość możliwy kawałek, bo wcześniej było już Children Of The Damned, The Prisoner, czy Ikar z w miarę podobnych klimatów, ale jeśli faktycznie zrobią trasę opartą o koncept czasu, to z SIT wleci max HCW i WY. Za to, jak traktuje się jeden z największych klasyków zespołu (i mój ulubiony), powinno się kogoś wysłać do Sztumu.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tak aby było sens nazwać tę trasę SiT, to muszą być 4 kawałki minimum a najlepiej 5. Pewnie będą to WY, Alexander, HCW, Stranger i może Sea of Madness.
Z Senjutsu obstawiam Hell on Earth, Time Machinę i to, co w tym roku. Raczej więcej odświeżeń nie będzie. Może powrót Can I Play jako „z tamtego okresu”.
Z Senjutsu obstawiam Hell on Earth, Time Machinę i to, co w tym roku. Raczej więcej odświeżeń nie będzie. Może powrót Can I Play jako „z tamtego okresu”.
-
Deleted User 8107
Sea of Madness to byłby absolutny sztos 
Oby to się nie sprawdziło, bo ile hajsu można wydawać na koncerty i skąd wziąć wolne?
M.
M.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 5490
Jak się nie będzie udawać, to Steve Harris wprowadzi dopłaty do biletów i L4 na koncerty. W końcu jest na forum i monitoruje sytuację. 
Z tym L4 to żeś trafił...