Nie wiem na ile wicker jest teraz wiarygodnym źródłem ale pisałem już wcześniej. Na grupie na FB pisał że trasa w przyszłym roku nie będzie promowała S. Wiem że był zawsze dobrym źródłem więc się tym sugeruje.
Nie, nie będzie. Na promocję Senjutsu już jest za późno, a i w momencie premiery nie była ona zbyt intensywna. Ludzie generalnie już nie kupują płyt to i zespół zbyt wiele w promocję nie inwestuje. Trasa to zupełnie inna bajka.
Acha... to ja powiem, że będzie, bo będzie. A serio to nie wiemy co w głowach osób decyzyjnych siedzi.
Jakby ludzie nie kupowali płyt, to już dawno przestaliby je wydawać.
Węgry: złota płyta
Włochy: złota płyta
Chorwacja: potrójna złota płyta
Polska: złota płyta
Grecja: złota płyta
Niemcy złota płyta
Austria: złota płyta
Chile: złota płyta
Czechy: złota płyta
Brazylia: złota płyta
Francja: złota płyta
Szwecja: złota płyta
UK: srebrna płyta
Skoro tak beznadziejna płyta ma takie wyniki sprzedaży, to jakoś ta teoria o tym, że ludzie nie kupują płyt jest mało przekonywująca.
To prawda, chociaż liczby bezwzględne wrażenie robią (na mnie) tylko odnośnie sprzedaży we Francji - ciekawe, skąd akurat tam taka popularność tego wydawnictwa. Zmasowana promocja? Koncerty? Pewnie różne czynniki.
A w UK (ojczyźnie zespołu, co by nie mówić) jednak tylko srebrna płyta...
Jakby ludzie nie kupowali płyt, to już dawno przestaliby je wydawać.
Kupują tylko przenieśli się że stacjonarnych sklepów na internetowe. Poza tym do łask znów powrócił winyl więc on też swoje podbija.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
marekkraw pisze: ↑ndz sie 14, 2022 7:22 pm
Nie wiem na ile wicker jest teraz wiarygodnym źródłem ale pisałem już wcześniej. Na grupie na FB pisał że trasa w przyszłym roku nie będzie promowała S.
Nie wiem na ile wicker jest teraz wiarygodnym źródłem ale pisałem już wcześniej. Na grupie na FB pisał że trasa w przyszłym roku nie będzie promowała S.
Zakkahletz pisze: ↑ndz sie 14, 2022 10:20 pm
To prawda, chociaż liczby bezwzględne wrażenie robią (na mnie) tylko odnośnie sprzedaży we Francji - ciekawe, skąd akurat tam taka popularność tego wydawnictwa. Zmasowana promocja? Koncerty? Pewnie różne czynniki.
Sprawdzałem szereg artystów rockowych i hard - rockowych. Ostatnie albumy dochodzą w UK do srebrnej płyty np. Medicine at Midnight Foo Fighters.
Zakkahletz pisze: ↑pn sie 15, 2022 9:52 am
Okej, z tym że Foo Fighters nie jest kapelą brytyjską, a mnie właśnie o to powiązanie chodziło.
Brytyjscy artyści rockowi też nie sprzedają tylu płyt, co kilka lat temu. Nawet Coldplay nie może liczyć na tak ogromny sukces jak kilka lat temu. Iron Maiden ciągle dobrze sobie radzi, choć absolutnie najważniejsze są trasy.
A może pójdą na przeciw oczekiwaniom swoich ultrasów i wyjdzie kolejna Senjózia(jakieś odrzuty z ostatniej sesji, plus coś nowszego podobnego) a trasa będzie później?
nugz pisze: ↑pn sie 15, 2022 11:51 am
Nawet nie wiem, komu byloby to potrzebne powiedzmy poltora roku po premierze
Senjutsu dostal swoj blok, wiec po co kopac psa w chora dupe.
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
Zakkahletz pisze: ↑ndz sie 14, 2022 10:20 pm
Tylko, że w UK srebrna płyta to 60 tys sprzedanych płyta a u nas złota to 10 tys.