Nie ma w Świnoujściu MM. A do Szczecina po płytę nie będę jechał bo mi drożej wyjdzie za paliwo niż za całą płytęMetalophil pisze:po tylez samo sa te plyty w MM - wiec po co placic za przesylke? :rocxMajek pisze:Wcale nie takie dziwne. Ja kupiłem na Allegro Dance of Death oryginalne za 29 zł. W folii i z hologramem - wszystko OKS1MON pisze:W media są chyba najtansze a jak czasem widze na allegro dance of death niby w folii za 30 zł. to chyba dziwne , co ???
UWAGA! Złodzieje na Allegro!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: UWAGA! Złodzieje na Allegro!
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:45 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Może to niezbyt związane z Maidenami ale gostek chyba nie wierzy w to co pisze. Zdjęcie tylko pogarsza jego opis. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34997427
Jedyne co jest w tym dziwnego to to ze gostek tam napisal ze Ozzy gra BLACK SABBATH no i moze jeszcze cos ale ja wiecej nezauwazam
Who am I ???
I am KILLER 
Mam to wydawnictwo i wiem jak wyglądaKILLER pisze:Jedyne co jest w tym dziwnego to to ze gostek tam napisal ze Ozzy gra BLACK SABBATH no i moze jeszcze cos ale ja wiecej nezauwazam
1. Jest to na jednej płycie tylko że 2 stronnej, a mowa o tym że nagrał to na 2 oddzielne płyty jest naciągana
2. Okładka jest inna ta zaprezentowana tam. Ta jest tylko podobna do orginału.
Witam. troche ostatnio miałem sprzeczkę ze sprzedawcą JanEsZet. Co prawda kupiłem DVD PULSE Floydów, ale do rzeczy.
Zwracajcie uwagę zawsze na:
1.Hologram- jeżeli jest towydanie Polskie, lub Niemieckie (reszta europy i świata teog patentu nie używa)
2. Sprawdzać zawsze numery na spodniej części płyty w tym małym kółku (ID czy jakoś tak) musza one się pokrywac z numerami na grzbiecie wydawnictwa, lub z numerami w kodzie kreskowym (gdzies w środku powinno być)
3. Patrzeć trzeba, czy nie jest oczywiście nadruk niewyraźny (moja płyta miała złą ostrościa nadrukowane)
4. w większości wydawnictw są książeczki- czasami perfect dorobione, ale też jest tam zazwyczaj kod kreskowy- porównac j/w
Generalnie jak ktoś sprzedaje CD lub DVD za relatywnie niską cenę to w 80% przypadków jest to pirat (a kolesie mogą mieć i 1600 pozytywów- spotkałem się z czymś takim) a potem się jeszcze plują, że "oryginalnym amerykańskim wydawnictwom zarzuca ich nieoryginalność"
strzeżcie się ... Eddie czuwa
Zwracajcie uwagę zawsze na:
1.Hologram- jeżeli jest towydanie Polskie, lub Niemieckie (reszta europy i świata teog patentu nie używa)
2. Sprawdzać zawsze numery na spodniej części płyty w tym małym kółku (ID czy jakoś tak) musza one się pokrywac z numerami na grzbiecie wydawnictwa, lub z numerami w kodzie kreskowym (gdzies w środku powinno być)
3. Patrzeć trzeba, czy nie jest oczywiście nadruk niewyraźny (moja płyta miała złą ostrościa nadrukowane)
4. w większości wydawnictw są książeczki- czasami perfect dorobione, ale też jest tam zazwyczaj kod kreskowy- porównac j/w
Generalnie jak ktoś sprzedaje CD lub DVD za relatywnie niską cenę to w 80% przypadków jest to pirat (a kolesie mogą mieć i 1600 pozytywów- spotkałem się z czymś takim) a potem się jeszcze plują, że "oryginalnym amerykańskim wydawnictwom zarzuca ich nieoryginalność"
strzeżcie się ... Eddie czuwa
Z hologramami to nie jest taka prosta sprawa. Ja np. nie mam chyba, żadnego chologramu, a płyty sam kupowałem więc muszą być orginalne. Prawie zawsze jest on nalepiony na folii zabezpieczającej, a ta po otwarciu ląduje w koszu.
-
IvonMaiden
- -#Invader

"Rosyjskie, "wypasione" wydawnictwo" hmm... znajomy kupil kiedys cos takiego na warszawskim stadionie...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36914851
ciekawa jestem czy sprzedajacy naprawde wierzy w to co tam napisal... chociaz patrzac na cene chyba zdaje sobie sprawe z tego co sprzedaje
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36914851
ciekawa jestem czy sprzedajacy naprawde wierzy w to co tam napisal... chociaz patrzac na cene chyba zdaje sobie sprawe z tego co sprzedaje
- likipiki
- -#Lord of the flies

no i kolejni rabusie zatrzymani.... 
onet.pl pisze:
Zatrzymani za oszustwa na Allegro
Około 100 uczestników aukcji na internetowym serwisie aukcyjnym Allegro oszukali dwaj mężczyźni z Częstochowy. Podszywali się oni pod sprzedających towary, ale po zainkasowaniu za nie pieniędzy nie wysyłali ich do odbiorców.
Dane sprzedających oszuści zdobywali dzięki założeniu własnej strony internetowej, podobnej do Allegro.
Obu pomysłodawców przestępstwa zatrzymali oficerowie z Sekcji Przestępstw Komputerowych Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach wspólnie z policjantami z Częstochowy. Funkcjonariusze współpracowali z ekspertami Działu Bezpieczeństwa Allegro - poinformował rzecznik śląskiej policji podinspektor Andrzej Gąska.
23-latka, który podszywał się pod uczestników aukcji, policjanci namierzyli, a potem zatrzymali na gorącym uczynku w jednej z kawiarenek internetowych w Częstochowie. W poniedziałek zatrzymano też jego 29-letniego kolegę, który pomagał w procederze.
Oszuści stworzyli stronę łudząco podobną do strony Allegro, Za jej pomocą podstępem uzyskiwali dane niezbędne do zalogowania się na konta uczestników aukcji na Allegro - tzw. nick i hasło. Równocześnie z pomocą 25-letniej znajomej założyli na jej nazwisko rachunek w jednym z banków. Zapłacili jej za to 100 zł.
Potem - podszywając się pod sprzedających - oferowali różne, w rzeczywistości nieistniejące towary. Nabywcy przelewali za nie pieniądze na rachunek 25-latki.
Jak szacują przedstawiciele Allegro, przypadki oszustw w skali roku dotyczą jedynie około pół promila wszystkich transakcji dokonywanych za pośrednictwem tego serwisu. Codziennie na aukcjach tego portalu sprzedawanych jest kilkadziesiąt tysięcy różnych przedmiotów.
Allegro zwraca oszukanym klientom poniesione przez nich koszty do 300 zł. Przy transakcjach o większej wartości portal zaleca klientom korzystanie z systemu escrow, dzięki któremu pieniądze za wylicytowany przedmiot trafiają do pośrednika, a dopiero gdy nabywca otrzyma sprawny towar - do sprzedawcy. Portal zaleca też, aby sprawdzać referencje sprzedającego i skontaktować się z nim przed wysłaniem pieniędzy, potwierdzając wiarygodność oferty.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Jeżeli ktoś wystawia płytę za 10zł jest to dla mnie prawie oczywiste ,że coś jest nie tak...
Na mojej aukcji zdjęcia są zawsze prawdziwe - przykład:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37239620
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... eName=WDVW
Szczeka mi az opadla, gdy zobaczylem te aukcje
No ale niestety po chwili w oczy rzucily sie szczegoly (moze konkursik kto poda jak najwiecej roznic miedzy oryginalem, a tym;) ) ... glupi fake...
Szczeka mi az opadla, gdy zobaczylem te aukcje
od razu widać po adresie --> cgi.ebay.com
chodzi Ci o:
A) CGI
B)eBay
?
wybor:=readkey;
case wybor of
'a', 'A' : begin
WriteLn('W tym przypadku herr admin nie wiem, co Ci pzreszkadza - Common Gateway Interface to moim zdaniem całkiem udany protokuł, wprawdzie ma swoje wady, ale są one do przeskoczenia')
end;
'b', 'B' : begin
WriteLn ('A jezeli masz na mysli eBay ... no to cóż zastanawiajace, jest to ,ze ktos wogole chcialby sprzedac taki rarytasik, ale nie zmienia faktu ,ze nie jest to niemozliwe
Osobiscie gdybym byl zmuszony to sprzedac (oczywiscie, gdybym posdiadal wlasny egzemplarz
) - zrobilbym to w taki sposob...za granica jest wielu bogatych fanow IM, ktorzy oddaliby praktycznie kazda sume, za to malenstwo...no jednak co prawda, to prawda - niemozliwym, jest aby w tak duzym (ponad 80*10^6 userow) serwisie aukcyjnym nie bylo oszustow...')
end;
end;
A) CGI
B)eBay
?
wybor:=readkey;
case wybor of
'a', 'A' : begin
WriteLn('W tym przypadku herr admin nie wiem, co Ci pzreszkadza - Common Gateway Interface to moim zdaniem całkiem udany protokuł, wprawdzie ma swoje wady, ale są one do przeskoczenia')
end;
'b', 'B' : begin
WriteLn ('A jezeli masz na mysli eBay ... no to cóż zastanawiajace, jest to ,ze ktos wogole chcialby sprzedac taki rarytasik, ale nie zmienia faktu ,ze nie jest to niemozliwe
end;
end;
Myślałem, że adres zawsze zaczyna sie od http://ebay.com
Ale jak widze wszystkie bezpośrednie linki do aukcji zaczynają się właśnie od ebay.com
W takim wypadku, faktycznie jest to doskonała podróbka.
Ale jak widze wszystkie bezpośrednie linki do aukcji zaczynają się właśnie od ebay.com
W takim wypadku, faktycznie jest to doskonała podróbka.
Czy to dotyczy też kaset VHS ?
kazdy sposob jest dobry aby sie zareklamowacMaciek.gl pisze:Jeżeli ktoś wystawia płytę za 10zł jest to dla mnie prawie oczywiste ,że coś jest nie tak...
-
Deleted User 804
http://allegro.pl/show_item.php?item=54371254 wersja rosyjska "oryginalna" Chyba mało prawdopodobne żeby taka wersja istniała
(chodzi mi o oryginalnosc oczywiście)
mój kolega ma takie albumy łączone
na jednej płycie ma np. Iron Maiden i Killersów
wmawiali mu, że to oryginał z Rosji...ta oczywiście ;]
na jednej płycie ma np. Iron Maiden i Killersów
wmawiali mu, że to oryginał z Rosji...ta oczywiście ;]
Deleted User 804 pisze:http://allegro.pl/show_item.php?item=54371254
Ja mam co ś takiego Poverslave Seventh son i No player......
Wszystko działa
Wszystko działa