Plan sektorów na Stadionie Śląskim

Wszystko o koncercie Maiden w Chorzowie 29 maja 2005!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ToMek CauseWere Metallica
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: Plan sektorów na Stadionie Śląskim

Post autor: ToMek CauseWere Metallica »

heh, patrzac z drugiej strony moze wielu poszło i teraz sobie odmówi ? oba rozumowania sa bledne. Raczej 80% ludzikow na stadionie bylo i na M i bedzie na IM (moze nakieta na wejsciu ? ) :D
Awatar użytkownika
Eol_Eddie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Eol_Eddie »

Ja tylko się obawiam jednego dużo w tym roku koncertów na dużo dość skalę, przeznaczonych dla wielu ludzi(ramstein, metalmania, Judas Priest). Mam nadzieje, że do koncertu IM ludzie nie wyprykają się z kasy i jednak się pojawią :lol: 8)
UpTheIrons
Awatar użytkownika
Hubik
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Hubik »

Ja sie tylko martwie ze nie bedzie za duzo ludzi i stadion bedzie pustawy a to głupio wyglada. Poza tym to wole koncerty w halach ale to akurat za duzej roznicy mi nie robi
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

maide ma wielu wiernych fanow , ktorzy w 90% zapelnia sektory i plyte :P a jak sie trafi naprawde dobry support to moze i 98% bedzie :twisted: konczmy off topa :wink:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

musi być dużo ludzi :)
przecież na koncerty w halach bilety szły dość szybko (np. Spodek), więc zainteresowanie koncertami Maiden zawsze były duże :wink:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Piwowarus pisze:Nie byłem nigdy w Chorzowie więc czy może mnie ktoś oświecić i opisać jak wygląda sprawa z parkingami? Czy są blisko jak są duże i ile kosztują mniej więcej?
sa dosc blisko, w tamtym roku, bylo gdzies tak z 20 min. drogi :lol: ,ale w wiekszosci sa za darmow, choc nie wiem, jak te blizej...
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Hubik pisze:Ja sie tylko martwie ze nie bedzie za duzo ludzi i stadion bedzie pustawy a to głupio wyglada. Poza tym to wole koncerty w halach ale to akurat za duzej roznicy mi nie robi
Jak będą jeszcze dobre supporty to będzie duuuuuuużo ludzi. ;)
Awatar użytkownika
Bartek777
-#Prodigal son
-#Prodigal son

...

Post autor: Bartek777 »

Jadę samochodem, poruszenie sprawy parkingu to dobry pomysł, zresztą w Chorzowie nigdy nie byłem...ale tam parking to najmniejsze zmartwienie, ważne żeby wrócic cało z koncertu, wchodzę 4 bramą(przynajmniej tak pisze mi na bilecie)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Jak sądzicie czy układ sceny, wież oświetleniowych, platform i specjalnego sektora będzie taki jak na U2?? Bo Odyssey stworzył całkiem ciekawy plan
Obrazek
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Z tego co się orientuję to scenę na Śląskim zawsze ustawia się raczej w tym samym miejscu. :)
Nie wiem czy ta linia przerywana to będzie jakiś specjalny podest czy mini scena dla muzyków (U2 lubi różne takie konstrukcje :D ), czy też to właśnie sektor pod sceną...
Wieże oświetleniowe na Metallice także były w tych miejscach co na rysunku... Pozostaje jeszcze pytanie gdzie będzie deska mikserska - pewnie na wprost sceny, ale nie powinna być za wysoko i zasłaniać...
Widzę, że na U2 będą także chyba sprzedawane sektory po bokach (40, 1-2, 18-20), z których nie będzie raczej nic widać - chyba, że muzycy będą mieli także jakieś podesty wychodzące w płytę...
Ciekawe czy bilety na koncert pójdą szybko... Jeśli fani U2 z innych krajów Europy Środ-Wsch. i Wsch. postanowią wybrać się masowo na ten koncert to faktycznie może być SOLD OUT. Pytanie - czy niedługo czy też dopiero przed samym koncertem?
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pink »

Ta przerywana linia to linia barierek wyznaczająca sektor pod sceną jak na Metallice. A sam wybieg też bedzie i wewnątrz niego znajdą sie ci którzy pierwsi wejdą na stadion (koło 2 tys). A koncert na bank bedzie Sold Out, ba niewiem czy do końca lutego zostaną jakieś bilety :twisted:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

no chyba bez przesady :wink:
Awatar użytkownika
deadly_sin
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: deadly_sin »

Mnie tam wszystko jedno z ustawieniem. JA jestem w sektorze 29 :P
Ale to mi się podoba, że Maideni nie udają takich "ekskluzywnych" jak U2 i nie zawyżają cen biletów.
Dlatego nagrywają super płyty i mają takich fanatycznych fanów na całym świecie.
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

A według ciebie U2 nie nagrywa świetnych płyt i nie ma fanatycznych fanów??
Nie wydaje mi sie żeby byli ekskluzywni tylko ze względu na wysoką cenę biletów, która BTW wysoka jest tylko jak na polskie warunki.

A sądze że koncert moze sie sprzedac do Marca ponieważ:

1. Ostatnio byli u nas w 1997 roku przyciągając 80 tys ludzi
2. To jedyny koncert w naszej części europy wiec zjadą sie fani z Czech, Węgier, Słowacji i nnych krajów z "okolicy" sądżeze pojawi sie też liczna reprezentacja NIemców dla których zobaczyć U2 raz czy dwa to nic nieznaczy i nieprzepuszcża okazji by zaliczyć jeszcze koncert w Polsce.
3. Bilety na niemieckie koncerty sprzedadzą sie bardzo szybko wieć ci dla których biletów zabraknie przyjadą do chorzowa.
4. U2 gra tylko w 13 miastach z czego 7 wyprzedało sie w pierwszych minutach sprzedaży. Razem poszło około 400 tys biletów.
5. Będzie to największe i napewno najlepiej nagłośnione (w sensie medialnym) wydarzenie muzyczne w 2005 roku w Polsce, mnóstwo ludzi przyjdzie żeby zobaczyć o co tyle hałasu, na takim koncercie po prostu wypada byc :D
6. Odyssey mówi że zainteresowanie koncertem jest ogromne, odbierają kilkaset telefonów i maili dziennie w sprawach dotyczących koncertu, wprowadzili limit zakupu biletów (8 na osobe)
7. U2 to obecnie najpopularniejszy zespół świata, a gwiazdy tego formatu niezwykle rzadko zaglądają do Polski.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Pink --> Masz rację. Ale zauważ, że w naszym regionie ludzie nie są przyzwyczajeni do kupowania biletów on-line i do wyprzedanych koncertów. Dla tego większość kupuje bilety na ostatnią chwilę. Tylko prawdziwi fani polecą po bilety już w poniedziałek... Dlatego zgadzam się z Tobą - stadion będzie full, ale bilety nie pójdą tak szybko... Pamiętam, że jak byłem ostatnio w warszawskim Traffic Clubie w Shortcucie to kilka osób nie mogło uwierzyć, że koncert Dead Can Dance jest już od daaawna wyprzedany. :lol: Nie jesteśmy Skandynawią czy Wielką Brytanią - bilety będą szły, ale nie w tempie błyskawicy. ;)

Poza tym kontynuujemy dyskusję o U2 w odpowiednim temacie w dziale "Inne Zespoły"...
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

bylo chyba 65 tys. w wawie :) no jak graja bardziej lajtowo od kapel typu im czy jp to sa bardziej popularni :wink: nie no w koncu ktos kupil te 100 mln. plyt :wink: a ta linia przerywana na planie poowyzej to cos za duze na taki sektor pos scena :beer eot
Awatar użytkownika
Pink
-#Long distance runner
-#Long distance runner

S1MON pisze:bylo chyba 65 tys. w wawie :) ta linia przerywana na planie poowyzej to cos za duze na taki sektor pos scena :beer eot

sprzedano 65 tys biletów, a nastepne 15 tys wdarło sie bez biletów, w tym moi rodzice :twisted: :twisted:
A ten sektor to pewnie tak schematycznie zaznaczony, ale moze to mieć związek z krztałtem wybiegu.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

S1MON pisze:bylo chyba 65 tys. w wawie :) no jak graja bardziej lajtowo od kapel typu im czy jp to sa bardziej popularni :wink: nie no w koncu ktos kupil te 100 mln. plyt :wink: a ta linia przerywana na planie poowyzej to cos za duze na taki sektor pos scena :beer eot
U2 sprzedało 100 mln płyt? Maideni około 60 mln więc nie są daleko w tyle. :D ;)
Ale kończymy już tego off-topa... Zapraszam do tematu o U2 w dziale "Inne zespoły". :roll: :P
General
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: General »

wiecie, odpalilem od razu strone 13, tak patrze... o kuitwa, mam bilet za 150 zeta i myslalem, ze bede miec ekstra kat... a tu... na szczescie okazalo sie, ze to U2... ah, eh heheh :beer
mansfild
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: mansfild »

Czesc. Mam pytanie, byc moze ono tu juz padlo, ale tyle tu stron, ze znalezc ciezko...
Mam w tej chwili 6 biletow na 31 sektor. Wiadomo, pomiedzy 31 a 29 jest sektor 30 (vipowski). Nie wiecie jak beda rozmieszczone miejsca? Chcilbym siedziec jak najblizej sekota vipo'w. Mam bilety od nr. 7 do 13. Nie wiecie ktory z tych numerow bedzie najblizej sektora vipowskiego? Musze przeciez byc praktycznie w samym centrum, jak najblizej srodka. Wtedy pozostale bilety sprzedam.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!
ODPOWIEDZ