Plan sektorów na Stadionie Śląskim
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ToMek CauseWere Metallica
- -#Wrathchild

Re: Plan sektorów na Stadionie Śląskim
heh, patrzac z drugiej strony moze wielu poszło i teraz sobie odmówi ? oba rozumowania sa bledne. Raczej 80% ludzikow na stadionie bylo i na M i bedzie na IM (moze nakieta na wejsciu ? ) 
Ja tylko się obawiam jednego dużo w tym roku koncertów na dużo dość skalę, przeznaczonych dla wielu ludzi(ramstein, metalmania, Judas Priest). Mam nadzieje, że do koncertu IM ludzie nie wyprykają się z kasy i jednak się pojawią

UpTheIrons
Ja sie tylko martwie ze nie bedzie za duzo ludzi i stadion bedzie pustawy a to głupio wyglada. Poza tym to wole koncerty w halach ale to akurat za duzej roznicy mi nie robi
maide ma wielu wiernych fanow , ktorzy w 90% zapelnia sektory i plyte
a jak sie trafi naprawde dobry support to moze i 98% bedzie
konczmy off topa 
musi być dużo ludzi
przecież na koncerty w halach bilety szły dość szybko (np. Spodek), więc zainteresowanie koncertami Maiden zawsze były duże
przecież na koncerty w halach bilety szły dość szybko (np. Spodek), więc zainteresowanie koncertami Maiden zawsze były duże
sa dosc blisko, w tamtym roku, bylo gdzies tak z 20 min. drogiPiwowarus pisze:Nie byłem nigdy w Chorzowie więc czy może mnie ktoś oświecić i opisać jak wygląda sprawa z parkingami? Czy są blisko jak są duże i ile kosztują mniej więcej?
Jazz is not dead, it just smells funny.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jak będą jeszcze dobre supporty to będzie duuuuuuużo ludzi.Hubik pisze:Ja sie tylko martwie ze nie bedzie za duzo ludzi i stadion bedzie pustawy a to głupio wyglada. Poza tym to wole koncerty w halach ale to akurat za duzej roznicy mi nie robi
- Bartek777
- -#Prodigal son

...
Jadę samochodem, poruszenie sprawy parkingu to dobry pomysł, zresztą w Chorzowie nigdy nie byłem...ale tam parking to najmniejsze zmartwienie, ważne żeby wrócic cało z koncertu, wchodzę 4 bramą(przynajmniej tak pisze mi na bilecie)
Jak sądzicie czy układ sceny, wież oświetleniowych, platform i specjalnego sektora będzie taki jak na U2?? Bo Odyssey stworzył całkiem ciekawy plan

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Z tego co się orientuję to scenę na Śląskim zawsze ustawia się raczej w tym samym miejscu. 
Nie wiem czy ta linia przerywana to będzie jakiś specjalny podest czy mini scena dla muzyków (U2 lubi różne takie konstrukcje
), czy też to właśnie sektor pod sceną...
Wieże oświetleniowe na Metallice także były w tych miejscach co na rysunku... Pozostaje jeszcze pytanie gdzie będzie deska mikserska - pewnie na wprost sceny, ale nie powinna być za wysoko i zasłaniać...
Widzę, że na U2 będą także chyba sprzedawane sektory po bokach (40, 1-2, 18-20), z których nie będzie raczej nic widać - chyba, że muzycy będą mieli także jakieś podesty wychodzące w płytę...
Ciekawe czy bilety na koncert pójdą szybko... Jeśli fani U2 z innych krajów Europy Środ-Wsch. i Wsch. postanowią wybrać się masowo na ten koncert to faktycznie może być SOLD OUT. Pytanie - czy niedługo czy też dopiero przed samym koncertem?
Nie wiem czy ta linia przerywana to będzie jakiś specjalny podest czy mini scena dla muzyków (U2 lubi różne takie konstrukcje
Wieże oświetleniowe na Metallice także były w tych miejscach co na rysunku... Pozostaje jeszcze pytanie gdzie będzie deska mikserska - pewnie na wprost sceny, ale nie powinna być za wysoko i zasłaniać...
Widzę, że na U2 będą także chyba sprzedawane sektory po bokach (40, 1-2, 18-20), z których nie będzie raczej nic widać - chyba, że muzycy będą mieli także jakieś podesty wychodzące w płytę...
Ciekawe czy bilety na koncert pójdą szybko... Jeśli fani U2 z innych krajów Europy Środ-Wsch. i Wsch. postanowią wybrać się masowo na ten koncert to faktycznie może być SOLD OUT. Pytanie - czy niedługo czy też dopiero przed samym koncertem?
Ta przerywana linia to linia barierek wyznaczająca sektor pod sceną jak na Metallice. A sam wybieg też bedzie i wewnątrz niego znajdą sie ci którzy pierwsi wejdą na stadion (koło 2 tys). A koncert na bank bedzie Sold Out, ba niewiem czy do końca lutego zostaną jakieś bilety 
no chyba bez przesady 
- deadly_sin
- -#Prisoner

Mnie tam wszystko jedno z ustawieniem. JA jestem w sektorze 29
Ale to mi się podoba, że Maideni nie udają takich "ekskluzywnych" jak U2 i nie zawyżają cen biletów.
Dlatego nagrywają super płyty i mają takich fanatycznych fanów na całym świecie.
Ale to mi się podoba, że Maideni nie udają takich "ekskluzywnych" jak U2 i nie zawyżają cen biletów.
Dlatego nagrywają super płyty i mają takich fanatycznych fanów na całym świecie.
A według ciebie U2 nie nagrywa świetnych płyt i nie ma fanatycznych fanów??
Nie wydaje mi sie żeby byli ekskluzywni tylko ze względu na wysoką cenę biletów, która BTW wysoka jest tylko jak na polskie warunki.
A sądze że koncert moze sie sprzedac do Marca ponieważ:
1. Ostatnio byli u nas w 1997 roku przyciągając 80 tys ludzi
2. To jedyny koncert w naszej części europy wiec zjadą sie fani z Czech, Węgier, Słowacji i nnych krajów z "okolicy" sądżeze pojawi sie też liczna reprezentacja NIemców dla których zobaczyć U2 raz czy dwa to nic nieznaczy i nieprzepuszcża okazji by zaliczyć jeszcze koncert w Polsce.
3. Bilety na niemieckie koncerty sprzedadzą sie bardzo szybko wieć ci dla których biletów zabraknie przyjadą do chorzowa.
4. U2 gra tylko w 13 miastach z czego 7 wyprzedało sie w pierwszych minutach sprzedaży. Razem poszło około 400 tys biletów.
5. Będzie to największe i napewno najlepiej nagłośnione (w sensie medialnym) wydarzenie muzyczne w 2005 roku w Polsce, mnóstwo ludzi przyjdzie żeby zobaczyć o co tyle hałasu, na takim koncercie po prostu wypada byc
6. Odyssey mówi że zainteresowanie koncertem jest ogromne, odbierają kilkaset telefonów i maili dziennie w sprawach dotyczących koncertu, wprowadzili limit zakupu biletów (8 na osobe)
7. U2 to obecnie najpopularniejszy zespół świata, a gwiazdy tego formatu niezwykle rzadko zaglądają do Polski.
Nie wydaje mi sie żeby byli ekskluzywni tylko ze względu na wysoką cenę biletów, która BTW wysoka jest tylko jak na polskie warunki.
A sądze że koncert moze sie sprzedac do Marca ponieważ:
1. Ostatnio byli u nas w 1997 roku przyciągając 80 tys ludzi
2. To jedyny koncert w naszej części europy wiec zjadą sie fani z Czech, Węgier, Słowacji i nnych krajów z "okolicy" sądżeze pojawi sie też liczna reprezentacja NIemców dla których zobaczyć U2 raz czy dwa to nic nieznaczy i nieprzepuszcża okazji by zaliczyć jeszcze koncert w Polsce.
3. Bilety na niemieckie koncerty sprzedadzą sie bardzo szybko wieć ci dla których biletów zabraknie przyjadą do chorzowa.
4. U2 gra tylko w 13 miastach z czego 7 wyprzedało sie w pierwszych minutach sprzedaży. Razem poszło około 400 tys biletów.
5. Będzie to największe i napewno najlepiej nagłośnione (w sensie medialnym) wydarzenie muzyczne w 2005 roku w Polsce, mnóstwo ludzi przyjdzie żeby zobaczyć o co tyle hałasu, na takim koncercie po prostu wypada byc
6. Odyssey mówi że zainteresowanie koncertem jest ogromne, odbierają kilkaset telefonów i maili dziennie w sprawach dotyczących koncertu, wprowadzili limit zakupu biletów (8 na osobe)
7. U2 to obecnie najpopularniejszy zespół świata, a gwiazdy tego formatu niezwykle rzadko zaglądają do Polski.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Pink --> Masz rację. Ale zauważ, że w naszym regionie ludzie nie są przyzwyczajeni do kupowania biletów on-line i do wyprzedanych koncertów. Dla tego większość kupuje bilety na ostatnią chwilę. Tylko prawdziwi fani polecą po bilety już w poniedziałek... Dlatego zgadzam się z Tobą - stadion będzie full, ale bilety nie pójdą tak szybko... Pamiętam, że jak byłem ostatnio w warszawskim Traffic Clubie w Shortcucie to kilka osób nie mogło uwierzyć, że koncert Dead Can Dance jest już od daaawna wyprzedany.
Nie jesteśmy Skandynawią czy Wielką Brytanią - bilety będą szły, ale nie w tempie błyskawicy. 
Poza tym kontynuujemy dyskusję o U2 w odpowiednim temacie w dziale "Inne Zespoły"...
Poza tym kontynuujemy dyskusję o U2 w odpowiednim temacie w dziale "Inne Zespoły"...
bylo chyba 65 tys. w wawie
no jak graja bardziej lajtowo od kapel typu im czy jp to sa bardziej popularni
nie no w koncu ktos kupil te 100 mln. plyt
a ta linia przerywana na planie poowyzej to cos za duze na taki sektor pos scena :beer eot
S1MON pisze:bylo chyba 65 tys. w wawieta linia przerywana na planie poowyzej to cos za duze na taki sektor pos scena :beer eot
sprzedano 65 tys biletów, a nastepne 15 tys wdarło sie bez biletów, w tym moi rodzice
A ten sektor to pewnie tak schematycznie zaznaczony, ale moze to mieć związek z krztałtem wybiegu.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

U2 sprzedało 100 mln płyt? Maideni około 60 mln więc nie są daleko w tyle.S1MON pisze:bylo chyba 65 tys. w wawieno jak graja bardziej lajtowo od kapel typu im czy jp to sa bardziej popularni
nie no w koncu ktos kupil te 100 mln. plyt
a ta linia przerywana na planie poowyzej to cos za duze na taki sektor pos scena :beer eot
Ale kończymy już tego off-topa... Zapraszam do tematu o U2 w dziale "Inne zespoły".
wiecie, odpalilem od razu strone 13, tak patrze... o kuitwa, mam bilet za 150 zeta i myslalem, ze bede miec ekstra kat... a tu... na szczescie okazalo sie, ze to U2... ah, eh heheh :beer
Czesc. Mam pytanie, byc moze ono tu juz padlo, ale tyle tu stron, ze znalezc ciezko...
Mam w tej chwili 6 biletow na 31 sektor. Wiadomo, pomiedzy 31 a 29 jest sektor 30 (vipowski). Nie wiecie jak beda rozmieszczone miejsca? Chcilbym siedziec jak najblizej sekota vipo'w. Mam bilety od nr. 7 do 13. Nie wiecie ktory z tych numerow bedzie najblizej sektora vipowskiego? Musze przeciez byc praktycznie w samym centrum, jak najblizej srodka. Wtedy pozostale bilety sprzedam.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!
Mam w tej chwili 6 biletow na 31 sektor. Wiadomo, pomiedzy 31 a 29 jest sektor 30 (vipowski). Nie wiecie jak beda rozmieszczone miejsca? Chcilbym siedziec jak najblizej sekota vipo'w. Mam bilety od nr. 7 do 13. Nie wiecie ktory z tych numerow bedzie najblizej sektora vipowskiego? Musze przeciez byc praktycznie w samym centrum, jak najblizej srodka. Wtedy pozostale bilety sprzedam.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!