Buahaha, to nie heavy tylko power metalS1MON pisze:ale np. do mnie srednio docieraja kapele w stylu helloween czy hammerfall, ktore sa heavy
Festival czy Heavy metal festival?? :|
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Festival czy Heavy metal festival?? :|
mam 21 lat Iron Maiden w moim życiu jest od 20
nie uważam za błąd stwierdzenia, że Helloween gra heavy, power to stosunkowo nowe określenie
dzieki miki :beer behemotha uznaja za death a sam nergal mowi , że graja blackMan_Of_The_Edge pisze:nie uważam za błąd stwierdzenia, że Helloween gra heavy, power to stosunkowo nowe określenie
behemoth już nie gra black metalu.
OK spoko, chociaz roznica jest miedzy tymi dwoma gatunkami, ale ta pomylka rzeczywiscie nie byla duza
Sorry za moj snobizm
EOT
-
ToMek CauseWere Metallica
- -#Wrathchild

Jesli chodzi o Power metal to odwołajcie sie do zamieszczonego w PURE Metal nr 1 artykułu Tomka/Nevermore - gwarantuje ze zmienicie zdanie na temat tego pojecia oraz tego kiedy zaczeto grac poweraMarcino pisze:Kolego tak bez obrazy ale pare lat temu dopiero pojawił sie podzial na Heavy i Power kiedys Helloween był tak samo nazywany jak np Maiden Heavy metalowym zespołem wiec to jest sprawa do dyskusji pozdroS1MON pisze:ale np. do mnie srednio docieraja kapele w stylu helloween czy hammerfall, ktore sa heavy
Buahaha, to nie heavy tylko power metal
Jak dla mnie ma być duuże zróżnicowanie. Ma być death, black, heavy itp. Ja osobiście z heavy metalowych zespołów to słucham tylko Iron Maiden reszta to głównie death.
o tak gdyby taki opeth wystapil przed maidenami to by bylo fajnie.
ale w wiekszosci wypadkow nie lubie deathu i blacku. jest to z lekka ograniczona muzyka. prawie tak jak hiphop
ale w wiekszosci wypadkow nie lubie deathu i blacku. jest to z lekka ograniczona muzyka. prawie tak jak hiphop
Opeth nie pasuje.
-
Zbukuś Kupatek
Może jednak się tam wybiorę ale jeśli miałbym zapłacić taką kasę za bilet(mam chęć tylko na trybuny na przeciwko) to życzyłbym sobie różnorodne zespoły. I tak np. gdyby na chorzowskiej scenie zagrali Cradle Of Filth, Slayer, Megadeth, Black Label Society i IRON MAIDEN to z pewnością bym przyjechał. Marzenia..... pewnie skończy się na kilku "iron maiden bis" z polskiej i zagranicznej sceny. Aż mi się słabo robi jak sobie wyobrażam kolejno na scenie jakieś power&heavy metalowe pomioty zrzynające z Helloween bądź Maidenów. Mdło mi kiedy słyszę dźwięki różnych Edgayów, Rhapsodych czy paru polskich kapel(nazw nie podam bo mnie zaraz jakiś fanatyczny manager zlinczuje
) nieznośnie naśladujących tych wielkich. W tym stylu wystarczą Maideni.
Jeśli ktoś jest nałogowym masturbantem przy dźwiękach heavy to przepraszam ale ja wolę różnorodność. Za dużo tego samego to i świnia nie zje.
Jeśli ktoś jest nałogowym masturbantem przy dźwiękach heavy to przepraszam ale ja wolę różnorodność. Za dużo tego samego to i świnia nie zje.
- likipiki
- -#Lord of the flies

toś mnie teraz zszokowałZbukuś Kupatek pisze:Może jednak się tam wybiorę ale jeśli miałbym zapłacić taką kasę za bilet(mam chęć tylko na trybuny na przeciwko)
Przyznaję 100% racji. Również nie mam ochoty na heavy-power fest. NA festiwalach typu Mystic czy Metalmania, moim zdaniem powinne być duże zróżnicowanie muzyczne.Zbukuś pisze:to życzyłbym sobie różnorodne zespoły. I tak np. gdyby na chorzowskiej scenie zagrali Cradle Of Filth, Slayer, Megadeth, Black Label Society i IRON MAIDEN to z pewnością bym przyjechał. Marzenia..... pewnie skończy się na kilku "iron maiden bis" z polskiej i zagranicznej sceny. Aż mi się słabo robi jak sobie wyobrażam kolejno na scenie jakieś power&heavy metalowe pomioty zrzynające z Helloween bądź Maidenów. Mdło mi kiedy słyszę dźwięki różnych Edgayów, Rhapsodych czy paru polskich kapel(nazw nie podam bo mnie zaraz jakiś fanatyczny manager zlinczuje Laughing ) nieznośnie naśladujących tych wielkich. W tym stylu wystarczą Maideni.
Dlatego tak bardzo liczę na Slayera
potwierdzamKupatek pisze:Za dużo tego samego to i świnia nie zje.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Siwy pisze:o tak gdyby taki opeth wystapil przed maidenami to by bylo fajnie.
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

Ja chcę różnorodność na festivalu. Za jednym razem można zaliczyć więcej dobrych zespołów...
A ten co mówił że inne gatunki niż heavy metal to łubu du i pod gatunki to niech się pier***nie w głowe młotkiem. Sam jesteś podgatunek. Jakim prawem obrażasz zespoły grające inne gatunki. Ja osobiście lubie Vadera, Dimmów i inny black i death i uważam że grają tak samo dobrze technicznie jak Maideni a nawet czasami lepiej (na pewno perkmen lepiej gra). Pisze to chociaż jestem fanatycznym fanem Maiden(słuchającym tez innej muzy)
A ten co mówił że inne gatunki niż heavy metal to łubu du i pod gatunki to niech się pier***nie w głowe młotkiem. Sam jesteś podgatunek. Jakim prawem obrażasz zespoły grające inne gatunki. Ja osobiście lubie Vadera, Dimmów i inny black i death i uważam że grają tak samo dobrze technicznie jak Maideni a nawet czasami lepiej (na pewno perkmen lepiej gra). Pisze to chociaż jestem fanatycznym fanem Maiden(słuchającym tez innej muzy)
upomnienie. nie bluzgamy.
- Iron Sajmon
- -#Prisoner

Ale jak widze jak ktoś takie cos pisze to aż mi się ciśnienie podnosi 
mi też. ale opanowania troche nie zaszkodzi.
EOT
EOT
-
poison-girl
- -#Invader

wiecie co, przeczytalam te wszystkie posty i dziwnie mi
uwielbiam black metal (z opethem i kredkami na czele - mozecie mnie zjechac za gust
), lubie death, lubie doom, lubie power, lubie gotyk z operowa babka na wokalu
ale to jest przedewszystkim koncert maiden
owszem przyjemnie byloby za ta stowe zobaczyc zespoly na ktore normalnie wydalibysmy kolejna...
no ale przedewszystkim jedziemy na maiden
uwielbiam black metal (z opethem i kredkami na czele - mozecie mnie zjechac za gust
ale to jest przedewszystkim koncert maiden
owszem przyjemnie byloby za ta stowe zobaczyc zespoly na ktore normalnie wydalibysmy kolejna...
no ale przedewszystkim jedziemy na maiden
...co nie znaczy, że dobrego supportu nie poslucham itd.
lepsza roznorodnosc w stylach, bo nawet jak trafi sie kapela z black czy death ktorej nie trawie to wiem, ze bedzie wielu innych co posluchaja...a jesli jako supporty maja byc same power lub heavy to mysle, ze duuuuuzo osob bedzie lezalo do czasu maiden
:beer
-
janiedembica
- -#Prisoner

nikt nie bedzie nikogo jechał za gust! poza tym o gustach sie nie dyskutujepoison-girl pisze: mozecie mnie zjechac za gust
buahahahahahahahahahhahahahpoison-girl pisze:uwielbiam black metal (z opethem na czele)
kto jedzie przde wszystkim na maiden ten jedzie...poison-girl pisze:no ale przedewszystkim jedziemy na maiden