18/05/2023 Peter Gabriel - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 8107

Re: 18/05/2023 Peter Gabriel - Kraków

Post autor: Deleted User 8107 »

Sklepik słaby, ale w sumie nie podchodzilem, widzialem tylko koszulki i jakieś torby różowo-żółte na zakupy. Ja po Sledgehammer (mimo, że jestem niewierzący) to robiłem coś na kształt modlitwy, żeby tylko koncert jak najszybciej się skończył xD
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: manichean »

Scarred pisze: pt maja 19, 2023 1:25 am Sklepik słaby, ale w sumie nie podchodzilem, widzialem tylko koszulki i jakieś torby różowo-żółte na zakupy. Ja po Sledgehammer (mimo, że jestem niewierzący) to robiłem coś na kształt modlitwy, żeby tylko koncert jak najszybciej się skończył xD
Jak tak cie sklepik bolał i koncert, to trzeba było sprzedać bilet, kupić za to flache i upić się na Plantach puszczając Stevie Wondera i Baciary na zmianę przy rzyganiu. Po tym co ujrzałem, jeżeli TAKIE show kogoś nie ruszyło i modlił się tylko żeby wybyć z wydarzenia, to zaiste szkoda że tego nie uczynił, zajmując komuś innemu bezsensownie miejsce.
Deleted User 8107

Nie pije wódki, poszedłem dla jednego numeru, zagrali go i nara. USA ponad wszystko. Jeszcze malo koncertów widziałeś.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

No widzisz, ja widziałem prawie 400 i ok. 260 różnych wykonawców i mnie ten koncert również zachwycił jak kolegę manicheana więc nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie :D
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Scarred pisze: pt maja 19, 2023 2:13 am Nie pije wódki, poszedłem dla jednego numeru, zagrali go i nara. USA ponad wszystko. Jeszcze malo koncertów widziałeś.
Wystarczająco dużo i to bez stękania 3 dni, że mi się na nie nie chce iść :)
Deleted User 8107

manichean pisze: pt maja 19, 2023 2:21 am
Scarred pisze: pt maja 19, 2023 2:13 am Nie pije wódki, poszedłem dla jednego numeru, zagrali go i nara. USA ponad wszystko. Jeszcze malo koncertów widziałeś.
Wystarczająco dużo i to bez stękania 3 dni, że mi się na nie nie chce iść :)
No a mi się nie chce, i będę stękać bo mogę. Wyraziłem swoje zdanie 5/10, dziad przymulał.
Deleted User 8107

Sardi z Batumi pisze: pt maja 19, 2023 2:19 am No widzisz, ja widziałem prawie 400 i ok. 260 różnych wykonawców i mnie ten koncert również zachwycił jak kolegę manicheana więc nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie :D
To ja wiecej, ale wykonawców moze podobnie, bo wole na sprawdzone bandy jeździć xD. Odhaczony gość i nara. Pisałem, że nie moja muzyka,a że mam pod nosem to grzech by było nie pójść.
Awatar użytkownika
manichean
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Scarred pisze: pt maja 19, 2023 2:24 am No a mi się nie chce, i będę stękać bo mogę. Wyraziłem swoje zdanie 5/10, dziad przymulał.
Dzosef, czy to ty? :shock:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Ależ to był mocarny koncert. Chyba najlepszy na jakim w tym roku póki co bylem.

Zaliczyłem już sporą część Genesisowego bingo i powiem Wam, że takich emocji jak wczoraj na Peterze nie uświadczyłem ani na Collinsie solo, ani na Hackettcie, ani na samym Genesis. Po prostu coś pięknego. Wokalnie - żyleta, forma - imponująca, w ogóle nie było to jakieś geriatria party, oprawa wizualna - mistrzowska. Cały zespół wspierających muzyków dobrany świetnie. Setlista - odważna, mnóstwo kawałków z i/o, czyli płyty która jeszcze nie wyszła, więc siłą rzeczy sporej ilości piosenek widz jeszcze nie miał prawa poznać. Zazwyczaj w takiej sytuacji nudzę się i czekam aż przejdziemy do "ciekawszych rzeczy", tu tak nie było - bawiłem się na nich równie dobrze jak na największych hitach. Mi tam dynamika nigdzie nie siadła, w sumie pasowała ona do twórczości Gabriela, gdzie jest raz szybciej, a raz wolniej. No i czas trwania... 3h (z 20-minutową przerwą) - zazwyczaj, nawet jak lubię wykonawcę, to już gdzieś w połowie tego ze zniecierpliwieniem spoglądam na zegarek. Tutaj przeleciało mi to wszystko w mgnieniu oka. Szacunek.

Hala prawie pełna - prawie, dzięki czemu przycebuliłem i zrobiłem sobie apgrejda z mojego biednego miejsca za 250 zł przy samym dachu na takie fajne, blisko z boku, za 750 :mrgreen: Sądzę, że koncert by się na luzie wyprzedał gdyby nie pazery z LN, tych trochę wolnych krzesełek to dla mnie właśnie ludzie którzy odpadli, bo za drogo. I się nie dziwię - siedmiu stów za koncert też bym nie dał.

Koszulki za 210 zł rozbiły system, widzę że nie dla polaczka mercz z koncertów już xD
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Koncert bardzo dobry.
Pierwsza część to głównie utwory z nadchodzącej nowej płyty i muszę przyznać, że większość z nich mi przypasowała. Także czekam na wydanie. Podobał się się ten moment na koniec I seta, gdzie wjechał po spokojniejszych utworach Hammer (spodziewałem się go gdzieś w drugiej części obok innych starych przebojów albo w bisie) i publika od razu się poderwała z krzeseł :)
W drugim secie były ze 2-3 usypiające utwory pod rząd i trochę przymułowo się zrobiło, aż ktoś z trybun zaczął krzyczeć - przyznać się ;)
Później jednak wjechał Red Rain i w końcówce znów się rozkręciło. Potem dwa bisy i wyszło bite 3 godziny (minus ok. 20 minut przerwy) koncertu. Forma Petera miałem wrażenie znakomita jak na jego wiek i taką przerwę od jeżdżenia w trasie.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Petera nie słucham, ba znam może kilka numerów z jego solowego dorobku , ale koncert to był zaiste przepiękny, magiczny, powalający - o mały włos straciłbym całą pierwszą część, bo niestety wyjechałem jedynie z godzinnym zapasem, a korek na A4 spowodował że straciłem pierwszych 5 numerów. Z tego co widzę to otwarcie to było niezłe "jeb...cie" - no szkoda. W każdym razie nagłośnienie żyleta, instrumentaliści fantastyczni, zgadzam się, że gitara akurat była najsłabszym elementem tej układanki, ale akurat nie była najważniejsza w dniu wczorajszym. Produkcja, wiadomo, że PG nie musi się ścigać z nikim, ale fajnie, że nie było ascetycznie, że jednak zainwestował w te ekrany, zajebiste te duże okrągłe światła... te projekcje na początku drugiego aktu - no śliczny to był koncert zarówno dla ucha jak i oka.
Mercz - no jeszcze nie widziałem koszulek powyżej 2 stów - także smutna granica przekroczona. Ktoś widział w ogóle te albumy z autografem po 250? Jak dotarłem do hali to wiadomo od razu na płytę, a w przerwie już nie było - ciekawym jak to wyglądało i ile sztuk per gig Pioter podpisuje.

A żartując sobie z kostkowania i horej curki - czy ktoś kiedykolwiek widział aby Levin coś rzucał? Nie chodzi mi o gigi PG ale czy w ogóle? Bo na KC byłem trzy razy i tego nie zaobserwowałem, wczoraj też nie...a jedną taką śliczną miał na jednej z gitar basowych założoną :)
Deleted User 7586

Post autor: Deleted User 7586 »

Sektor C13 pod dachem Tauron Areny - w dynamicznych numerach tak super z nagłośnieniem nie było: dźwięk się zlewał, było słychać dudnienie. Ale koncert zaiste rewelacyjny.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Tak, widziałem jak rzuca cos w stronę P1/P2 po Hammerze
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
primemover
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: primemover »

Grali jakieś kawałki z pierwszych trzech płyt ? O Genesis nawet nie pytam choć wiem, że kiedyś coś tam zagrał.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

primemover pisze: wt maja 23, 2023 1:24 am Grali jakieś kawałki z pierwszych trzech płyt ? O Genesis nawet nie pytam choć wiem, że kiedyś coś tam zagrał.
Solsbury to jak Trooper przecież, było też Biko
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Jak ktoś z Was ma ochotę zapraszam do śledzenia mojego profilu Koncertoteka. Będę tam się dzielił swoimi przemyśleniami i wrzucał relacje z koncertów na których byłem. Dziś między innymi z koncertu Petera Gabriela w Krakowie.
https://www.facebook.com/koncertoteka
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Fajna, ja swoją quasi-relkę napisałem już parę dni temu, ale jakoś jeszcze tu nie wstawiłem: https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6221069678

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
primemover
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: primemover »

Sardi z Batumi pisze: wt maja 23, 2023 7:01 am
primemover pisze: wt maja 23, 2023 1:24 am Grali jakieś kawałki z pierwszych trzech płyt ? O Genesis nawet nie pytam choć wiem, że kiedyś coś tam zagrał.
Solsbury to jak Trooper przecież, było też Biko
No jasne, liczyłem jednak może na coś więcej na przykład z dwójki lub trójki.
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Schizoid pisze: wt maja 23, 2023 8:58 pm Fajna, ja swoją quasi-relkę napisałem już parę dni temu, ale jakoś jeszcze tu nie wstawiłem: https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6221069678
Bardzo fajna relacja :) Lubię to!
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

@Schizoid i @labutanol, ależ Wy pięknie umiecie pisać o muzyce :) Szacun. Bardzo fajne relacje.
ODPOWIEDZ