13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Re: 13-14/06/2023 - Iron Maiden - Kraków

Post autor: Sardi »

Michał pisze: czw cze 15, 2023 2:29 pm
Na minus: Eddie na Strangerze który pojawia się na kilka sekund i praktycznie stoi w miejscu. To najlepszy Edek na tej trasie, a prawie go nie widać.

Szczególnie podziękowania dla Sardiego który poratował mnie dachem nad głową gdy """apartament"" w którym miałem spać się wyjebał.
Bez kitu, ten Eddie jest tam tak wciśnięty do dupy, jak jesteś z lewej strony to możesz nawet go nie zobaczyć xD

Nie ma sprawy stary :pijak:
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Koncert bardzo dobry, IMHO znacznie lepszy niż ten z Legacy of the beast. Co mnie zdziwiło, to kawałki z nowej płyty, które koncertowo dawały radę, podobały mi się na żywo bardziej niż numery z Book of Souls. Stałem jakieś 10 metrów od sceny po stronie Janicka i chwilami był ostry młyn xD
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Sardi z Batumi pisze: czw cze 15, 2023 2:33 pm
Na minus: Eddie na Strangerze który pojawia się na kilka sekund i praktycznie stoi w miejscu. To najlepszy Edek na tej trasie, a prawie go nie widać.

Szczególnie podziękowania dla Sardiego który poratował mnie dachem nad głową gdy """apartament"" w którym miałem spać się wyjebał.
Bez kitu, ten Eddie jest tam tak wciśnięty do dupy, jak jesteś z lewej strony to możesz nawet go nie zobaczyć xD

Nie ma sprawy stary :pijak:
A szkoda, bo to najlepszy chodzący Eddie ze wszystkich jakie były. Akurat dobrze go widziałem pierwszego dnia i poważnie robił świetne wrażenie.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

kalectwo pisze: czw cze 15, 2023 2:20 pm
Dzosef pisze: czw cze 15, 2023 2:15 pm Gdyby nie koty, to mógłbym spokojnie robić cała trase, ale lubię pobyć w domu.
Koty to i tak są całkiem niezależne, w przeciwieństwie do piesków :D
I dlatego jakoś to działa ;)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

No, Stranger Eddie z niewykorzystanym potencjałem, 45 sekund i spierdala., ale moze mialo być mrocznie :P
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Oraz dla Dzozefa który podarował mi kostkę Dave'a czyli pamiątkę o której marzyłem od pierwszego koncertu gdyż Dave to mój ulubiony członek Maiden
Najs :)

A jakby ktoś miał na zbyciu jakąś kostkę, to chętnie przyjmę taką pamiątkę :D

Drugi koncert u mnie spokojniejszy emocjonalnie niż pierwszy. Ale też tego się spodziewałem po poprzednich Krakowach. Dlatego też zdecydowalem się na trybunę, żeby sobie popatrzeć na całość. Z góry i z widokiem na całą scenę jeszcze bardziej doceniam calutką scenografię (bardzo ładne szmaty w tle) i wyborne (old schoolowe!) światła. Do tego powtórzę, że brak "teatrzyku" też pomógł i Becurowi i reszcie.

I powtórzę jeszcze raz: Adrian Król!!

Intro+CSiT+Stranger (podczas tych dwóch we wtorek mialem łzy w oczach) i Alexander = spełnienie marzeń... od ponad 30 lat ich słucham i od 1995 jeźdzę na ich koncerty i zawsze chciałem jak najwiecej z SiT. Do tej trasy miałem na rozkladzie WY i HCW... Teraz mam już 5 tych numerów. Do pełni szczęścia może i brakuje Sea of Madness, no ale jakby ktoś dwa lata temu powiedział, że wpadną mi te 3, to bym go do psychiatry skierował :lol:
www.MetalSide.pl
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Mi jeszcze brakuje 22AA z mojej bucket list, ale przynajmniej ta trasa pozwoliła pewnie większości z nas skreślić CSIT i Strangera oraz całkiem bonusowo Alexandra, dlatego moje nastawienie do zespołu ponownie jest na wysokich lotach :B
Po zobaczeniu gigu na żywo, nie mam żadnych obiekcji co do setu. Wszystko wyszło fajnie a numery z Senjutsu, przynajmniej z pozycji średnio wygodnego fotela na trybunie, też spoko wypadły.
Słyszałem komentarz pod Tauronem, że gdyby nie pandemia, to taki set byśmy dostali już w 2021 r. Ja nie jestem tego taki pewien. Może właśnie zespół potrzebował czasu na dojrzenie do takiej decyzji i raczej bym się spodziewał, że gdyby nie było pandemii, to zagraliby koncert z setem promującym S oraz typowymi kotletami...
Awatar użytkownika
odja
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: odja »

Niesamowite wrażenia, w szczególności, że jak miałem 17 lat byłem w Łodzi w 1986 roku. Dwa lata wcześniej też w Łodzi byłem na Slave Tour. To był kosmos dla takiego gówniarza. Teraz niestety tylko trybuny, nie ta kondycja co kiedyś.😁 Sektor a11, koło mnie żadnego Polaka😁. Ale było genialnie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Siwy pisze: czw cze 15, 2023 3:24 pm
Słyszałem komentarz pod Tauronem, że gdyby nie pandemia, to taki set byśmy dostali już w 2021 r. Ja nie jestem tego taki pewien. Może właśnie zespół potrzebował czasu na dojrzenie do takiej decyzji i raczej bym się spodziewał, że gdyby nie było pandemii, to zagraliby koncert z setem promującym S oraz typowymi kotletami...
A to nie ma co gdybać, tylko brać to co jest :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

odja pisze: czw cze 15, 2023 3:26 pm Niesamowite wrażenia, w szczególności, że jak miałem 17 lat byłem w Łodzi w 1986 roku. Dwa lata wcześniej też w Łodzi byłem na Slave Tour. To był kosmos dla takiego gówniarza. Teraz niestety tylko trybuny, nie ta kondycja co kiedyś.😁 Sektor a11, koło mnie żadnego Polaka😁. Ale było genialnie.
Zazdro milion! No ja wtedy za smarkaty jeszcze byłem :lol: i o takiej muzyce nie miałem pojęcia ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Siwy pisze: czw cze 15, 2023 3:24 pm
Ja myślę, że gdyby nie pandemia, to tej trasy by nie było - a na pewno nie w takiej wersji. Teraz nie ma kotletów dlatego, że Legacy przeciągnęła się do 2022 i to była trasa skupiona na przekrojowym the best of. Teraz zaproponowali coś innego, bo w końcu ile można klepać te przeboje.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Pewnie w 2020r dostalibyśmy Legacy z WoTW plus dodatkowa pirotechnika i oprawa stadionowa i po trasie premiera Senjutsu. Trasa Senjutsu 2021-2022 z japońskim pałacem i rozpoczęciem gigu jak rok temu plus w środku Hell on Earth i Time Machine (5 kawałków), i reszta kotlety. Być może na 2023 planowali wskrzeszenie SiT z Alexandrem + kotlety, aczkolwiek połączenie SiT z Japońskim Senjutsu mega się udało i estetycznie i wizualnie i muzycznie.
Tykające wskazówki na intrze, potem na początku i końcu Hell on Earth, wszędzie temat „czasu”.
Jakby nie było, pandemia ukradła nam 2 lata gigów Maiden, mimo że „tematycznie trasowo” chyba ich plany się nie zmieniły.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

W ogóle czy backdrop z Iron Maiden to reprodukcja jakiejś starszej grafiki? Prezentował się bardzo retro.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Schizoid pisze: czw cze 15, 2023 3:44 pm W ogóle czy backdrop z Iron Maiden to reprodukcja jakiejś starszej grafiki? Prezentował się bardzo retro.
Ogólnie te backdropy mega klimatyczne: ten główny do numerów z SiT, Alexander (z takim Edkiem bym koszulkę sobie sprawił), Celtowie, Hell, Fear... kozackie :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Schizoid pisze: czw cze 15, 2023 3:44 pm W ogóle czy backdrop z Iron Maiden to reprodukcja jakiejś starszej grafiki? Prezentował się bardzo retro.
To nowa płachta. Okładka z SiT plus japońska czcionka napis Iron Maiden. Nie pamietam by kiedykolwiek wcześniej była jakakolwiek płachta na nazwa zespołu na scenie.
jacob1
-#Invader
-#Invader

Post autor: jacob1 »

gumbyy pisze: czw cze 15, 2023 3:51 pm
Ogólnie te backdropy mega klimatyczne: ten główny do numerów z SiT, Alexander (z takim Edkiem bym koszulkę sobie sprawił), Celtowie, Hell, Fear... kozackie :)
Jedynie na Madness wygladala jakby zalozyli przescieradło
Ostatnio zmieniony czw cze 15, 2023 4:10 pm przez jacob1, łącznie zmieniany 1 raz.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Powiedzenie "less is more" dla mnie działa na tej trasie, porównując do LOTB. Mam na myśli oprawę.
Ostatnio zmieniony czw cze 15, 2023 4:27 pm przez nugz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

jacob1 pisze: czw cze 15, 2023 3:59 pm
gumbyy pisze: czw cze 15, 2023 3:51 pm
Jedynie na Madness wygladala jakby zalozyli przescieradło
Motyw fajny, ale wykonanie rzeczywiście "takie se". W poprzednim poście jeszcze zapomniałem wspomnieć o tym tle z "Days..." - też mega fajne.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

remi pisze: czw cze 15, 2023 3:51 pm
To nowa płachta. Okładka z SiT plus japońska czcionka napis Iron Maiden. Nie pamietam by kiedykolwiek wcześniej była jakakolwiek płachta na nazwa zespołu na scenie.
Co ciekawe bardzo podobna grafika z podobnym Eddie pojawiła się w necie dawno temu:
Załączniki
IMG_0251.jpeg
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

MaidenFan pisze: czw cze 15, 2023 4:26 pm
remi pisze: czw cze 15, 2023 3:51 pm
Co ciekawe bardzo podobna grafika z podobnym Eddie pojawiła się w necie dawno temu:
Harris nie dość że czyta Sanktuarium to jeszcze jutuby ogląda
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
ODPOWIEDZ