Oficjalnie płyta spadła na 160,5 pln - ale pod hala chodziła za 100 - może później nawet taniej... ja za kolekcjonerskie EE dałem 250 zamiast 495 - co też złym dealem nie było - chociaż i bez EE mozna było mieć dobry spot - ogólnie na płycie atmosfera piknikowa - takie tam czeskie klimaty - po rzeźni na Maiden zupełna odmiana. Co ciekawe stałem w kolejce ze Szwedami i z jednym Argentyńczykiem, co to mieszka w Hiszpanii - specjalnie na Kissów do Taurona przybyli.
19/06/2023 - KISS - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4876
Re: 19/06/2023 - KISS - Kraków
No i masz, czyli jednak warto było na spokojnie poczekać, bo cena poleciała o połowę ehh... Musiał się koncert słabo wyprzedawać, że aż takie promki dali, a całe górne trybuny były wyłączone ze sprzedaży.thorgal_30 pisze: ↑wt cze 20, 2023 10:01 amOficjalnie płyta spadła na 160,5 pln - ale pod hala chodziła za 100 - może później nawet taniej... ja za kolekcjonerskie EE dałem 250 zamiast 495 - co też złym dealem nie było - chociaż i bez EE mozna było mieć dobry spot - ogólnie na płycie atmosfera piknikowa - takie tam czeskie klimaty - po rzeźni na Maiden zupełna odmiana. Co ciekawe stałem w kolejce ze Szwedami i z jednym Argentyńczykiem, co to mieszka w Hiszpanii - specjalnie na Kissów do Taurona przybyli.
Też wziąłem kolekcjonerski, zdziwiłem się jak mi przyszedł bilet w formie plastikowej karty
Pata znajomków weszła za 120zl na płytę 
- blackcocker
- -#Moderator

BP rozdawało kody, o czym tu pisaliśmy, dzięki czemu oficjalny biket na GA był za 150
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
Kurde, przy takich cenach i ilości sprzedanych biletów oraz biorąc pod uwagę ile musi kosztować zrobienie takiego show, to zastanawiam się jak oni zarabiają na tym. 
- blackcocker
- -#Moderator

Prestige raczej kojarzy mi się z cenami z d00py więc... 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Jak przechodziłem koło Taurona to czułem jakbym był na jakimś pikniku rodzinnym. Oczywiście nie mówię, że to źle, no ale dziwne trochę. Gdybym znalazł konika co sprzedawałby za 150 to może bym dał. Mało ich stało, więcej widziałem ludzi z karteczkami co bilet chcą kupić. Tego 1one to się czepiacie, pewnie gówno, ale i tak wolałbym czegoś takiego posłuchać niż dzieci Kuby Sienkiewicza czy innego Szpaka tudzież jego krewnych. Gówniany kicz zawsze lepszy od gównianej alternatywy.
Nie no, dzieci Sienkiewicza jednak myślę, że lepsze. Przynajmniej potrafią grać to co grają.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Mi się to nie podoba. Zmanierowane i zblazowane. Wolę zdecydowanie ojca.
- blackcocker
- -#Moderator

A jak im cycki urosły!
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
To od papierosów i flaszki na ławeczce.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Widziałem to 1One raz w czasach przedcovidowych. Już nie pamiętam kogo supportowali, ale wydaje mi się że był wtedy całkiem inny skład poza tą blondyną z kejbordem. Pamiętam, że mieli problemy techniczne wtedy z podłączeniem gitary, a teraz wszystko gładko czyli postęp jest.
Ogólnie myślę, że teraz gitara + sekcja rytmiczna na plus u nich (nie wiem skąd stwierdzenie, że nie potrafią grać, bo ładnie pokazywali się solowo), ale wokalnie i jako całościowe kompozycje to nie brzmi dobrze. Już nie wspominając, że nie było słychać o czym śpiewa. I to solo na kejbordzie w HTH meh...
Ogólnie myślę, że teraz gitara + sekcja rytmiczna na plus u nich (nie wiem skąd stwierdzenie, że nie potrafią grać, bo ładnie pokazywali się solowo), ale wokalnie i jako całościowe kompozycje to nie brzmi dobrze. Już nie wspominając, że nie było słychać o czym śpiewa. I to solo na kejbordzie w HTH meh...
-
Deleted User 4876
to własnie są konikiÓsmyUtwórNaBNW pisze: ↑wt cze 20, 2023 11:53 am więcej widziałem ludzi z karteczkami co bilet chcą kupić.
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

Ciekawa opinia w komentarzu pod merytorycznym, jak zwykle, postem ulubionego redaktora XD
Mam totalnie odmienne odczucia po tym koncercie, i po Ironach
być może dlatego, że obu zespołów nie jestem fanem i co najwyżej "lubię ich posłuchać".
Przez lata słyszałem, że na Ironow "nie idzie się dla muzyki, tylko dla show" - nie było show, a była muzyka, i to tylko kilka hitów, a reszta - przepraszam, wszystko to samo, bo tak wygląda większość ich dorobku. Więc ogólnie koncert Ironów to było sporo nudy
Natomiast Kiss dał pokaz totalnego show i szczerze -czegoś podobnego spodziewałem się po Iron Maiden, gdzie totalnie się zawiodłem.
Muzycznie w moim odczuciu również byli ciekawsi i mają bardziej zróżnicowane utwory, dodatkowo kontakt z publicznością świetny. Byłem na nich 15lat temu i trochę tego koncertu się bałem, że będzie dramat, a zostałem pozytywnie zaskoczony
Na Kiss chętnie wybiorę się ponownie i wezmę ze sobą ekipę.
Iron Maiden - ikona zaliczona, super było usłyszeć legendarne utwory typu Fear of the Dark na żywo, niemniej show nie widziałem i koncertu raczej nie powtórzę, MP3 będzie wystarczające
Mam totalnie odmienne odczucia po tym koncercie, i po Ironach
Przez lata słyszałem, że na Ironow "nie idzie się dla muzyki, tylko dla show" - nie było show, a była muzyka, i to tylko kilka hitów, a reszta - przepraszam, wszystko to samo, bo tak wygląda większość ich dorobku. Więc ogólnie koncert Ironów to było sporo nudy
Natomiast Kiss dał pokaz totalnego show i szczerze -czegoś podobnego spodziewałem się po Iron Maiden, gdzie totalnie się zawiodłem.
Muzycznie w moim odczuciu również byli ciekawsi i mają bardziej zróżnicowane utwory, dodatkowo kontakt z publicznością świetny. Byłem na nich 15lat temu i trochę tego koncertu się bałem, że będzie dramat, a zostałem pozytywnie zaskoczony
Na Kiss chętnie wybiorę się ponownie i wezmę ze sobą ekipę.
Iron Maiden - ikona zaliczona, super było usłyszeć legendarne utwory typu Fear of the Dark na żywo, niemniej show nie widziałem i koncertu raczej nie powtórzę, MP3 będzie wystarczające
Nic dziwnego, że w komentarzach u tego dzbana uaktywniają się inne dzbany xD
Ale już się zorientował, że jednak nie stał pod Adrianem.
Ale już się zorientował, że jednak nie stał pod Adrianem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Kiss bardziej zróżnicowane utwory niż IM, mocne xD
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

- blackcocker
- -#Moderator

Powtórzę - czemu ci ludzie nie chodzą do cyrku lub do kina? Taniej, bez ścisku, bez frustracji... Żałosne
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
ÓsmyUtwórNaBNW
- -#Invader

Co by nie mówić w ciągu jednego tygodnia w Krakowie wystąpili Deep Purple, Iron Maiden i KISS. Jakieś to wydarzenie jednak to jest.
Kraków miał zaszczyt gościć tylu Sanktuarian
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM