The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: Schizoid »

Nie sądzę, żeby rzeczone wydawnictwa ukazały się w najbliższym czasie. DVD z obecnej trasy wyjdzie pewnie w przyszłym roku (pytanie kiedy dokładnie, czy poczekają na koniec trasy), na pozostałe poczekamy do emerytury IM.

Jest jeszcze kwestia Power Trip. Niby może być streamowane.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Archiwalia raczej na emeryturze, muszą mieć co do zaoferowania fanom. Maiden kilka lat jeszcze pograją, niemniej raczej na kolejną dekadę nie ma co liczyć. Harris ma w tej chwili 67 lat, dla muzyka grającego heavy metal to dużo. Może dostaniemy kolejny album studyjny, jeszcze jedną czy dwie koncertówki z aktualnych tras i tyle.
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Nie jestem przekonany, że jeszcze wydadzą jakiś album. Nawet chyba bym wolał, by już nie wydawali nowego materiału, a skupili się na koncertowaniu. Zwykłe przekrojowe trasy będą mi wystarczyć.
A
B
C
D
E
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

A Harris jakoś ostatnio nie wypowiadał się właśnie w takim tonie? Że teraz będą kładli nacisk na koncerty, a płyty można wydawać nawet po zawieszeniu regularnej działalności?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Schizoid pisze: ndz sie 06, 2023 9:53 pm A Harris jakoś ostatnio nie wypowiadał się właśnie w takim tonie? Że teraz będą kładli nacisk na koncerty, a płyty można wydawać nawet po zawieszeniu regularnej działalności?
Tak, dokładnie tak mówił.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Piotr Lange pisze: ndz sie 06, 2023 9:41 pm muszą mieć co do zaoferowania fanom.
Nie muszą :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Max323 pisze: Nie jestem przekonany, że jeszcze wydadzą jakiś album. Nawet chyba bym wolał, by już nie wydawali nowego materiału, a skupili się na koncertowaniu. Zwykłe przekrojowe trasy będą mi wystarczyć.
Dla mnie jedyna trasa którą bym chciał jeszcze zobaczyć to Best of 1990-1998 co raczej nie będzie miało już miejsca.
Poza tym , nie będą już mieli nic ciekawego do zaoferowania. Co chciałem to usłyszałem.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

marekkraw pisze: pn sie 07, 2023 1:25 am
Max323 pisze: Nie jestem przekonany, że jeszcze wydadzą jakiś album. Nawet chyba bym wolał, by już nie wydawali nowego materiału, a skupili się na koncertowaniu. Zwykłe przekrojowe trasy będą mi wystarczyć.
Dla mnie jedyna trasa którą bym chciał jeszcze zobaczyć to Best of 1990-1998 co raczej nie będzie miało już miejsca.
Poza tym , nie będą już mieli nic ciekawego do zaoferowania. Co chciałem to usłyszałem.
A Still Life? Infinite Dreams? :wink: No i To Tame a Land
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

A Only the Good Die Young, o którym Stefan snuł dywagacje, że fajnie byłoby zagrać? A Total Eclipse, który uważają za lepszy od Invaders i Gangland i godny grania na koncertach, skoro już był grany? Jest parę fajnych rzeczy do odświeżenia. Wystarczy chcieć. :) A chęci są chyba jednak. Może jakaś tęsknota za młodością, którą te kawałki przypominają. Widziałem gdzieś filmik z niedawna, na którym Adrian gra sobie Gangland.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Scarred pisze: pn sie 07, 2023 1:33 am

No tak ale trasy z tych albumów już były więc na powtórkę nie liczę...

Ewentualnie mogli by to wcisnać w 90-98 :D
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
ladyevil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: ladyevil »

Scarred pisze: pn sie 07, 2023 1:33 am
marekkraw pisze: pn sie 07, 2023 1:25 am Dla mnie jedyna trasa którą bym chciał jeszcze zobaczyć to Best of 1990-1998 co raczej nie będzie miało już miejsca.
Byłam już na koncertach Iron Maiden na których mnie zwalało z nóg ale kiedy usłyszałabym Stll Life, Infinite Dream i To Tame A Lan (a najlepiej wszystkie na jednym koncercie :wink:) to prawdopodobnie bym oszalała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Devil woman won't let go.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

No i wleciało podsumowanie europejskiego legu:

https://www.youtube.com/watch?v=Uu6u2YdVbho
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

No to spekulacji czas start odnośnie tych słów Bronka :twisted:
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Jako że to wideo Iron Maiden, Bruce pewnie nie ma na myśli swojego solowego albumu. Ja obstawiam live album z trasy obecnej.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Ja za pierwszym razem zrozumiałem, że to na tyle tej trasy a teraz robimy „coś innego, z czego będziecie zadowoleni” czyli kolejna trasa z olaniem reszty krajów na obecnej :mrgreen:
Ale…kiedyś używał określenia w licznie mnogiej co do „robienia” Live albumów, wiec pewnie o to mu chodziło ;)
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

MaidenFan pisze: pn sie 07, 2023 7:24 pm Jako że to wideo Iron Maiden, Bruce pewnie nie ma na myśli swojego solowego albumu. Ja obstawiam live album z trasy obecnej.
Ja raczej też, w tym roku chyba nie, niemniej w przyszłym bez problemu. Mogliby opublikować jakiś film, może coś takiego jak video do Live Chapter w 2017? Teraz tylko czekać jak opublikują daty koncertów w obu Amerykach. To nastąpi chyba dopiero w październiku po koncercie na PowerTrip.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Tyle, ze oni ostanio juz video nie wydawali. To co wersja CD/LP?
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

marekkraw pisze: pn sie 07, 2023 1:25 am
Mam dokładnie tak samo. Została do dopięcia ostatnia trasa historyczna obejmująca NPFTD, FOTD, VXI i TXF. Potem był już przecież reunion, więc można historię zamknąć na tym. Niestety, obawiam się, że szanse na taką trasę są minimalne, jako że płyty te, oprócz Fear, nie są zbyt popularne.
A co do pojedynczych utworów, to wiadomo, że byłoby fajnie coś usłyszeć a'la OTGDY czy Total Eclipse, ale to już truskawka na torcie, takie utwory zawsze by się znalazły, nie da się zagrać wszystkiego.
A co do słów Bruce'a, to nie zdziwił bym się gdyby chodziło o nową płytę studyjną. Ich czas dobiega końca, więc być może zwiększą trochę tempo wydawania studyjniaków. A w przyszłym roku miną przecież 3 lata od ostatniego szajsu, a to nie tak mało.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

sajki pisze: wt sie 08, 2023 10:20 am A co do słów Bruce'a, to nie zdziwił bym się gdyby chodziło o nową płytę studyjną. Ich czas dobiega końca, więc być może zwiększą trochę tempo wydawania studyjniaków. A w przyszłym roku miną przecież 3 lata od ostatniego szajsu, a to nie tak mało.
Lepiej żeby to tempo zastopowali całkowicie. Co mieli nagrać to nagrali. Z trzech ostatnich kobył studyjnych to by może jedną solidną płytę wykroił. Niech nie nagrywają. Niech koncertują :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kuba pisze: wt sie 08, 2023 11:09 pm
sajki pisze: wt sie 08, 2023 10:20 am A co do słów Bruce'a, to nie zdziwił bym się gdyby chodziło o nową płytę studyjną. Ich czas dobiega końca, więc być może zwiększą trochę tempo wydawania studyjniaków. A w przyszłym roku miną przecież 3 lata od ostatniego szajsu, a to nie tak mało.
Lepiej żeby to tempo zastopowali całkowicie. Co mieli nagrać to nagrali. Z trzech ostatnich kobył studyjnych to by może jedną solidną płytę wykroił. Niech nie nagrywają. Niech koncertują :)
Jestem tego samego zdania, niech koncertują :) Płyty studyjne nie są potrzebne ;) byle pięknie mieszali setem na kolejnych :D trasach.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ