Europe

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Europe

Post autor: krusejder »

Nie udało mi się wyszukać tematu o najpopularniejszym dawno, dawno temu europejskim przedstawicielu soft metalu, więc ... zakładam nowy topik.

Okazją do tego jest nowa piosenka Szwedów zapowiadająca kolejną hard rockową płytę

HOLD YOUR HEAD UP
https://www.youtube.com/watch?v=KOjxcunm2sc

Mnie pasuje!

Aktualnie Europejczycy grają trasę na 40 lecie zespołu z solidnym seciszczem. Dwa wyjścia, 26 numerów:
https://www.setlist.fm/setlist/europe/2 ... 3e534.html

Na taką trasę czekałem :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4876

Re: Europe

Post autor: Deleted User 4876 »

W piąteczek Berlin - porządzim z Tempestem i spólką - setlista miód :D
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Napisz jakąś relację po koncercie. Ciekawy jestem formy i jak to wypada.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

thorgal_30 pisze: ndz paź 01, 2023 9:33 pm W piąteczek Berlin - porządzim z Tempestem i spólką - setlista miód :D
jakiś browarek przed koncertem?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Nie no tak strasznie nie brzmią, żeby się trzeba było alkoholem przed gigiem znieczulać ;-) a tak poważniej to ja abstynent, kawę mogę :D Zresztą od 15 już na tyłach teatru będę, bo powinni coś mazać po płytach jeśli będą mieli ochotę. Nie patrzyłem jeszcze na prognozę, a po podpisach do 20 jest jeszcze masa czasu. Chyba, że zrobią jak Bono i przyjadą o 19:40 to wtedy lipa.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja podobnie czasowo docieram do Berlina, reszta na PW ;)
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

A tak, miałem nawet poszukać wątku o Europe w kontekście nowego utworu. Bardzo zacnie to brzmi. Czekam na koncert, gdzieś mi tam się obiła plotka o Progresji 2024.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Europe zawsze na propsie :) Nowy kawalek bardzo fajny.Czekam na nowa plyte i ten film dokumentalny ktory ma sie ukazac w 2024.A swoja droga Prisoners in Paradise uwazam za hard-rockowy majstersztyk :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale to był dobry koncert :))

Ufam, że Kol. Thorgal swoje przygody opisze sam, ja zaś dodam, iż nie spodziewałem się aż tak dobrej sztuki. Już na pierwszym numerze ON BROKEN WINGS cały teatr wstał z krzesełek i pozostał tak już do końca :) Być może miało to wpływ na zmianę programu względem poprzednich wieczorów w "Time Capsule" - nie było podziału na 2 sety i po godzinie Europe grało dalej, zamiast udać się na przerwę. Bardzo zyskała na tym dynamika koncertu, który do bisów trwał dwie godziny. Potem mieliśmy chwilę przerwy i jeszcze dwa numery.

Joey Tempest jest fenomenem. 60 lat na karku, figura nastolatka, głos jak na pierwszych płytach zespolu. Dopiero na zbliżeniach widać, że aż takim młodzieniaszkiem nie jest. Reszta grupy również bez zarzutu i w ogóle i w szczególe i pod każdem innem względem.

Dreamer https://youtu.be/T2PAweY-bOs
Girl from Lebanon https://youtu.be/mlneZGBo_bg

jutro wjadą na YT jeszcze dwa moje nagrania. Ale jakość wszystkich poniżej mojej przeciętnej.
ODPOWIEDZ